Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 05:39

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Απλήρωτες οι 9.500 σχολικές καθαρίστριες

Ενα μήνα πριν το Πάσχα και οι 9.500 εργαζόμενες/οι που απασχολούνται με συμβάσεις έργου στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, με ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Δια Δίου Μάθησης, που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το υπουργείο για το σκοπό αυτό, παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτες. Μετά τα Χριστούγεννα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την εργασία τους, την οποία εξακολουθούν να προσφέρουν διατηρώντας τα σχολεία καθαρά.
 
Υπουργείο Παιδείας και Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενοι/ες των 300-400 ευρώ μπορούν να επιβιώσουν.
 
Ολα αυτά, παρά το γεγονός ότι για την πληρωμή των συμβασιούχων καθαριστριών κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) έχει εκδοθεί από το Σεπτέμβριο η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία έχει εγκριθεί όλο το απαραίτητο κονδύλι για την καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.
 
Οι μνημονιακές πολιτικές και τα ματωμένα «πλεονάσματα» απαιτούν το στραγγαλισμό των εργαζόμενων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι πολιτικές απασχόλησης συμβασιούχων, άρνησης μόνιμων διορισμών, άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων μέσω του σίριαλ των «εργολαβιών» και των εξαθλιωμένων μισθών.
 
 
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018