Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 10:04
Τσίπρας και Καμμένος αγκαλιάστηκαν ξανά στο Ζάππειο και έδωσαν όρκους αιώνιας αγάπης.Ο Λαζαρίδης, που τους χτυπούσε παλαμάκια από κάτω, δυο μέρες μετά «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια», προκαλώντας πανικό στις γραμμές τους. Ολοι μαζί αρχίζουν να ψάχνουν αν υπάρχουν και άλλοι έτοιμοι ν' ακολουθήσουν τον Λαζαρίδη, πόσοι και ποιοι είν' αυτοί.
Πλήρες άρθρο...
Στις διπλανές στήλες δημοσιεύουμε ολόκληρη την απόφαση του Eurogroup στις 22 Ιούνη, ώστε να μπορεί ο καθένας να τη μελετήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι εμφάσεις είναι όλες δικές μας, για να υπομνηματήσουν τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της απόφασης, με την οποία αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό στο ζυγό της κινεζοποίησης μέχρι το 2060 και παραδίδουν όλο τον κρατικό πλούτο βορά στις ορέξεις του διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Πλήρες άρθρο...
Το πολιτικό κιτς, με τη γραβάτα που φόρεσε και στο τέλος έβγαλε με θεατρικό τρόπο ο Τσίπρας, το προσπερνάμε. Αυτό δεν ήταν παρά το απαραίτητο ντεκόρ σε μια φιέστα που σκοπό είχε να παραπληροφορήσει όσους μπορούσε να παραπληροφορήσει, στοιβάζοντας ψέματα, κατά την αγαπημένη συνήθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πλήρες άρθρο...
Ενα νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο έρχεται να προστεθεί στα όσα αποκαλύψαμε σε προηγούμενα φύλλα μας και κάνουν σκόνη τον ισχυρισμό των νεοναζιστών ότι τάχα είναι έλληνες πατριώτες και γι' αυτό, αν ζούσαν το 1941 θα αντιστέκονταν στην εισβολή του ναζιστικού γερμανικού στρατού στην Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης και αναπτυξιακή στρατηγική   Το Eurogroup συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων για την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Το Eurogroup αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες των ελλήνων πολιτών τα τελευταία χρόνια.
Πλήρες άρθρο...
Με ομόφωνη απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πέταξε στα σκουπίδια την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας Αναστασίας Μασούρα και έκρινε αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή, βάζοντας τέλος στη φυλάκιση και την εν γένει δικαστική τους περιπέτεια.   Παραθέτουμε ολόκληρο το περιληπτικό σκεπτικό που εκφώνησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Βασίλειος Κωστόπουλος (τα κενά αφορούν σημεία που δεν γράφηκαν καλά στο κασετόφωνο):  «Πρώτον.
Πλήρες άρθρο...
Δέκα χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης, προκειμένου να μην μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο της τουριστικής Κέρκυρας, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Η κυβέρνηση είναι το μόνο που άλλαξε («πρώτη φορά Αριστερά» αντί της «επαράτου Δεξιάς»), για να μας θυμίζει πως το αστικό κράτος έχει συνέχεια και η λειτουργία του δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση που το διαχειρίζεται.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Ούτε το 40% των δημόσιων υπάλληλων δεν «αυτοαξιολογήθηκε»

Χαστούκι για τη Γεροβασίλη

Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση καθώς προέρχονται από την «έκθεση συμμόρφωσης» που συνέταξε η τρόικα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Εμείς τα πήραμε από ανακοίνωση της παράταξης «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο», που έψαξε την «έκθεση συμμόρφωσης» και μετέφρασε το σχετικό σημείο από τα αγγλικά.
Πλήρες άρθρο...
Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου, η σταθερή υποχρηματοδότησή του, τα νομοθετικά μέτρα (διαχρονικά και με ένταση από την εποχή Διαμαντοπούλου) που ευνοούν την εμπορευματοποίησή του, την ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του, εξασφαλίζοντας παράλληλα στο αστικό κράτος την απαλλαγή από τις υποχρεώσ
Πλήρες άρθρο...
Ο Κούλης διέγραψε τον Μίχαλο από τη ΝΔ, κατηγορώντας τον ως «Δούρειο ίππο» (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προφανώς). Για να το κάνει κάτι θα ξέρει κι εμάς λόγος δεν μας πέφτει. Ισως περίμενε (ή είχε πληροφορηθεί για) συμμετοχή του Μίχαλου στους πανηγυρισμούς του success story και έσπευσε να τον αφοπλίσει πολιτικά, υποδεικνύοντάς τον ως άνθρωπο της κυβέρνησης.
