Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 17:54

Στο ΨαχνόPointer

Φασιστοειδή

Σύμφωνα με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος του νησιού που έκλεισε τα μαγαζιά κι ήταν έτοιμος να «κράξει» τον Τσίπρα έτσι και δοκίμαζε να κάνει ένα βήμα έξω από τον κλοιό των ΜΑΤ, πρέπει «να διαλέξει όχθη». Να διαλέξει «αν είναι με την όχθη της δημοκρατίας ή αν είναι με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών, τα οποία κάποιοι τα χαϊδεύουν κάνοντας μικροπολιτική πολιτική»!

Ολοι είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες, σε κείνη τη «νύχτα των κρυστάλλων» με το πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ότι τα φασιστοειδή έδρασαν σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις του κράτους (αστυνομία και ΕΥΠ/ΚΥΠ), οι οποίες διευθύνονται από την κυβέρνηση. Επειδή δεν είδαμε την κυβέρνηση να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις για το ρόλο τους εκείνο το βράδυ (που ολοκληρώθηκε με τις συλλήψεις 120 μεταναστών και δύο αλληλέγγυων), μπορούμε άνετα να πούμε ότι είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή που έχει επιλέξει να είναι στην ίδια όχθη με τα φασιστοειδή.

Ηταν τέτοια η συμμετοχή (πάνδημη όπως λέμε) στην απεργία στη Μυτιλήνη που δεν μπορείς να την αποδώσεις σε κανένα κόμμα. Απήργησαν εκείνοι που θεωρούν μέγιστο πρόβλημά τους τους πρόσφυγες και μετανάστες, απήργησαν όμως κι εκείνοι (οι προφανώς περισσότεροι, αν αναλογιστούμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στο συγκεκριμένο νησί) που παλεύουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμή του δόρατος στη σημερινή φάση την εφιαλτική αύξηση του ΦΠΑ.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Τσίπρας επέλεξε να πάει στη Βουλή για να πουλήσει τζάμπα δημοκρατική μαγκιά. Για να ψέξει τον Μητσοτάκη επειδή δεν ψήφισε τη διάταξη για το δικαίωμα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το γεγονός ότι υπήρξαν βουλευτές του κόμματός του που καταψήφισαν παρέα με την πλειοψηφία της ΝΔ το έκανε γαργάρα. Οπως έκανε γαργάρα και την επιστολική ψήφο του ανελίτη υφυπουργού του Β. Κόκκαλη. Οι βουλευτές άντε να βολευτούν με το «κατά συνείδηση», όμως μέλος της κυβέρνησης να καταψηφίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν το 'χουμε ξαναδεί.

Εσπευσε, όμως, μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η πιο «γκαγκάν» δημοκρατική, να «σώσει την τιμή» του κόμματος στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ανελίτη βουλευτή Κατσίκη που βρήκε την ευκαιρία να επιδοθεί σ' ένα ρυπαρό κήρυγμα ρατσιστικού μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, εγγράφοντας πόντους στο εκλογικό του ακροατήριο.

Μ' αυτόν τον ίδιο βουλευτή (και όλους τους υπόλοιπους συριζανελίτες) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψηφίζουν με αλαλαγμούς χαράς τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Στο τέλος πανηγυρίζουν όλοι μαζί για την ενότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τη διάψευση των μύχιων πόθων της δεξιο-κεντρώας αντιπολίτευσης!

Μα εδώ πρόκειται για ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναφώνησε με το γνωστό της ύφος η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου. Σωστά! Τα ανθρώπινα δικαιώματα περιορίζονται στο σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και στο δικαίωμά τους στην αναδοχή. Το μεροκάματο, η σύνταξη, ο ΕΝΦΙΑ, οι πλειστηριασμοί σπιτιών του κοσμάκη δεν περιλαμβάνονται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ούτε η προστασία του δάσους και εν γένει του περιβάλλοντος. Ούτε η προστασία της κρατικής περιουσίας, που χτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού και ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής.

Δυσκολεύεστε να διακρίνετε τα φασιστοειδή;
Σάββατο 12 Μαΐου 2018