Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 | 04:10
Το τελευταίο τηλεφώνημα, που έγινε μετά από 104 μέρες πολιορκίας της Σουρ, ήταν με έξι νεαρούς μαχητές. Ηταν αυτοί που είχαν επιζήσει από τους εκατοντάδες που πολέμησαν εκεί. Οι μαχητές είχαν απομείνει με ένα μόνο όπλο, αλλά δε δέχτηκαν να παραθοδούν, παρά το γεγονός ότι ήταν περικυκλωμένοι από τον πάνοπλο τουρκικό στρατό.
Πλήρες άρθρο...
Σε οχτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι. Η ποινή συμφωνήθηκε με την εισαγγελία, προκειμένου η Ταμίμι να αποφύγει τα χειρότερα. Οχτώ μήνες φυλάκιση μιας ανήλικης Παλαιστίνιας επειδή τόλμησε να χαστουκίσει δυο ισραηλινούς στρατιώτες που μόλις είχαν πυροβολήσει, μπροστά στα μάτια της, με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι τον 16χρονο ξάδερφό της.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Σίσι να εξόντωσε κάθε αντίπαλό του στην προεκλογική περίοδο που οδήγησε στις εκλογές-παρωδία και που κατά πάσα πιθανότητα θα τον στέψουν ξανά πρόεδρο της Αιγύπτου, με ποσοστό που θα το ζήλευε ακόμα και ο έκπτωτος δικτάτορας Χόσνι Μουμπάρακ, όμως η τεράστια αποχή από τις κάλπες φαντάζει δυσθεώρητο εμπόδιο για τη χούντα προκαλώντας πονοκέφαλο στα πολιτικά της επιτελεία.
Πλήρες άρθρο...
Αφθονο ρέει το χρήμα για τις πολεμικές δαπάνες στις ΗΠΑ, μετά από την υπογραφή του προϋπολογισμού των 1.3 τρισ. δολαρίων. Τα 700 δισεκατομμύρια (ποσοστό 54%) πάνε στο Πεντάγωνο για την κατασκευή, μεταξύ άλλων, 14 νέων πολεμικών πλοίων, 28 νέων ελικοπτέρων και 56 νέων μαχητικών F-35.
Πλήρες άρθρο...
Και το όνομα αυτού Τζον Μπόλτον! Αυτόν διόρισε ο Τραμπ ως σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Είναι ο τρίτος κατά σειρά μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ο πρώτος (Μάικλ Φλιν) αποπέμφθηκε εξαιτίας των αμφιλεγόμενων σχέσεων που κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε με ρώσους αξιωματούχους, ενώ ο δεύτερος (Μακ Μάστερ) φημολογούνταν ότι αναζητούσε τρόπο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Τραμπ.
Πλήρες άρθρο...
Ο Στεφάν Πουσιέ, πρώην υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Μελανσόν, συνελήφθη την περασμένη Κυριακή και τέθηκε υπό κράτηση για… εγκωμιασμό τρομοκρατικών πράξεων. Τόλμησε να γράψει στο facebook και στο twitter, ότι κάθε φορά που σκοτώνεται ένας χωροφύλακας, θυμάται τον φίλο του Ρεμί Φρες.
Πλήρες άρθρο...
Το… καλλιτεχνικό της όνομα παραπέμπει σε θύελλα (στορμ). Η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς απειλεί να βάλει τον Τραμπ σε μια νέα θύελλα, που θα τον λαβώσει ακόμα περισσότερο (αν δεν τον αποτελειώσει). Την περασμένη Δευτέρα, εκατομμύρια Αμερικανοί συντόνισαν τους δέκτες τους στο CBS για να παρακολουθήσουν τ
Πλήρες άρθρο...