Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 05:11

ΑγροτικάPointer

Πανικός στους «γαλατάδες»

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως αποκαλύφθηκε από τα όσα κωμικοτραγικά (αλλά και κατασταλτικά και παράνομα) συνέβησαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Καρέτσος ζήτησε από τον αιρετό εκπρόσωπο των εργαζόμενων και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ Παναγιώτη Παπαβασιλείου να αποχωρήσει γιατί στη συνεδρίαση θα συμμετείχαν μόνο τα τακτικά μέλη. Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων  σύμβουλος Θανάσης Βλάχος δήλωνε σε έντονο ύφος και φανερά εκνευρισμένος ότι αν δεν αποχωρήσει ο Παπαβασιλείου θα αποχωρήσει αυτός!

Εγινε φανερό ότι η συνδικαλιστική δράση και η αρθρογραφία του Παπαβασιλείου, ιδιαίτερα για το θέμα των αθρόων εισαγωγών εβαπορέ γάλακτος, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες του συλλόγου των εργαζομένων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Οργανισμού στο διαγωνισμό για την προβολή της ευρωπαϊκής φέτας, έχουν ενοχλήσει το ντουέτο Βλάχου-Καρέτσου. Συνδέονται με εξαρτημένα αντανακλαστικά με τον πολιτικό τους προϊστάμενο Βαγγέλη Αποστόλου που τους διόρισε στη διοίκηση του Οργανισμού και τους στηρίζει, παρά την κατακραυγή εναντίον τους. Ενοχλείται ο Βαγγέλης από τις αποκαλύψεις για την αντι-κτηνοτροφική του πολιτική, ενοχλούνται αυτόματα και οι Βλαχοκαρέτσοι. Θα πρέπει, όμως, να καταλάβουν πρώτο ότι ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και δεύτερο ότι η εποχή των κρατικών βασιβουζούκων έχει παρέλθει.

ΥΓ1. Η παρουσία των αναπληρωματικών μελών στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι νομικά κατοχυρωμένη. Η απαίτηση των Βλαχοκαρέτσων θυμίζει άλλες εποχές και δείχνει το αποκρουστικό εξουσιαστικό πρόσωπο των συριζαίων.  Η απάντηση του συλλόγου εργαζόμενων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του συνδικαλιστικού κινήματος θεωρείται δεδομένη.

ΥΓ2. Ρωτήσαμε τον (Κνίτη στα νιάτα του) Θ. Βλάχο πότε θα βάλει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων και των εκπροσώπων του στο ΔΣ για τη λήψη μέτρων ελέγχου στις εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών. Μας απάντησε ότι «δεν ξέρει» τι θα κάνει και πότε. Πέρασαν πάνω από δυο μήνες από τότε που τέθηκε το ζήτημα από τους εργαζόμενους και αντί για την εισαγωγή του θέματος στο ΔΣ έχουμε προσπάθεια «στεγανοποίησής» του από τους «ενοχλητικούς».
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018