Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 03:51

ΔιεθνήPointer

Δολοφονικό ντελίριο από τους σιωνιστές

Small_img_30878
Ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού δολοφόνησε με μια σφαίρα στο στήθος την 21χρονη εθελόντρια διασώστρια Ραζάν Ασράφ Αλ Νατζάρ, τη στιγμή που προσπαθούσε να απομακρύνει έναν παλαιστίνιο διαδηλωτή, τραυματισμένο από ισραηλινά πυρά, από το σημείο που είχε πέσει δίπλα στο συρματόπλεγμα στα νότια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Ραζάν προσέγγισε το φράχτη φορώντας γιλέκο που έφερε τα διακριτικά του διασώστη της Παλαιστινιακής Πολιτικής Προστασίας, έχοντας υψώσει τα χέρια της στον αέρα για να δείξει στους ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους, ούτε πρόκειται να πειράξει τον συνοριακό φράχτη, αλλά έχει ως μοναδικό σκοπό την απομάκρυνση του τραυματισμένου διαδηλωτή. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα σιωνιστικά κτήνη να την πυροβολήσουν με σφαίρα τύπου πεταλούδας, από  τα θραύσματα της οποίας τραυματίστηκαν άλλοι τρεις διασώστες που βρίσκονταν δίπλα της.
 
Η νεαρή Ραζάν βρισκόταν ως διασώστρια στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων από τις 30 Μάρτη, όταν ξεκίνησαν. Λόγω της αυτοθυσίας και της μαχητικότητάς της ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στη νεολαία του στρατοπέδου παλαιστίνιων προσφύγων της Χαν Γιούνις, που συμμετείχε μαζικά στις διαδηλώσεις της «Πορείας της Επιστροφής».
 
Σύμφωνα με δεκάδες αναφορές διασωστών, ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί μαζικά σφαίρες τύπου πεταλούδας, το βλήμα της οποίας ανοίγει μόλις έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, κονιορτοποιώντας μαλακούς ιστούς, αρτηρίες και οστά και προκαλώντας πολύ σοβαρά εσωτερικά τραύματα και αιμορραγία. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων και της αδυναμίας των ιατρικών υποδομών της Γάζας να περιθάλψουν τους τραυματίες, πολλοί από αυτούς αργοπεθαίνουν καταλήγοντας μέρες μετά τον αρχικό τους τραυματισμό. Η Ραζάν ήταν η μια από τους δυο διασώστες που έχουν δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά έχοντας φτάσει ήδη τους 123, ανάμεσά τους παιδιά και δημοσιογράφοι.
 
Οι διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της «Πορείας της Επιστροφής», είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 15 Μάη, στην επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα με δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους της Γάζας να συμμετέχουν μαζικά, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες.
 
Το πρωινό της Τετάρτης 6 Ιούνη, ισραηλινοί στρατιώτες εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες στο λαιμό τον 21χρονο Ιζ Αλ Χαφίθ Ταμίμι, συγγενή της 17χρονης Αχεντ Ταμίμι, της νεαρής-σύμβολο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού στην Δυτική Οχθη, στο χωριό Ναμπί Σάλεχ από το οποίο προέρχεται η οικογένεια Ταμίμι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά όπως φαίνεται και σε βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι ισραηλινοί στρατιώτες, αφότου πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής τον Ταμίμι, επειδή τους πέταξε μια πέτρα, εμπόδισαν συγγενείς του να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ ψυχορραγούσε, πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε όποιον πλησίαζε, ενώ στη συνέχεια απήγαγαν τον νεκρό νεαρό και επιβιβάστηκαν σε ένα στρατιωτικό τζιπ, διαφεύγοντας από το σημείο της δολοφονίας. Ο Ταμίμι καταζητούνταν από τον ισραηλινό στρατό που εισέβαλε στο χωριό με στόχο να συλλάβει τον ίδιο και άλλους νεαρούς Παλαιστίνιους. Αποκτηνωμένοι λόγω της ασυλίας που απολαμβάνουν, οι στρατιώτες και οι μπάτσοι των σιωνιστών δολοφονούν κατά συρροή παλαιστίνιους νέους, ενώ οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, τα τσιράκια τους και ο ΟΗΕ συστήνουν… αυτοσυγκράτηση!
 
Εκατοντάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης στα ισραηλινά κάτεργα έχουν δηλώσει μέσω των εκπροσώπων τους ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας διαρκείας τις επόμενες μέρες ενάντια στο καθεστώς της διοικητικής κράτησης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Επιτροπής για Ζητήματα Φυλακισμένων, οι 500 και πλέον παλαιστίνιοι κρατούμενοι με το καθεστώς της διοικητικής κράτησης απέχουν από τα δικαστήρια από τον περασμένο Φλεβάρη και σύντομα θα αναβαθμίσουν τις κινητοποιήσεις τους ξεκινώντας απεργία πείνας τις πρώτες μέρες του Ιούνη. Η απεργία πείνας θα ακολουθήσει τα χνάρια της μεγάλης απεργίας πείνας του 2017, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ζητώντας βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την κατάργηση του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης.
 
Σάββατο 09 Ιουνίου 2018