Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 19:17
«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει». Αυτό φέρεται να δήλωσε ο Τσίπρας τη Δευτέρα το πρωί στους συνεργάτες του, σύμφωνα με τη διαρροή που έκανε το Μαξίμου προς το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μερικές ώρες αργότερα, στην on camera συζήτησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο υποδέχτηκε στο Μαξίμου, ο Τσίπρας θέλησε να περάσει και διά ζώσης το ίδιο μήνυμα.
Πλήρες άρθρο...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εισβολή του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το κουμπούρι στη ζώνη, σε κοινή θέα για να καταλάβουν όλοι «ποιος κάνει κουμάντο», επέφερε ισχυρό πλήγμα στο ιδεολόγημα του «ηθικού πλεονεκτήματος», το τελευταίο καταφύγιο των μνημονιακά προσαρμοσθέντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πλήρες άρθρο...
«Η ΣΕΚΑΠ είναι μια αγοραπωλησία που έγινε επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Εκεί υπήρξε προφανώς ενσυνείδητα ένα θέμα ενός προστίμου που αφορούσε την παλαιά διοίκηση, το οποίο είχε αφεθεί αναπάντητο ως πρόβλημα, με κίνδυνο σήμερα η εταιρία να υποστεί τις συνέπειες. (…) Διότι από ό,τι λέγεται, δεν ήμασταν εμείς τότε στην κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης της εταιρίας, είχαν γίνει προσπάθειες απόκρυψης του συγκεκριμένου προστίμου».
Πλήρες άρθρο...
Ηταν βράδυ Πέμπτης 8 Φλεβάρη, στη διάρκεια της γνωστής ανιαρής συζήτησης επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, όταν ο Μητσοτάκης στη δευτερολογία του (που ήταν επί παντός του επιστητού, εκτός από το θέμα της συζήτησης), ζήτησε από τον Τσίπρα τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Πλήρες άρθρο...
«Η κυβέρνηση υπό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνασπισμό με το εθνικιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. »Ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του.
Πλήρες άρθρο...
Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 προβλεπόταν ανάπτυξη (αύξηση του ΑΕΠ) κατά 2,7%. Η πρόβλεψη αυτή ήταν τότε (τέλη του 2016 και αρχές του 2017) το βαρύ πυροβολικό της κυβερνητικής προπαγάνδας. Παρά την αύξηση του τουρισμού, η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε.
Πλήρες άρθρο...
Τον Αύγουστο του 2017, το δίδυμο Δημόπουλος (Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) – Μπαριτάκη (Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος) του υπουργείου Περιβάλλοντος, παραβιάζοντας ωμά τη νομιμότητα, ενέκρινε, χωρίς να έχει δικαίωμα, το κόψιμο 150 στρεμμάτων καλαμιώνων στην ιστορική Λίμνη Στυμφαλία, που είναι κηρυγμένη ως Καταφύγιο Αγριας Ζωής (ΚΑΖ).
Πλήρες άρθρο...
Σαν πολέμιος τη ταξικής εκπαίδευσης εμφανίστηκε ο Τσίπρας στη φιέστα για την ίδρυση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ). Τα λόγια δεν κοστίζουν και οι συριζαίοι έχουν κάνει πλέον βίωμα και καθημερινή πρακτική τα ασύστολα ψεύδη. «Ολοι και όλες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.
Πλήρες άρθρο...
Την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Μάρτη, θα διεξαχθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η κατ' έφεση δίκη της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. Δυο νέων που βιώνουν έναν καφκικό εφιάλτη, καθώς έχουν φυλακιστεί από τον Ιούνη του 2017, έχοντας καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Εκκενώσεις καταλήψεων και συλλήψεις - Ξύλο σε διαδηλωτές

