Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 04:53

ΠολιτικήPointer

Συλλήψεις φασιστών, μετά από χρόνια «καμαρωτής» δράσης!

Ακόμα και τη στιγμή που γράφεται αυτό το σημείωμα (Πέμπτη βράδυ), τρεις μέρες μετά τις συλλήψεις μιας ομάδας ναζιστών, που εμφανίζονται με τα ονόματα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» και «Combat 18 Hellas», δεν έχουν δημοσιευτεί τα ονόματά τους. Ούτε φωτογραφίες έβγαλε η Αστυνομία, για να μπορεί κάθε πολίτης να τους αναγνωρίσει και να καταθέσει κάτι που ενδεχομένως γνωρίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το αστικό κράτος χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά.
 
Αλλωστε, τα συγκεκριμένα φασισταριά, «καμάρωναν» εδώ και χρόνια για τη δράση τους. Διατηρούσαν ιστοσελίδα και σελίδες στο facebook, όπου αναρτούσαν τα «κατορθώματά» τους, τα οποία διεκπεραίωναν πάντοτε νύχτα: «Βάλαμε γκαζάκια στη Στρούγκα», «Βάλαμε φωτιά στο Δίστομο», «Μουτζουρώσαμε τους εξωτερικούς τοίχους στο Ρεσάλτο», «Κατεβάσαμε πανό από τη Libertatia» και πάει λέγοντας. Ακόμα και τώρα, αν μπει κανείς στο βρομομπλόγκ τους  (http://maiandrioi.blogspot.gr/) θα τα βρει όλα γραμμένα. Βλέπετε, οι συγκεκριμένοι ναζί δραστηριοποιούνταν στη σκιά της Χρυσής Αυγής και προσπαθούσαν να τραβήξουν κάποιον νεαρόκοσμο δίνοντάς του έδαφος για δράση τη νύχτα. Την οποία παρουσίαζαν ως «επιστροφή στις ρίζες του εθνικοσοσιαλισμού».
 
Οποτε ήθελαν μπορούσαν να τους βρουν, καθώς δεν έκρυβαν τα διαδικτυακά τους ίχνη. Ούτε τις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιούνταν πέρα από την Αθήνα (Ναύπακτο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα). Δεν ενδιαφέρθηκαν. Τυχαίο; Και τώρα διοχετεύουν στα παπαγαλάκια τους ότι «το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται» τον Φλεβάρη (πριν από μερικές μέρες δηλαδή), όταν «άγνωστος άνδρας» τηλεφώνησε στην Αντιτρομοκρατική και τους έδωσε πέντε πλήρη ονοματεπώνυμα και τρία μικρά ονόματα, αλλά μαζί με τηλέφωνα! Είναι το σύνηθες παραμύθι του σεναριογράφου της Αντιτρομοκρατικής Ελ. Χαρδαλιά, σύμφωνα με το οποίο πάντοτε «κάποιος άγνωστος» τηλεφωνεί, τους δίνει πληροφορίες, αλλά αυτοί δεν έχουν… αναγνώριση κλήσεων και δεν μπορούν να ψάξουν ποιος τους τηλεφώνησε!
 
Δεν ξέρουμε ποια σκοπιμότητα υπαγόρευσε τις συλλήψεις των συγκεκριμένων ναζί τώρα. Ισως είχαν πληροφορίες ότι ετοίμαζαν κάτι «μεγάλο» και δεν ήθελαν να το χρεωθούν. Το βέβαιο είναι πως από τη νυχτερινή δράση αυτών των καθαρμάτων (που δεν ήταν μόνο ενάντια σε αντιεξουσιαστικά στέκια ή χώρους όπως η Στρούγκα, αλλά ενάντια και σε κοινοβουλευτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ και η ΛΑΕ) η Ασφάλεια κάθε άλλο παρά ενοχλούνταν.
 
 
 
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018