Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 | 04:42
«Οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών δεν εξαρτώνται μόνο από την Κυβέρνηση. Είναι πρώτη προτεραιότητα για μας στις συζητήσεις που κάνουμε με τους θεσμούς και, όπως έχω δηλώσει και στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ, τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός των μονίμων διορισμών και το σύστημα πρόσληψης.
Πλήρες άρθρο...
«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν. Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Πλήρες άρθρο...
Συχνά-πυκνά κομπορρημονεί ο Γαβρόγλου (και ο Τσίπρας στη σχετική φιέστα) ότι πέτυχε τη μέγιστη συναίνεση στην «εμβληματική» πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης να ιδρύσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τη συγχώνευση των δυο ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά. Σε προηγούμενο φύλλο (Κόντρα, αρ.
Πλήρες άρθρο...
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ αποφάσισε διήμερη κατάληψη και συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 29/3 και 30/3. Οι φοιτητές εναντιώνονται στο νόμο Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια και στο νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, των οποίων ζητούν την κατά
Πλήρες άρθρο...