Πλήρες άρθρο...
Πριν ακόμα υπάρξει επίσημη εισήγηση στα ευρωενωσίτικα όργανα, η ΝΔ έσπευσε να ταχθεί υπέρ της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, από την ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης, με 10.
Πλήρες άρθρο...
Δυόμισι χρόνια πέρασαν από το τέλος της σοσιαλδημοκρατικής αυταπάτης στην Αργεντινή. Τέλος που αποτέλεσε ένα ακόμα Βατερλό των σοσιαλδημοκρατικών θεωριών διαχείρισης του καπιταλισμού. Εκτοτε, η εξουσία πέρασε στον δεξιό Μαουρίτσιο Μάκρι που κέρδισε το 51.4% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Δεκέμβρη του 2015.
Πλήρες άρθρο...
Στη φυλλάδα του Κουρή, που έγραφε στο πρωτοσέλιδό της την περασμένη Τετάρτη ότι «Επιταχύνεται η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», εξηγώντας ότι «8 βουλευτές από τους ανεξάρτητους και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς [είναι] έτοιμοι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ», μπορείς να μη δώσεις σημασία.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τσίπρας, λέει, έθεσε στην Μέι το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, επιχειρηματολογώντας ότι «η φυσική τους θέση είναι εκεί που χτίστηκαν, εκεί που οι αρχαίοι Ελληνες έδωσαν μια μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Οταν τον ρώτησαν τι του απάντησε η οικοδέσποινα της Ντάουν
Πλήρες άρθρο...
Καλές οι φωτογραφίες με φόντο την πύλη του Βραδεμβούργου, αλλά μια ματιά στο πρόγραμμα των επίσημων συναντήσεών του αρκεί για να καταλάβει κανείς την κρυάδα που περίμενε τον αρχηγό της ΝΔ στο Βερολίνο. Με τη Μέρκελ δεν υπήρξε ούτε καν υποψία συνάντησης. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ, ηγέτης των χρισ
Πλήρες άρθρο...
«Λοιπόν είναι σπουδαίο που έχουμε την Harley Davidson! Τι μεγάλη, μεγάλη ομάδα ανθρώπων και τι φανταστική δουλειά που κάνει!…. Η Harley Davidson είναι ένα πραγματικό είδωλο της Αμερικής, ένα από τα μεγαλύτερα… Γι’ αυτό σ’ ευχαριστώ, Harley Davidson, που παράγεις αγαθά στην Αμερική.
Πλήρες άρθρο...
Ο Αντώνης Σαμαράς στο «Πρώτο Θέμα»: «Στα τέλη του 2014 το ελληνικό χρέος ήταν πλέον βιώσιμο κατά τους δανειστές και επρόκειτο να πέσει στο 110% του ΑΕΠ ώς το 2022! Μετά από τρία χρόνια Τσίπρα, το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο μακροχρόνια παρά τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν επιστροφή υπερκερδών από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Mετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Πανικός στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ξέρεις τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο Λονδίνο, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και να φωτογραφίζεσαι δίπλα στις κατακόκκινες γόβες της Τερίζα Μέι, αφού προηγουμένως μίλησες σε δύο συσκέψεις «επενδυτών» (για μεγαλολαμόγια πρόκειται) του περιβόητου Σίτι, και να σου προκύπτει κάποιος Λαζαρίδης, γνωστό
Πλήρες άρθρο...
Σημαντικά στοιχεία για το ρόλο και τη δράση του Ι. Λαγού, από τα ηγετικά στελέχη των νεοναζιστών της ΧΑ, που εκτελούσαν και εκτελούν πιστά τις εντολές του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου, προκύπτουν από την ανάγνωση των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων του κατηγορητηρίου.   Οταν εξετάζονταν οι μάρτυρες του κατηγορητ
Πλήρες άρθρο...
Τι είναι το ΚΙΝΑΛ; Από οργανωτική άποψη, είναι μια σύμπραξη του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη), με μερικά από τα «ορφανά» του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ), συν κάποιους πασοκοπαράγοντες σημιτικής απόχρωσης που είχαν αποχωρήσει κατά καιρούς από τον κομματικό κορμό, συν ελάχιστους νεόκοπους παράγοντες τύπου Καμίνη, συν το Ποτάμι, που συσπειρώνει τέως πασόκους, εκσυγχρονιστές «του κερατά» και επίσης μερικά από τα «ορφανά» του Κουβέλη (ομάδα Λυκούδη).
Πλήρες άρθρο...
