Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 11:02
Ενοχλήθηκε σφόδρα ο Τσακαλώτος με το δημοσίευμα του Reuters που, επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης, υποστήριζε ότι «η Ελλάδα αποφάσισε να καθυστερήσει για λίγους μήνες το σχέδιο για την έκδοση νέου ομολόγου, εξαιτίας του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές».
Πλήρες άρθρο...
Δυο κωμωδίες παίζονται παράλληλα το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Σκόπια. Η μια αφορά τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Μακεδονίας και η άλλη το πώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα «απορροφήσει» τη διαφαινόμενη συμφωνία. Ισως, τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να έχει πέσει η αυλαία και οι θίασοι να ετοιμάζονται για το «γκραν φινάλε», που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις Πρέσπες με πρωταγωνιστές τον Τσίπρα και τον Ζάεφ.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Χούλιγκαν έχουν καταλάβει το αμαξοστάσιο του Δήμου στη Φιλαδέλφεια!

Κράτος εν κράτει ο «ιδιωτικός στρατός»

«Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;». Ενας γνωστός αστικός μύθος αποδίδει αυτή τη φράση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, το αίμα του οποίου δεν ήθελε να του λερώσει τα χέρια (μολονότι γνώριζε τα πάντα για τις συμμορίες των ακροδεξιών τραμπούκων της «Καρφίτσας»).
Πλήρες άρθρο...
Οταν κάτι επανέρχεται συνέχεια στο προσκήνιο, σημαίνει ότι υφίσταται ως ανοιχτό θέμα. Αν είχε κλείσει, κανένας δε θα το συζητούσε. Μιλώντας σε ένα ακροατήριο εφοπλιστών και λοιπών παρατρεχάμενων, στα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», ο Τσίπρας αισθάνθηκε την ανάγκη να ταχθεί για μια ακόμα φορά κατά της «προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής».
Πλήρες άρθρο...
Με το που δημοσιοποιήθηκε η «αναλογιστική μελέτη» της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για το Ελληνικό Συνταξιοδοτικό Σύστημα, για την περίοδο 2016-2070 (τα εισαγωγικά μπήκαν για να υποδηλώσουν ότι αυτά τα σχεδιάσματα δεν είναι ούτε μελέτες ούτε αναλογιστικές), ο νεοδημοκράτης Βρούτσης σκαρφάλωσε  στα κερ
Πλήρες άρθρο...
Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους. Προβλήματα που ξεκινούν ήδη από την είσοδό τους στη χώρα μας και την πρόσβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διεθνή προστασία.
Πλήρες άρθρο...
Οπως έχουμε γράψει, το ΣτΕ στην Ολομέλειά του στις 4 Μάη του 2018, αντί να επικυρώσει, ως όφειλε, την απόφαση 1977/2017 του Ε΄ Τμήματός του, με την οποία κρίθηκε ότι η υπουργική απόφαση με την οποία επιχειρείται η νομιμοποίηση των Οικιστικών Πυκνώσεων είναι αντισυνταγματική, γιατί παραβιάζει το άρθρο 24 παρ.
Πλήρες άρθρο...
«Ανησυχώ γι’ αυτή την απόφαση (σ.σ. τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ). Η ΕΕ πιστεύει ότι οι μονομερείς αμερικάνικοι δασμοί είναι άδικοι και σε αντίθεση με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αυτός είναι προστατευτισμός, απλός και καθαρός.
Πλήρες άρθρο...
Χρόνια είχαμε να δούμε τόσους διαδηλωτές στους δρόμους, όπως αυτούς που κατεβαίνουν εδώ και πάνω από μία βδομάδα σε σειρά πόλεων της Ιορδανίας καθώς και στην πρωτεύουσα. Οι διαδηλωτές καίνε λάστιχα, αποκλείουν οδικές αρτηρίες και συγκρούονται με την αστυνομία, γιατί -όπως δηλώνουν πολλοί απ’ αυτούς- «δεν έχουν τίποτα να χάσουν».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Υψηλό το κόστος για να γίνει η Αμερική «ξανά μεγάλη»

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Ο Φίλιπ Αλστον δεν είναι κάποιος «αντικαθεστωτικός ακτιβιστής» που θέλει ντε και καλά να βγάλει σκάρτη τη μεγαλύτερη υπερδύναμη του πλανήτη. Είναι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, επί θεμάτων ακραίας φτώχειας και ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξή τους χρόνια τώρα.
Πλήρες άρθρο...
«Ορκίζεστε πίστη στο νόμο, στις υποχρεώσεις του ρόλου που έχετε αναλάβει για να υπηρετήσετε την Καταλονία με αφοσίωση στον πρόεδρο της Generalitat;». Το απόσπασμα προέρχεται από τον όρκο που έδωσαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης της Καταλονίας το περασμένο Σάββατο, την ίδια στιγμή που στη Μαδρίτη ορκιζόταν ο νέος ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Εθνικιστικό κρεσέντο Καμμένου στα Ψαρά

