Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 18:03
Medium_img_30171
Από τον τίτλο ακόμα φαίνονται οι προθέσεις. «Επίδομα ανθυγιεινό ή ασφαλείς συνθήκες εργασίας», αναρωτιέται -τάχαμου με ειλικρινές ενδιαφέρον- ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Γεωργακόπουλος, στην αχαϊκή ιστοσελίδα thebest.gr. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: και ανθυγιεινό επίδομα και μικρότερο ωράριο και πρόωρη συνταξιοδότηση και ασφαλέστερες (γιατί ασφαλείς δεν μπορούν να υπάρξουν στον καπιταλισμό) συνθήκες εργασίας.
Πλήρες άρθρο...
Το χρέος των καπιταλιστικών επιχειρήσεων από τη μη καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αυτό καταγράφεται στα στοιχεία που δημοσιοποιεί κάθε τρεις μήνες το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) τραβάει την ανηφόρα. Κι ας εισπράττουν οι επιχειρήσεις τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσω των κρατήσεων από τους εργαζόμενους.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Χωρίς όρια το θράσος της Διοίκησης του Ευγενίδειου

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

«Με μια νέα πρωτόγνωρη κίνηση στα χρονικά του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Διοίκηση του Ευγενιδείου (σ.σ. τη διοίκηση διορίζουν οι εκάστοτε Πρυτανικές Αρχές και αποτελείται από πανεπιστημιακούς), που συνεπικουρείται από τη σύζυγο του Πρύτανη στις αποφάσεις της, έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ στους απλήρωτους εργαζόμενους για το πανό διαμαρτυρίας που ανεβάζουν στην πρόσοψη της κλινικής, απειλώντας με μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση της κλινικής.
Πλήρες άρθρο...