Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 17:54

ΔιεθνήPointer

Συνεχίζεται το σιωνιστικό έγκλημα ενάντια στους «πεισματάρηδες» Παλαιστίνιους

Small_img_30697
Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, την Παρασκευή 4 Μάη, κατά την έκτη κατά σειρά βδομάδα της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής». Τις μέρες που ακολούθησαν, οι σιωνιστές σκότωσαν 9 Παλαιστίνιους, τρεις δίπλα στα σύνορα, επειδή σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό προκαλούσαν δολιοφθορές στον συνοριακό φράχτη, και άλλους 6 (όλοι τους μέλη της Χαμάς), με βόμβα σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ενώ το Ισραήλ τηρεί σιγήν ιχθύος.
 
Την ίδια περίοδο, ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν στόχους στη Γάζα, καταστρέφοντας πολιτικές υποδομές, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στην Χαμάς και ότι οι βομβαρδισμοί ήταν απάντηση σε επίθεση που δέχτηκε το Ισραήλ στο έδαφος του (χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες).
 
Οι τελευταίες δολοφονίες Παλαιστίνιων από τον ισραηλινό στρατό ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στους 51, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 6.973, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
 
Την Τετάρτη 9 Μάη, ισραηλινές μπουλντόζες με συνοδεία τεθωρακισμένων εισέβαλαν στη νότια Γάζα, ισοπεδώνοντας τμήμα του εδάφους δίπλα στα σύνορα, προκειμένου οι ελεύθεροι σκοπευτές των σιωνιστών να έχουν καθαρό πεδίο απέναντι στους διαδηλωτές, εν αναμονή των διαδηλώσεων που ακολουθούν με αποκορύφωμα τη μεγάλη πορεία της Νάκμπα, την Τρίτη 15 Μάη.
 
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο ισραηλινός πρέσβης στην Βρετανία, Μαρκ Ρεγκέβ, δήλωσε ότι οι δολοφονημένοι από τον ισραηλινό στρατό παλαιστίνιοι διαδηλωτές, στις τελευταίες διαδηλώσεις στη Γάζα, δεν είναι άμαχοι πολίτες, αλλά το 80% εξ αυτών είναι μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Το ποσοστό που ανέφερε ο Ρεγκέβ είναι από έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφοριών για την Τρομοκρατία, Μέιρ Αμίτ, που σχετίζεται απευθείας με τη Μοσάντ και το ισραηλινό κράτος. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει στα μέλη αυτών των οργανώσεων και τον δολοφονημένο δεκατριάχρονο Χουσεΐν Μαντί, ενώ χαρακτηρίζει σαν «τρομοκράτες» όλους όσους έχουν οποιαδήποτε σχέση όχι μόνο με τις οργανώσεις της Αντίστασης αλλά ακόμα και με τη Φατάχ. Γι’ αυτούς όλοι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται στο στόχαστρο.
 
Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει τον περασμένο Απρίλη και ο διαβόητος φασίστας υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Αβιγκόρ Λίμπερμαν, χαρακτηρίζοντας όλους χωρίς εξαίρεση τους διαδηλωτές σαν μέλη της Χαμάς. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τις εκκλήσεις για διερεύνηση της δολοφονίας του παλαιστίνιου δημοσιογράφου Γιάσερ Μουρτάζα από τον ισραηλινό στρατό, ως υποκρισία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μουρτάζα δεν ήταν δημοσιογράφος αλλά μέλος της Χαμάς που σχεδίαζε επίθεση με drone εναντίον του ισραηλινού στρατού δίπλα στα σύνορα και γι’ αυτό δολοφονήθηκε. Βέβαια, αυτού του είδους οι δηλώσεις πιάνουν μόνο στο αφιονισμένο σιωνιστικό πλήθος, γιατί όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει δει τις δεκάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια της δολοφονίας του από πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Από την άλλη, οι αναφορές σε διαδηλωτές που προέρχονται αποκλειστικά από τα ισλαμικά κινήματα αντίστασης έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν τα ισλαμοφοβικά αισθήματα μέρους των ευρωπαϊκών κοινωνιών, μετά τα πλήγματα που έγιναν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από οπαδούς του ISIS.
 
Περιττεύει να πούμε ότι εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ανάμεσα στις αντιστασιακές οργανώσεις της Παλαιστίνης. Δεν τις διαχωρίζουμε σε ισλαμικές και κοσμικές, αλλά μοναδικό μας κριτήριο είναι η συμμετοχή τους στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, που συνεχίζεται εδώ και εφτά δεκαετίες (ξεκίνησε μάλιστα προτού δημιουργηθούν η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς).
 
Οι διαδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τρίτη 15 Μάη, μέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης με τον ξεριζωμό του από τις πατρογονικές του εστίες. Η κτηνώδης σιωνιστική καταστολή απέτυχε να αποτρέψει τον παλαιστινιακό λαό από τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, που θα μείνουν στην Ιστορία ως ένα ακόμα φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας, ως ένα ακόμα επεισόδιο στην ασίγαστη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού με όλα τα μέσα, για την κατάκτηση της λευτεριάς του ενάντια στο ναζιστικό σιωνιστικό καθεστώς.
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018