Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 20:03
Οταν ακούτε τον αμερικανό πρέσβη να παρεμβαίνει στα ελληνοτουρκικά, παίρνοντας με νόημα το μέρος της Ελλάδας (σχετικές δηλώσεις για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών έκανε ο Πάιατ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας), δηλαδή ρίχνοντας έμμεσα λάδι στη φωτιά, τότε να ξέρετε ότι στο παρασκήνιο γίνονται τα παζάρια για κάποια μεγάλη συμφωνία πώλησης οπλικών συστημάτων.
Πλήρες άρθρο...
«Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες ακολουθούν αυτόν τον δρόμο (σ.σ. των μεταρρυθμίσεων). Η εξέλιξη δίνει αφορμή για αισιοδοξία. Επ' αυτού θα παραμείνουμε σε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική πολιτική.
Πλήρες άρθρο...
Δεν άλλαξε τίποτα με το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και τα παραπολιτικά κουτσομπολιά που προσέφερε ήταν στη σφαίρα του προβλέψιμου. Οι σύνεδροι γέλασαν με τον Δραγασάκη που τους προσφώνησε «συντρόφους και συντρόφισσες», γιούχαραν τον Λεβέντη που την έπεσε στον Γιωργάκη, χειροκρότησαν θερμά τον Κούλη που τους προσέφερε κυβερνητική συνεργασία και οργάνωσαν, ανά φράξια, το χειροκρότημα του δικού τους αρχηγού.
Πλήρες άρθρο...
Η περίπτωση της ΑΑΔΕ, που αρνήθηκε να μας χορηγήσει στοιχεία για τα λεφτά από φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων που χρωστούν οι καναλάρχες και έφτασε στο σημείο (απευθυνόμενη ακόμα και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου) να υποχρεώσει τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ανακαλέσει την εισαγγελική παραγγελία που είχε εκδώσει (γράψαμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο μας), δεν είναι η μοναδική.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Σιρίν Ισάουι: από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα

Για την υπόθεση των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων

«Είμαι δικηγόρος. Εχω το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπίζομαι τους φυλακισμένους μας. Να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους δεν είναι παράνομο. Μολονότι ήμουν πρόσφατα απασχολημένη με την ολοκλήρωση του μάστερ μου, με συνέλαβαν. Ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή μου είναι ότι η κατοχή θέλει να  εκφοβίσει τους δικηγόρους για να μην εκτελούν το καθήκον τους στην υπηρεσία των φυλακισμένων μας.
Πλήρες άρθρο...
Από τις 18 Απρίλη του 2018, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να εφαρμόσει το άρθρο 5 του νόμου 4492/2017, σύμφωνα με το οποίο οι γαλακτοβιομηχανίες δεν μπορούν να αναγράφουν ως χώρα προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων την Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Ο άνθρωπος κάνει την θρησκεία, όχι η θρησκεία τον άνθρωπο. Η θρησκεία είναι η αυτοσυνείδηση και η αυτοσυναίσθηση του ανθρώπου που δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό του ή τον έχει ξαναχάσει. Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση.
Πλήρες άρθρο...
Ως γνωστόν, ο καπιταλισμός για κάθε κοινωνική, περιβαλλοντική ή άλλη πληγή που δημιουργεί, καθιερώνει και μια «παγκόσμια ημέρα». Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα μαζεύονται οι εγκληματίες και θρηνούν πάνω από το πτώμα του θύματός τους. Αποποιούνται κάθε ευθύνη, δηλώνουν ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» και ανακοινώνουν… μέτρα.
Πλήρες άρθρο...
Στις μέρες μας το να είσαι ΜΚΟ είναι μια πολύ… προσοδοφόρα ιδιότητα. Υπάρχει ευρύ πεδίο δραστηριότητας (δεδομένου ότι τα πάντα διαλύονται), υπάρχει πάντα το προφίλ του εθελοντισμού που ενισχύεται με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη στρατιά από επιστημονικό και μη προσωπικό που θέλει να μπει στο χώρο (πλην των ήδη υφιστάμενων ανέργων), υπάρχει και το προσφυγικό που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση και άλλα πολλά.
Πλήρες άρθρο...
Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, το Αφρίν έπεσε. Οι τουρκικές δυνάμεις, με τη στήριξη χιλιάδων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, είχαν απόλυτη υπεροχή έναντι των κούρδων ανταρτών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Ερντογάν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Οχι τόσο γιατί οι Κούρδοι της Συρίας δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν ανταρτοπόλεμο, αλλά γιατί κράτησαν τις δυνάμεις τους και υποχώρησαν, αλλάζοντας τακτική, χωρίς ουσιαστικά να δώσουν μάχη μέσα στην πόλη.
Πλήρες άρθρο...
Με 11.6 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους από το 2012 ο Πούτιν κατόρθωσε να κρατήσει για μία ακόμα φορά το προεδρικό αξίωμα, αυξάνοντας το ποσοστό του από 64% στο 77% περίπου. Με τη συμμετοχή γύρω στο 68%, αυξημένη σε σχέση με το 65% του 2012 και περίπου ίδια με το 70% του 2008, ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός καλά κρατεί στη Ρωσία και ο Πούτιν δρέπει τους καρπούς του.
Πλήρες άρθρο...
Μια δεκαετία σχετικής ηρεμίας στη Δυτική Οχθη έχει φτάσει στο τέλος της σηματοδοτώντας την ένταση του παλαιστινιακού αγώνα, σύμφωνα με τον Αλεξ Φίσμαν, ειδικό σε θέματα ασφάλειας της ισραηλινής δεξιάς εφημερίδας «Γιεντιότ Αχρονότ». Ο Φίσμαν σημειώνει ότι «η σύγκρουση μεταξύ του παλαιστινιακού Δρόμου από τη μια και της παλαιστινιακής ηγεσίας και του Ισραήλ από την άλλη ψάχνει απλά μια αφορμή για να ξεσπάσει».
Πλήρες άρθρο...
«Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι ο κύριος Καμμένος και ο πρωθυπουργός έχουν μια άριστη σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης». Μ' αυτή την επική/σπαρταριστή ατάκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανήγγειλε τη Δευτέρα -εν είδει γελωτοποιού/κήρυκα της Αυλής- τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου την επομένη στο Μαξίμου.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ να άφησε αναπάντητο το ερώτημα «με ποιον θα πάμε και ποιον θ' αφήσουμε», όμως ο Τσίπρας έδωσε την απάντηση. Και μάλιστα την έδωσε από το βήμα του «Προοδευτικού Φόρουμ», το οποίο -κάθε άλλο παρά τυχαία- οργανώθηκε στην Αθήνα παράλληλα με το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.
Πλήρες άρθρο...
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει σε καθημερινή βάση ανακοινώσεις, κατηγορώντας τον Σαμαρά για ύποπτες σχέσεις με τη Novartis και καλώντας τον Μητσοτάκη να διώξει από αντιπρόεδρο τον Μπουμπούκο, τον οποίο επίσης κατηγορεί για ύποπτες σχέσεις με τη Novartis. Ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειοψηφία που διαθέτει στην επιτροπή
Πλήρες άρθρο...
Mια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, αρμοδιότητας Κρατικής Ασφάλειας, πέρασε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής και χρησιμοποιήθηκε ως όχημα παραγωγής «αντιτρομοκρατικού» έργου, με θύματα δυο νέους ανθρώπους που η κακόφημη αυτή υπηρεσία είχε εντάξει στη δεξαμενή με τους «υπόπτους».
Πλήρες άρθρο...
Σε διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ανασυγκροτείται η διοικητική δομή της εκπαίδευσης,
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Για το ξεπάτωμα του πευκοδάσους στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Επέλεξαν δασολόγους χωρίς καμιά εμπειρία από Πράξεις Χαρακτηρισμού

