Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 18:50
Οι διοργανωτές του εθνικοφασιστικού συλλαλητήριου σκέφτηκαν έξυπνα: αντί για τον «είναι τρελός ο στρατηγός» Φράγκο, με τα «ζήτω ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις», που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε πολύ κόσμο και προκάλεσαν την οργή της ΝΔ, που φοβήθηκε ότι «ψήνεται» δημιουργία νέου «πατριωτικού» κόμματος στα δεξιά της, σκέφτηκαν να βάλουν κεντρικό ομιλητή τον «αριστερό» Μίκη Θεοδωράκη.
Πλήρες άρθρο...
Πόσοι ήταν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της Αθήνας; Το ζήτημα αυτό είχε αναγορευτεί σε μέγιστο ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας στο διήμερο που προηγήθηκε της πΝ (προ Novartis) περιόδου. Οχι τυχαία. Οι διοργανωτές εμφανίζονταν σίγουροι ότι θα μαζευτεί η μισή Ελλάδα στην Αθήνα, προεξοφλούσαν ότι
Πλήρες άρθρο...
  «Κατ’ αρχήν θέλουμε αυτονοήτως να τονίσουμε ότι σεβόμαστε εκείνη την μερίδα των πολιτών που προσήλθαν στο Σύνταγμα, πολλοί από κάθε άκρη της πατρίδας μας, για να εκφράσουν ανιδιοτελώς και με τον δικό τους τρόπο τις πατριωτικές ευαισθησίες και ανησυχίες τους».
Πλήρες άρθρο...
Ο Καμμένος το γλέντησε με το «Αντιλαλούνε οι φυλακές» (υποθέτουμε ότι θα άνοιξε και κάνα Σίβας με τα απαραίτητα συνοδευτικά). Κι ο Πολάκης, αφού ξεσάλωσε από το αγαπημένο του facebook (μέχρι και ταυτότητα… πράκτορα του FBI του έφτιαξαν οι οπαδοί του κι αυτός καμάρωνε σα γύφτικο σκεπάρνι), κοροϊδεύο
Πλήρες άρθρο...
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής μίλησε με μισόλογα, μέσω facebook. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, όμως, εκείνοι που διάβασαν την ανάρτησή του να καταλάβουν ότι μιλούσε για την ΕΡΤ και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Βασίλη Κωστόπουλο, ο οποίος δημιούργησε μια νέα διοικητική θέση (Διεύθυνση Γραφείου Διευθύνοντος), στην οποία τοποθέτησε κάποιον κ.
Πλήρες άρθρο...
«Στη γειτονιά μου, υπήρχαν τρία κορίτσια που ονομάζονταν Σενούρ (σύνορο). Και πάντοτε αναρωτιόμουν γιατί το όνομά τους ήταν Σύνορο. Αργότερα κατάλαβα ότι ήταν μέρος της κουλτούρας μας». Με αυτά τα λόγια, ο κουρδοϊρανός σκηνοθέτης Μπαχμάν Γκομπαντί ξεκίνησε να περιγράφει την ιδιαίτερη σχέση του λαού του με τα σύνορα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Offscreen, το 2009.
Πλήρες άρθρο...
Η εικόνα μπορεί να ερμηνευτεί ως μια τυπική συνεύρεση δεξιών πολιτικών σε μια θρησκευτική γιορτή. Είχε και ήχο, όμως. «Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τη Μεσσηνία και τη Χριστιανοσύνη και την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» δήλωσε ο Σαμαράς, παρουσία του Μητσοτάκη, αναφερόμενος στο εθνικοφασιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας.
Πλήρες άρθρο...
  Είναι φανερό ότι οι Τσιπραίοι αισθάνονται στριμωγμένοι. Στριμωγμένοι όχι μόνο από το φούντωμα του εθνικιστικού ρεύματος για το «Μακεδονικό» και την εκμετάλλευσή του από τη ΝΔ (την ώρα που αυτοί έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, να συμφωνήσουν σε μια λύση σα
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς είχε δηλώσει ότι έστειλε τη δικογραφία για την υπόθεση του «μεσάζοντα στην Αραβία» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να τη στείλει στη Βουλή (στην πραγματικότητα, η δικογραφία έχει μόνο δημοσιεύματα και μια κατάθεση, καθώς ο Βασίλης Παπαδόπουλος αρνήθηκε να εμφανιστεί), ο Καμμένος της έστειλε επιστολή ζητώντας «να καταθέσω ως απλός έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».
Πλήρες άρθρο...
Δεν είχε μόνο πολιτικό χαρακτήρα η επίσκεψη του προέδρου του σιωνιστικού κράτους Ρεουβέν Ρίβλιν. Με το που αναχώρησε από την Αθήνα ανακοινώθηκε η αγορά ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συνολικού κόστους 35,5 εκατ. ευρώ (σε βάθος τριετίας). Η διακρατική συμφωνία φέρει την υπογραφή του Καμμένου
Πλήρες άρθρο...