Δεν είναι γραφικότητα…

Δεν ξέρουμε αν το έχετε πληροφορηθεί, αλλά το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει αναθεωρηθεί! Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο συγκυβερνών εταίρος και  υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Το άρθρο 45 που προβλέπει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, που τη διοίκ
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ευρισκόμενος στην ένατη μέρα απεργίας πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μετά από αίτημα των γιατρών της φυλακής, που διαπίστωσαν τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Μια μέρα πριν, την Τετάρτη, η παθολόγος-λοιμωξιολόγος
Πλήρες άρθρο...
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δε διορθώνεται καταργείται». Ποιος δε θυμάται την κατηγορηματική διατύπωση του Τσίπρα. Και όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπαγαν το μυαλό τους και ξεσκόνιζαν τα λεξικά για να βρουν το πιο βαρύ, το πιο επαχθές, το πιο ονειδιστικό επίθετο για να «στολίσουν» τον ΕΝΦΙΑ, αυτό το χαράτσι, όπως από την αρχή το πολιτογράφησε ο ελληνικός λαός.
Πλήρες άρθρο...
Λίγο πριν λήξει η σχολική χρονιά, το υπουργείο Παιδείας έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου ικανοποιούν ένα από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης («η ελληνική κυβέρνηση πρέπει (i) να εγκρίνει νομοθετικά μέτρα σχετικά με.
Πλήρες άρθρο...
Στην Ελλάδα εισάγεται κάθε είδους γάλα (αγελαδινό, πρόβειο, γίδινο), νωπό και συμπυκνωμένο, καθώς και πρώτες ύλες (σκόνη γάλακτος, βασικά αγελαδινή, και κρέμα γάλακτος) και ημικατεργασμένες πρώτες ύλες (μπασκί), που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή όλης της γκάμας των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Πλήρες άρθρο...
Ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού δολοφόνησε με μια σφαίρα στο στήθος την 21χρονη εθελόντρια διασώστρια Ραζάν Ασράφ Αλ Νατζάρ, τη στιγμή που προσπαθούσε να απομακρύνει έναν παλαιστίνιο διαδηλωτή, τραυματισμένο από ισραηλινά πυρά, από το σημείο που είχε πέσει δίπλα στο συρματόπλεγμα στα νότια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Η Ιταλία απέναντι στον Γερμανογαλλικό Αξονα

Σκληρό ροκ ή ταραντέλα;

Οπως μας ενημέρωσε η προπαγάνδα του Μαξίμου, ο Τσίπρας πήρε στο τηλέφωνο τον Σάντσεθ για να τον συγχαρεί και να… σχεδιάσουν μαζί τα επόμενα βήματα για την κοινωνική Ευρώπη. Για τον Κόντε δεν μας είπε τίποτα η προπαγάνδα, αν και μέχρι το 2014 το μόρφωμα του Μπέπε Γκρίλο θεωρούνταν από τους συριζαίους «ριζοσπαστικό κίνημα», εν αντιθέσει με την ισπανική σοσιαλδημοκρατία.
Πλήρες άρθρο...
Πρώτος το ξεφούρνισε ο δεξιός πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν: αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, βρίσκονται σε συνομιλίες με σκοπό την κατασκευή ενός «καταυλισμού» για αιτούντες άσυλο των οποίων το αίτημα απορρίπτεται.
Πλήρες άρθρο...
Απορεί κανείς γιατί ο Μαριάνο Ραχόι προτίμησε να κλείσει την πολιτική του καριέρα με την απόλυτη ξεφτίλα (είναι ο πρώτος ισπανός πρωθυπουργός που πέφτει με πρόταση μομφής, μετά την αντικατάσταση της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο με τον αστικό κοινοβουλευτισμό), αντί να παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία (το αποτέλεσμα ήταν γνωστό και το παραδέχτηκε και εκείνος, δίνοντας συγχαρητήρια στον Σάντσεθ πριν από την ψηφοφορία), αλλάζοντας τη ροή των εξελίξεων.
Πλήρες άρθρο...
Στα κάγκελα κρεμάστηκαν οι γερμανοί πολιτικοί, ιδιαίτερα οι σοσιαλδημοκράτες, ακούγοντας τον νέο (τοποθετήθηκε πριν από ένα μήνα) πρεσβευτή των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Γκρενέλ να δηλώνει στο ακροδεξιό αμερικανικό ειδησεογραφικό σάιτ Breitbart: «Οπωσδήποτε θέλω να ενισχύσω άλλους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη, άλλους ηγέτες».
Πλήρες άρθρο...