Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 03:45

ΠολιτικήPointer

66 χρόνια από το έγκλημα του μοναρχοφασισμού και των πατρώνων του

Ο Μπελογιάννης ζει για όσους αγωνίζονται για την επανάσταση

Medium_img_30528
Στις 3 το πρωί της Κυριακής 30 Μάρτη του 1952, ο βασιλικός επίτροπος, συνταγματάρχης Αθανασούλας, ανακοινώνει στους Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος απορρίφθηκε. Τους φορτώνουν σ' ένα αυτοκίνητο και τους μεταφέρουν στο Γουδί.
Πλήρες άρθρο...
Η επίσημη κυβερνητική θέση ήταν πως ο Τσίπρας δε σήκωνε το τηλέφωνο να καλέσει τον Ερντογάν και να του θέσει το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, γιατί δεν ήθελε να αναβαθμίσει το ζήτημα και να το καταστήσει, από ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα παραβίασης συνοριακών κανόνων σε πολιτικό-διακρατικό ζήτημα.
Πλήρες άρθρο...
Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο ντόρο είχε κάνει με την αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία είχε προσδώσει… επαναστατικό χαρακτήρα, την έχει και πάλι ξεχάσει εντελώς. Είχε φτιάξει μια επιτροπή για τη διατύπωση του πλαισίου αναθεώρησης (με τον Κατρούγκαλο επικεφαλής), η οποία είχε δώσει ένα πλαίσιο
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για έναν «Ελληνάρα», την ώρα που κορδωνόταν στην εξέδρα των επισήμων βλέποντας τα στρατά να περνούν και να του αποτίουν τιμές, στην Ουάσινγκτον να κυκλοφορεί μια μεγάλη και (θεωρούμενη ως) έγκυρη εφημερίδα, η Washington Post, και να σε παρουσιάζει ως έτοιμο να προσφέρεις όλο τον ελληνικό υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της χώρας στις ΗΠΑ.
Πλήρες άρθρο...
Από τις 10 το πρωί της περασμένης Τρίτης σηκώθηκαν οι σημαίες του πανηγυρισμού: «Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των δυο ελλήνων στρατιωτικών - Στον απόηχο της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, πληροφορίες από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κρίση της τουρκικής Δικαιοσύνης - Διαμορφώνεται αισιόδοξο σκηνικό για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στην Ελλάδα - Οι τούρκοι συνήγοροί τους κλήθηκαν στην Εισαγγελία της Αδριανούπολης».
Πλήρες άρθρο...
Γενεές δεκατέσσερις περνά ο Βενιζέλος τη Φώφη και το ΚΙΝΑΛ χωρίς να τους κατονομάζει. Αφορμή για τη νέα θεαματική διαφοροποίησή του, λίγες μέρες μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και λίγο περισσότερες μετά τη θεαματική διαφοροποίησή του στη Βουλή, όταν πήγε κόντρα στη γραμμή ΔΗΣΥ-Ποταμιού για άκυρο και υπερψήφισε την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Κουρουμπλή-Ξανθό-Πολάκη, στάθηκε η πρόταση της Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Πλήρες άρθρο...
Εγινε και η φιέστα της ίδρυσης του μπαρουφοκόμματος, που έχει τον τίτλο ΜέΡΑ25 και σύμβολο ένα κόκκινο χελιδόνι. Το ΜέΡΑ σημαίνει Μέτωπο Ριζοσπαστικής Ανυπακοής, ενώ το 25 παραπέμπει στο DIEM25, το «διεθνικό κίνημα» (έτσι το λένε!), που ίδρυσε ο Μπαρουφάκης με κάτι άλλους ευρωπαίους.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία δημοσίευσε τις φωτογραφίες οχτώ ατόμων που φέρονται να συμμετέχουν σε συμμορία που έκλεβε μηχανάκια και κάλεσε τους πολίτες να τηλεφωνήσουν σε συγκεκριμένους αριθμούς «για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας», σημειώνοντας ότι «διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη Wall Street Journal και στην πολεμοκάπηλη αμερικανοσιωνιστική ιστοσελίδα debka.com, οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για μεταφορά των δύο μεγαλύτερων αεροπορικών βάσεων που διαθέτουν στη Μέση Ανατολή. Η βάση του Κατάρ θα μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία και η βάση του Ιντζιρλίκ θα διασπαρεί σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στην Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τζέφρι Πάιατ πιο συχνά πρέπει να συναντά τον Κούλη παρά τη σύζυγό του. Αλλη μια συνάντηση (τρίτη ή τέταρτη το τελευταίο δίμηνο, χωρίς να λογαριάσουμε τις παρασκηνιακές επαφές) είχαν οι δυο τους την περασμένη Τετάρτη. Η τυπική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δε μας διαφώτισε, φυσικά, για το περιεχόμενο της συνάντησης: «Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ.
Πλήρες άρθρο...
Αρχηγική εμφάνιση, με ύφος και ρητορική συγκυβερνήτη, έκανε ο Καμμένος την προηγούμενη Τρίτη στο πρωινάδικο του Παπαδάκη, σκορπίζοντας όχι μόνον οργή, αλλά και ανησυχία στο μέγαρο Μαξίμου. Η παλέτα περιλάμβανε καταρχάς αναφορές στον ιδιαίτερο ρόλο του ως συγκυβερνήτη.
Πλήρες άρθρο...
Μία ολόκληρη σελίδα στη σαββατιάτικη έκδοση των «Νέων». Μια «βαριά» υπογραφή: Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στην LSE, του στενού σημιτικού περιβάλλοντος. Ενας τίτλος σχεδόν προειδοποιητικός: «Το Κίνημα Αλλαγής. Η βασική επιλογή». Σαν να λέμε, ο Μουζέλης δίνει «γραμμή» στο ΚΙΝΑΛ.
Πλήρες άρθρο...