Επιχείρηση «νόμος και τάξη» α λα ΣΥΡΙΖΑ

Η «ασφάλεια» είναι το αγαπημένο σλόγκαν των απανταχού της Γης αντιδραστικών. Επισείοντας φανταστικούς εχθρούς, διογκώνοντας πραγματικά περιστατικά, δημιουργούν έναν εφιάλτη που τρυπώνει στο φαντασιακό, παραλύει σκέψεις, διαλύει συνειδήσεις, δημιουργεί «κοπάδια» που τρέχουν να βρουν καταφύγιο στη… στοργική αγκαλιά «του νόμου και της τάξης».
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Ερντογάν να κατηγορεί το ΝΑΤΟ γιατί δεν του παρέχει τη βοήθεια που θα ήθελε, όμως η αλήθεια είναι ότι συνεχίζει την αιματηρή του προέλαση στο συριακό Κουρδιστάν χωρίς κανένα πρόβλημα από τις μεγάλες δυνάμεις. Η πολιορκία του Αφρίν από τις τουρκικές δυνάμεις, με τη συμμαχία αρκετών χιλιά-δων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (από 15 μέχρι 25 χιλιάδες αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία), έχει αρχίσει να γίνεται ασφυκτική.
Πλήρες άρθρο...
Χαστούκι για την ισπανική «δημοκρατία» ήταν η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως μας ενημερώνει η El Pais της περασμένης Τρίτης (βλ. https://elpais.com/elpais/2018/03/13/inenglish/1520936326_639973.html). Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι η ελευθερία του λόγου είναι υπό διωγμό στην Ισπανία, εξαιτίας των ποινών που επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα για «επαίνους υπέρ της τρομοκρατίας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πλήρες άρθρο...
2013. Θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ. Πολλοί Βρετανοί –και όχι μόνο– πανηγυρίζουν. Δεν είναι πολλά τα ιστορικά παραδείγματα που η αναγγελία θανάτου ενός πολιτικού προσώπου εγείρει τόσο ενθουσιασμό. Δεκαετία του 1980. Μεγάλη Βρετανία. Η Θάτσερ στύβει στη σιδερένια της γροθιά την εργατική τάξη της Αγγλίας.
Πλήρες άρθρο...
Τσίπρας: «Δίνεται η δυνατότητα σε μία υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε φωτογραφική διάταξη! Ξέρετε τι είναι φωτογραφικό; Το μένος σας απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή που δεν θέλει να σας παραδοθεί, που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή, που είναι ακόμα και σήμερα παρούσα! Αυτή είναι η πραγματικότητα!».
Πλήρες άρθρο...
Τι είναι οι δυο έλληνες στρατιωτικοί, όμηροι μιας τουρκικής συμμορίας ή κρατούμενοι στην Τουρκία, που περιμένουν να δικαστούν για συγκεκριμένα αδικήματα; Αν πιστέψουμε τον πολιτικό τους προϊστάμενο Πάνο Καμμένο, «αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό».
Πλήρες άρθρο...
Ενάμιση μήνα χρειάστηκε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νικόλαος Σ. Φιστόπουλος για να συγγράψει -εν είδει νομικής πραγματείας- τη μείζονα πρόταση (έτσι τη λένε στα νομικά) μιας απόφασης, με την οποία ανακαλεί μια προηγούμενη δική του απόφαση! Εννιά πυκνογραμμένες σελίδες, γεμάτες νομικούς συλλογισμούς και
Πλήρες άρθρο...
Τι να συζητούσαν άραγε ο υπηρεσιακός υπουργός της Γερμανίας (και δεξί χέρι της Μέρκελ) Πέτερ Αλτμάιερ με τον Τσακαλώτο; Στην ιστοσελίδα του Eurogroup υπάρχουν κάμποσες φωτογραφίες των δυο τους να συζητούν με σοβαρό ύφος, χωρίς την παρουσία τρίτων, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της 12ης του Μάρτη.
Πλήρες άρθρο...
Η εισβολή του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας κυριάρχησε στην πολιτική επικαιρότητα των ημερών. Οχι άδικα, φυσικά. Ομως, όπως συμβαίνει πάντοτε σ' αυτές τις περιπτώσεις, ξεχειλίζει η υποκρισία. Η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων προσπαθεί να αποποιηθεί τον στεν
Πλήρες άρθρο...

ΑγροτικάPointer

Ιδού στοιχεία για εισαγωγές λευκού τυριού

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Στις 3 Μάρτη, σε άρθρο μας με τίτλο «Ασύδοτο το κύκλωμα ελληνοποίησης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, εν γνώσει και με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» γράφαμε ότι από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μας δόθηκαν στις 16 Φλεβάρη κάποια στοιχεία για τις εισαγωγές γάλακτος, όμως δεν μας δόθηκαν στοιχεία για τις εισαγωγές λευκού τυριού.
Πλήρες άρθρο...
Χωρίς σχόλια (το κείμενο, άλλωστε είναι τόσο αποκαλυπτικό) δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η εποχή των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων δεν είναι τόσο μακρινή. Στα πανεπιστήμια ξεκίνησαν το 2012 (σε μικρότερη κλίμακα, με τη μορφή υποχρεωτικής κ
Πλήρες άρθρο...
Η 21χρονη Χαζάλ Σεκέρ ήταν η τρίτη στη σειρά που δεν εκδόθηκε στην Τουρκία. Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα έκδοσής της στην Τουρκία, όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό και με τους άλλους δύο αγωνιστές, τον Μεχμέτ Ντογκάν και τον Σ.Ν Οζπαλάτ. Εκκρεμεί και τέταρτο αίτημα έκδοσης, που αφορά τον Χασάν Μπιμπέρ.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Δίκη διοικητικών υπαλλήλων ΕΚΠΑ

Κατάρρευση των μυθευμάτων του Φορτσάκη

Στο Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γράφτηκε την περασμένη Τρίτη (13/03), ο επίλογος της ιλαροτραγικής ποινικής δίωξης των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Αλεξανδρή και Βανέσσας Πεντογάλου, και του πρώην μέλους της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, Παναγιώτη Σωτήρη.
Πλήρες άρθρο...
Η ισραηλινή Κνεσέτ ψήφισε νόμο που δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Εσωτερικών να αφαιρεί την άδεια διαμονής από οποιονδήποτε παλαιστίνιο κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με την κατηγορία της «παραβίασης της πίστης» του προς το Ισραήλ. Με βάση τον νόμο αφαίρεσης της άδειας διαμονής, ο καταδικασμέν
Πλήρες άρθρο...
Ας καθαρίσουμε την πόλη από το ρατσισμό! Με αυτό το σύνθημα και αρκετά παρόμοια («Φλωρεντία κατά του φασισμού», «Φλωρεντία λίκνο της Αναγέννησης, απέναντι στη βαρβαρότητα παραμένουμε ενωμένοι»), γύρω στους δέκα χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το περασμένο Σάββατο σε αντιρατσιστική διαδήλωση στη Φλωρεντία, διαμαρτυρόμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 54χρονου πλανόδιου μικροπωλητή από τη Σενεγάλη, που ζούσε στην Ιταλία τα τελευταία 20 χρόνια.
Πλήρες άρθρο...