Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 17:54
Medium_img_30712
Δε θα σταθούμε στην προκλητική οικειότητα («ο Μπέντζαμιν», ο «φίλος Μπέντζαμιν» και ξανά μανά «ο Μπέντζαμιν»). Δε θα σταθούμε στην προκλητική δήλωση: «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευημερία, τη σταθερότητα, τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας, αλλά και στις γειτονικέ
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Από το επιτελείο του Μαξίμου

Λάδι στη φωτιά της εκλογολογίας

«Η πρόταση αυτή (σ.σ. για κατάτμηση της Β' Αθήνας) θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής, εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μέτρο μπορεί να συμβάλει στην εξορθολογικοποίηση της εκλογικής διαδικασίας».
Πλήρες άρθρο...
Παλιά καραβάνα της αστικής πολιτικής ο Γιωργάκης, έχει μάθει από τον πατέρα του πως ο αιφνιδιασμός είναι εκείνος που μπορεί να σε βγάλει –έστω και για λίγο- στον αφρό, ιδιαίτερα όταν είσαι στριμωγμένος. Την ώρα, λοιπόν, που η Φώφη ζητάει εκλογές και ο Ραγκούσης κάνει εκστρατεία για συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός συναντήθηκε με τον Τσίπρα και τον Κοτζιά… ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Πλήρες άρθρο...
Γράφαμε προ ημερών για την εικόνα διάλυσης των Οικολόγων Πρασίνων, καθώς μια σειρά σημαίνοντα στελέχη δεν άντεξαν την ξεφτίλα της συμμετοχής σε μια περιβαλλοντοκτόνα κυβέρνηση και αποχώρησαν πριν από το συνέδριο (κάποια άλλα στελέχη προσχώρησαν μετά το συνέδριο στο ΜέΡΑ25 του Μπαρουφάκη).
Πλήρες άρθρο...
Ο Πρετεντέρης έγραψε για τον Ραγκούση ότι παίζει το ρόλο της «παράγκας» του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην παράταξή του! Αλλοι τον χαρακτήρισαν «δούρειο ίππο». Βέβαια, με τη λογική του Πρετεντέρη, ο Βενιζέλος έχει στήσει «παράγκα» της ΝΔ μέσα στην παράταξή του. Αυτόν, όμως, τον αποθεώνει όταν διακηρύσσει ότι ύψιστος στόχος πρέπει να είναι «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» και πως αυτός ο στόχος περνά μέσα από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Πλήρες άρθρο...
Στην Ελλάδα της πατριδοκαπηλείας και του εθνικιστικού παροξυσμού προσδίδεται πολιτική σημασία ακόμα και σε ασήμαντα περιστατικά, που μπορεί να μην έχουν καμιά πολιτική σημασία. Ετσι, μετά το επεισόδιο με το τουρκικό (;) ελικόπτερο στη Ρω, που κανένας δεν το είδε, αλλά το… άκουσαν, που τα ραντάρ δεν το κατέγραψαν να παραβιάζει ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά αντιμετωπίστηκε με πυρά στον αέρα, είχαμε την «επακούμβηση»  ενός τουρκικού εμπορικού πλοίου με ελληνική κανονιοφόρο.
Πλήρες άρθρο...
Τρίτη 15 Μάη, 6μμ - Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»  70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή (Αλάουντα στα αραβικά) στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.
Πλήρες άρθρο...