Kλήση να καταθέσουν ανωμοτί ενώπιον της εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρίας Μαρσιώνη, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση που δεν αναφέρεται στην κλήση (αναφέρεται μόνο ένας φάκελος δικογραφίας), έλαβαν την Τρίτη 26 Ιούνη ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς.
Πλήρες άρθρο...
Εφτάμισι μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους και σώριασε τεράστιες καταστροφές, οι κάτοικοι της Μάνδρας βρέθηκαν μπροστά στην ίδια κατάσταση. Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν θύματα (οι άνθρωποι είναι υποψιασμένοι πλέον), όμως οι καταστροφές είναι και πάλι τεράστιες.
Πλήρες άρθρο...
Μεταφέρουμε ολόκληρο το περιεχόμενο της αφίσας που έχει την υπογραφή της ΣΒΕΟΔ, του σωματείου των διανομέων:   «Ποιοι ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου διανομέα; - Το Σάββατο 16 Ιουνίου ο συνάδελφος διανομέας Κ.Μ., που εργάζεται στο κατάστημα ΗΟΤ ΗΟΤ Ν.
Πλήρες άρθρο...
«Εφτασα να λέω, ευτυχώς που δεν συμμετέχω στο λεγόμενο Πολιτικό Συμβούλιο κι έτσι δεν έχω καμία ευθύνη για όσα συντελούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τα άλλα, αλίμονο αν στην ψηφοφορία, καταντήσει το Κίνημα Αλλαγής να ταυτιστεί με τον Ορμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά-Γεωργιάδη».
Πλήρες άρθρο...
Δημοσιογράφος: Βασικό θέμα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της Ν.Δ. είναι η «βία και ανομία» στα ΑΕΙ της χώρας. Θέμα στο οποίο συνηγορούν και τα άλλα αντιπολιτευτικά κόμματα. Πρόσφατα ένας καθηγητής μού είπε αφοπλιστικά: «Αυτό που χρειάζονται τα Πανεπιστήμια είναι.
Πλήρες άρθρο...
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματα της συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου σχετικά με το μεταναστευτικό. Είναι όμως γνωστή η αποτυχία της έκτακτης συνόδου κορυφής των 16 ευρωπαϊκών χωρών που έγινε την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλες και είχε ως στόχο την προετοιμασία της συνόδου της περασμένης Πέμπτης.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Εκλογές στην Τουρκία

Σουλτάνος ο καπιταλισμός

Η επόμενη μέρα της θριαμβευτικής νίκης του Ερντογάν στην Τουρκία (με 52.6% έναντι του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ που πήρε μόλις το 30.6%), αλλά και του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν ταυτόχρονα (το AKP κέρδισε το 42.6%, με διαφορά είκοσι ποσοστιαίων μονάδων από το κεμαλικό CHP), δεν ξημέρωσε με ελπίδες για τον τούρκικο λαό.
Πλήρες άρθρο...
Στην αυγή του 2018, οι εννέα πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα είχαν στην κατοχή τους περίπου 14.465 πυρηνικά όπλα. Παρά τις ιδιαίτερα περιορισμένες μειώσεις που γίνονται για να τροφοδοτήσουν τις κούφιες δ
Πλήρες άρθρο...
Από το Μαξίμου πληροφορηθήκαμε ότι ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ερντογάν και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Κι ότι του τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Πλήρες άρθρο...
Στην αρχή σκεφτήκαμε: «Ποιος το είπε; Ο Κατρούγκαλος; Εντάξει, δεν έχει σημασία». Μετά, το επιβεβαίωσε έμμεσα και ο Τσίπρας, ενώ ήρθαν και κάτι δημοσιεύματα βγαλμένα κατευθείαν από τα υπόγεια του Μαξίμου.  Ο Κατρούγκαλος (στο «Θέμα» 104,6): «Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις, ούτε μέσα στη συμφωνία υπάρχει δέσμευση γι' αυτό.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των καναλαρχών κατά του υπουργού Παππά και της απόφασης του ΕΣΡ για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών. Πρόκειται για μια απόφαση παντελώς αδιάφορη. Αδιάφορη ακόμα και για εκείνους που προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης.
Πλήρες άρθρο...
Αποφασισμένος να αντικαστήσει στα πάντα τον δεξιό Μαριάνο Ραχόι, που αποπέμφθηκε ντροπια-σμένος από την ισπανική πολιτική σκηνή, δείχνει ο σοσιαλδημοκράτης Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ραχόι είχε καταφέρει, αυτοπροσδενόμενος στον γερμανογαλλικό άξονα και ιδιαίτερα στο γερμανικό άκρο του, να συμμετέχει ως τέταρτο
Πλήρες άρθρο...