Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 05:28
Medium_img_30347
«Θυμάμαι όταν μεγάλωνα την Αμερικάνικη Χαλυβουργία (US Steel), που ήταν επιχείρηση-κορυφή. Και σήμερα, έχετε τόσα κλειστά εργοστάσια. Και η συμφωνία της NAFTA ήταν καταστροφή για τη χώρα μας. Ο ΠΟΕ (σ.σ. Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) ήταν καταστροφή γι’ αυτή τη χώρα, για τη χώρα μας.
Πλήρες άρθρο...
Τον Μάρτη του 2017, ο ΟΟΣΑ επέκτεινε τη βάση δεδομένων σχετικά με το διεθνές εμπόριο, συμπληρώνοντας για πρώτη φορά έναν ξεχωριστό πίνακα που αποτυπώνει την πηγή της προστιθέμενης αξίας στις διμερείς εισαγωγές. Για παράδειγμα, ένα προϊόν που εισάγεται στις ΗΠΑ ενδέχεται να εμπεριέχει αξίες που αρχικά παρήχθησαν στις ΗΠΑ αλλά στη συνέχεια εξήχθησαν για να επιστρέψουν ξανά πίσω με το εισαγόμενο προϊόν.
Πλήρες άρθρο...
Η κατάρριψη του ισραηλινού F-16 στις 10 Φλεβάρη και η άρνηση του Ισραήλ να σηκώσει το γάντι που του πέταξαν Ιράν και Ασαντ, με τις πλάτες του ρωσικού ιμπεριαλισμού, τσαλάκωσε για τα καλά την εικόνα παντοδυναμίας που έχτιζε για τον εαυτό του, ενώ παράλληλα έστειλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, υποδεικνύοντάς του ποια είναι η θέση του σε αυτή τη σύγκρουση μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αντιπροσώπων τους.
Πλήρες άρθρο...
Ποιο ιστορικό γεγονός θα ήθελε ν' αλλάξει, ρωτήθηκε ο Πούτιν σε συνάντηση με ψηφοφόρους του στο Καλίνιγκραντ. «Την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης» απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αρκετοί το θεώρησαν πρόκληση, μολονότι ανάμεσά τους δεν υπάρχουν μόνο συνεπείς επαναστάτες κομμουνιστές, αλλά και νοσταλγοί του παλινορθωμένου καπιταλισμού της περιόδου 1953-1990.
Πλήρες άρθρο...
Η δημοσίευση την προηγούμενη βδομάδα (28/2) από την Κομισιόν του σχεδίου συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, επιβεβαίωσε τη σκληρή στάση της απέναντι στη Βρετανία, η οποία θα αναγκαστεί να εφαρμόζει όλες της τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ για όλο το μεταβατικό διάστημα μετά από την αποχώρησή της.
Πλήρες άρθρο...
«Το 2010, η Ρωσία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τη νέα συνθήκη START, που περιλαμβάνει μέτρα για την παραπέρα μείωση και περιορισμό των στρατηγικών αμυντικών συστημάτων. Ωστόσο, υπό το φως των σχεδίων για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος, που εξακολουθεί να πραγματοποιείται
Πλήρες άρθρο...
Με μεγάλη συμμετοχή (78,39% των μελών του κόμματος) και κάθε άλλο παρά οριακή επικράτηση του «Ναι» (66,02%), τα μέλη του SPD ενέκριναν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα τη συμμετοχή του κόμματός τους στον νέο «μεγάλο συνασπισμό», υπό την Ανγκελα Μέρκελ. Τα μεγαλοστελέχη όλων των πτερύγων του κόμματος, οι
Πλήρες άρθρο...