Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 05:01

ΔιεθνήPointer

Ετοιμάζουν γιγαντιαίο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες, σε ευρωπαϊκή χώρα εκτός ΕΕ

Πρώτος το ξεφούρνισε ο δεξιός πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν: αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, βρίσκονται σε συνομιλίες με σκοπό την κατασκευή ενός «καταυλισμού» για αιτούντες άσυλο των οποίων το αίτημα απορρίπτεται. Ο «καταυλισμός» θα εγκατασταθεί «σε μία χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, αλλά εκτός της ΕΕ»! «Είμαι αισιόδοξος. Με βάση τις συζητήσεις μου με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και το διάλογο που διεξάγεται σε επίσημο επίπεδο, περιμένω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα φέτος», δήλωσε ο Ράσμουσεν.
 
Την αποκάλυψη του Ράσμουσεν ήρθε να επιβεβαιώσει ο ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, συμπληρώνοντας ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. «Εχουμε δηλώσει από καιρό πως θα ήταν λογικό να προσφέρουμε προστασία εκτός της ΕΕ, όπου οι μετανάστες θα μπορούν να έχουν προστασία όποτε είναι απαραίτητο, αλλά χωρίς να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το καλύτερο σύστημα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κουρτς.
 
Πού θα δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου θα μαντρώνουν τους πρόσφυγες των οποίων απορρίπτονται οι αιτήσεις για άσυλο, όπου θα τους κάνουν το βίο αβίωτο, για να λειτουργεί αυτό ως παράδειγμα αποτροπής για όσους σκέπτονται να πάνε στην «πολιτισμένη Ευρώπη»; «Για να είμαι ειλικρινής, θα είναι σε μία χώρα που δε βρίσκεται στον κατάλογο των προορισμών που προτιμούν οι μετανάστες ή οι διακινητές» είπε με νόημα ο Ράσμουσεν.
 
Οσο για τον… δημοκράτη Γιούνκερ, αφού δήλωσε ότι «η άμυνα έναντι της παράνομης μετανάστευσης είναι και ευρωπαϊκό και εθνικό ζήτημα», πήρε ύφος Πόντιου Πιλάτου και ξεκαθάρισε: «Δεν είναι δική μου δουλειά να αντιταχθώ σε αυτό το σχέδιο».
Σάββατο 09 Ιουνίου 2018