Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 | 04:11

ΔιεθνήPointer

Η… δημοκρατική Γαλλία


Ο Στεφάν Πουσιέ, πρώην υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Μελανσόν, συνελήφθη την περασμένη Κυριακή και τέθηκε υπό κράτηση για… εγκωμιασμό τρομοκρατικών πράξεων. Τόλμησε να γράψει στο facebook και στο twitter, ότι κάθε φορά που σκοτώνεται ένας χωροφύλακας, θυμάται τον φίλο του Ρεμί Φρες.

Ο Ρεμί Φρες (φωτογραφία) ήταν ένας 21χρονος βοτανολόγος και αγωνιστής του οικολογικού κινήματος. Συμμετείχε στις κινητοποιήσεις κατά της κατασκευής του φράγματος Σιβένς στη Νοτιοδυτική Γαλλία, όταν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στις 26 Οκτώβρη του 2014,  από τους χωροφύλακες που χρησιμοποίησαν βομβίδες αερίων, τις οποίες εκτόξευαν με όπλα ενάντια στους διαδηλωτές, στοχεύοντας τα σώματά τους. Οι χωροφύλακες αθωώθηκαν γι' αυτό τους το έγκλημα, όπως συμβαίνει πάντοτε με τους μπάτσους, όταν δολοφονούν διαδηλωτές «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Ο Αρνό Μπελτράμ, ο «εθνικός ήρωας» που κατασκεύασαν τα γαλλικά μίντια, υπηρετούσε σ' αυτό ακριβώς το σώμα της Χωροφυλακής που σκότωσε τον Φρες. Γι' αυτό και το… δημοκρατικό γαλλικό κράτος έσπευσε να συλλάβει αυτόν που απλώς υπενθύμισε ότι δολοφονούν και οι μπάτσοι, όμως τα θύματά τους δεν κηρύσσονται «εθνικοί ήρωες» και οι θύτες δεν τιμωρούνται.

ΥΓ. Ο «ευαίσθητος διανοούμενος» Μιχάλης Μητσός, σε δισέλιδο στα «Νέα» με τίτλο «Η Γαλλία απέκτησε ήρωα», ανέφερε και το γεγονός της σύλληψης του Πουσιέ, σημειώνοντας ότι ο Ρεμί Φρες «σκοτώθηκε το 2014 σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία»! Καμιά ανταλλαγή πυρών δεν υπήρξε. Οι διαδηλωτές ήταν άοπλοι, οι μπάτσοι πάνοπλοι και ο Φρες πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.  Χρειαζόταν, όμως, το ψέμα της «ανταλλαγής πυρών», για να δικαιολογηθεί και η δολοφονία του Φρες και η σύλληψη του Πουσιέ.
 
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018