Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 17:56

ΔιεθνήPointer

Παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία

Γίγαντας με πήλινα πόδια

Ο πανικός που επικράτησε στα διεθνή χρηματιστήρια με τη ραγδαία κατρακύλα των μετοχών και την απώλεια 4 τρισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του Dow Jones (1.000 μονάδες) και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 2011 (4.6%), και τη ραγδαία μετάδοση του «ιού» σχ
Πλήρες άρθρο...
Η τουρκική προέλαση στο συριακό Κουρδιστάν έχει κολλήσει στα σύνορα για δεύτερη βδομάδα. Οι μεγαλόστομες απειλές του Ερντογάν ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, έχουν μέχρι τώρα κοστίσει τη ζωή σε 134 στρατιώτες από το στρατόπεδο Τουρκίας – Ελεύθερου Συριακού Στρατού (που μά
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

Τελικά, νίκησε ο… Τσίπρας

Γεννάνε και τα κοκόρια του Τσίπρα. Την ώρα που στην Ελλάδα έριχνε στην αρένα το σκάνδαλο Novartis, με υπόπτους για χρηματισμό κορυφαίους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς, στη Γερμανία ανακοινωνόταν ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού (GroΚo, όπως τη θέλει το γερμανικό δημοσιογραφικό ακρωνύμιο).
Πλήρες άρθρο...
Η έκπληξη δεν έγινε τελικά στην Κύπρο. Το σκηνικό του 2013 επαναλήφθηκε, με τον δεξιό Αναστασιάδη να κερδίζει τον ακελικό Μαλά με 56% έναντι 44%. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του κεντρώου εθνικιστή Νικόλα Παπαδόπουλου και των κυπρίων νεοναζιστών επέλεξε τον Αναστασιάδη και όχι τον Μαλά.
Πλήρες άρθρο...
«Το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για μια ακόμα χερσαία εισβολή στον Λίβανο σε περίπτωση πολέμου με τη Βηρυττό. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσουμε. Η χερσαία εισβολή δεν αποτελεί στόχο μας, κανείς δε γυρεύει περιπέτειες, αν όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή προκειμένου να τελειώσουμε τη σύγκρουση γρήγορα και αποτελεσματικά, θα το πράξουμε.
Πλήρες άρθρο...
 «H Amazon έχει κερδίσει ήδη επάξια τη φήμη της εταιρίας που μετατρέπει τους πενιχρά αμειβόμενους εργαζόμενούς της σε ανθρώπινα ρομπότ που δουλεύουν στο πλευρό πραγματικών ρομπότ, εκτελώντας επαναληπτικές μηχανικές κινήσεις στο πακετάρισμα στον μικρότερο δυνατό χρόνο».
Πλήρες άρθρο...