Στο προηγούμενο δημοσίευμά μας για το πευκοδάσος στο Παλιούρι Χαλκιδικής είχαμε επισημάνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είχαν εκτιμήσει πως μόνο με το κατάπτυστο έγγραφο του γενικού διευθυντή Δασών Κ.
Πλήρες άρθρο...
Μια που αναφερόμαστε στις κάθε είδους φιέστες, πίσω από τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, να σας ενημερώσουμε ότι «Το μονοπάτι της Λίμνης Στυμφαλίας: Ακολουθώντας τα βήματα του Ηρακλή σ' ένα ταξίδι φυσικής-πολιτιστικής κληρονομιάς» είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για το Βραβείο Πολιτών της ΕΕ «Νatura 2000» το 2018.
Πλήρες άρθρο...
Στις 13 Μάρτη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον», κατέρρευσε μέσα σε δυο ώρες. Κόσμος και κοσμάκης παιδεύτηκε, βλαστήμησε, έχασε χρόνο, κανένας δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την εγγραφή του.
Πλήρες άρθρο...
Για δεύτερη φορά μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του φασίστα ισραηλινού στρατιώτη, Ελόρ Αζάρια, που δολοφόνησε εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο κεφάλι τον 21χρονο Παλαιστίνιο Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σαρίφ, ενόσω αυτός κειτόταν αναίσθητος στην άσφαλτο, στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης στις 24 Μάρτη του 2016.
Πλήρες άρθρο...
Ως «πύρρειο νίκη» χαρακτήρισε ο βρετανικός Γκάρντιαν (βλ. https://www.theguardian.com/politics/2018/mar/19/the-five-costs-of-uks-pyrrhic-brexit-victory) τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ του υπουργού Brexit της Βρετανίας, Ντέιβιντ Ντέιβις και του επικεφαλής διαπραγματευτή της ευρωπαϊκής πλευράς, Μισέλ Μπαρνιέ.
Πλήρες άρθρο...
Πριν από δύο εβδομάδες, αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Γκάρι Κόουν, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ. Ο λόγος της παραίτησής του ήταν η διαφωνία του με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, που αποφάσισε ο Τραμπ. Προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Κόουν είχε συντάξει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε ο Τραμπ.
Πλήρες άρθρο...