Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 08:51

ΔιεθνήPointer

Μια συμφωνία, χίλιες διαφωνίες, με τους μετανάστες μόνιμα στο στόχαστρο

Το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρώπης-φρούριο

Medium_img_31064
Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την επανάληψη της μαζικής προσέλευσης μεταναστών στην Ευρώπη, όπως αυτή που έγινε το 2015, αλλά και να απελάσουν όσους περισσότερους μπορούν από τους μετανάστες που κατάφεραν τότε να «τρυπώσουν» στην Ευρώπη, εμφανίστηκαν οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής που έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Πολιτική κρίση στη Γερμανία

Κλονίζονται οι βεβαιότητες

Ο Τσίπρας θα έλεγε «too hard to die». Αλλοι θυμούνται το γνωστό ρητό της αμερικάνικης μουσικής σκηνής: «Η παράσταση δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία». Και άλλοι παραφράζουν τον Γκάρι Λίνεκερ: «Στο τέλος κερδίζει πάντα η Μέρκελ». Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, μετά τη συμφωνία Μέρκελ-Ζεεχόφερ, CDU-CSU.
Πλήρες άρθρο...
Καλά κρατεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ, με την Κομισιόν να αντιδρά έντονα στις απειλές Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών, στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη φορά. Σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν, αν το κάνει αυτό ο Τραμπ, θα επιβάλει «φόρο στον ίδιο του το λαό» και θα αδυνατίσει την αμερικάνικη οικονομία, αφού εμπορεύματα αξίας 300 δισ.
Πλήρες άρθρο...
Ζήλεψαν τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ οι μπάτσοι στη Γαλλία κι άρχισαν κι αυτοί να πυροβολούν στο ψαχνό. Πριν λίγους μήνες (τον περασμένο Μάρτη), δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 56χρονο Κινέζο μπροστά στο σπίτι του και μπροστά στα ίδια του τα παιδιά, επειδή… τόλμησε να καθαρίζει ψάρια με μαχαίρι! Στις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις μπάτσοι και συνελήφθησαν 35 διαδηλωτές.
Πλήρες άρθρο...
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Africa Command, στρατιωτικό σκέλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη βορειοδυτική και κεντρική Αφρική, αποκτούν σταδιακά όλο και πιο ενεργό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν τα ντόπια καθεστώτα ενάντια στο ισλαμιστικό αντάρτικο που δρα στο έδαφός τους.
Πλήρες άρθρο...
Η νίκη, με 53%, του «αριστερού» υποψηφίου Αντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (γνωστού ως ΑΜΛΟ) στις προεδρικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Μεξικό αποτέλεσε σίγουρα μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού ο υποψήφιος του κυβερνώντος επί οκτώ σχεδόν δεκαετίες Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) καταποντίστηκε στο 16% περίπου.
Πλήρες άρθρο...
Πολλοί στην Ελλάδα νομίζουν ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, θα έχει ως κύριο θέμα στην ατζέντα της την πρόσκληση προς τη Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Επειδή αυτό απασχολεί την εσωτερική επικαιρότητα, δε σημαίνει ότι αποτελεί και μείζον θέμα για το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μη νικούν πάντα οι Γερμανοί στο τέλος, όμως στις διαδικασίες της ΕΕ αυτό το δόγμα δεν αλλάζει. Και δε θ' αλλάξει, όσο η Γερμανία θα εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη της Ευρωένωσης. Οταν η Μέρκελ έκλεισε με τον Ζεεχόφερ τη συμφωνία για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων εντός γερμανικού εδάφους, δεν ρώτησε κανέναν στις Βρυξέλλες να της πει αν αυτό είναι συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο.
Πλήρες άρθρο...