Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 18:40
Εθνικιστικά συλλαλητήρια με τις ευλογίες της ΝΔ, για να στριμωχτεί πολιτικά η κυβέρνηση; Σκανδαλολογία με το σκάνδαλο Novartis η κυβέρνηση, για να στριμωχτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η σωστή κίνηση την κατάλληλη στιγμή.   Εθνικισμός και σκανδαλολογία αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Πλήρες άρθρο...
Οι διοργανωτές του εθνικοφασιστικού συλλαλητήριου σκέφτηκαν έξυπνα: αντί για τον «είναι τρελός ο στρατηγός» Φράγκο, με τα «ζήτω ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις», που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε πολύ κόσμο και προκάλεσαν την οργή της ΝΔ, που φοβήθηκε ότι «ψήνεται» δημιουργία νέου «πατριωτικού» κόμματος στα δεξιά της, σκέφτηκαν να βάλουν κεντρικό ομιλητή τον «αριστερό» Μίκη Θεοδωράκη.
Πλήρες άρθρο...
  Είναι φανερό ότι οι Τσιπραίοι αισθάνονται στριμωγμένοι. Στριμωγμένοι όχι μόνο από το φούντωμα του εθνικιστικού ρεύματος για το «Μακεδονικό» και την εκμετάλλευσή του από τη ΝΔ (την ώρα που αυτοί έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, να συμφωνήσουν σε μια λύση σα
Πλήρες άρθρο...
Δεν είχε μόνο πολιτικό χαρακτήρα η επίσκεψη του προέδρου του σιωνιστικού κράτους Ρεουβέν Ρίβλιν. Με το που αναχώρησε από την Αθήνα ανακοινώθηκε η αγορά ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συνολικού κόστους 35,5 εκατ. ευρώ (σε βάθος τριετίας). Η διακρατική συμφωνία φέρει την υπογραφή του Καμμένου
Πλήρες άρθρο...
Το χρέος των καπιταλιστικών επιχειρήσεων από τη μη καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αυτό καταγράφεται στα στοιχεία που δημοσιοποιεί κάθε τρεις μήνες το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) τραβάει την ανηφόρα. Κι ας εισπράττουν οι επιχειρήσεις τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσω των κρατήσεων από τους εργαζόμενους.
Πλήρες άρθρο...
  Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη, απ’ αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο: «Αναβαθμίζουμε τις πολιτικές και τους φορείς του περιβάλλοντος». Την ίδια ώρα –για ν’ αναφερθούμε σε ένα μόνο από τα συντελούμενα περιβαλλοντικά εγ
Πλήρες άρθρο...
Η ιστορία της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης είναι μια πονεμένη ιστορία. Οι δομές της στη δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ιδρύθηκαν όχι για να υπηρετήσουν το επίπεδο ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού (μέσο επίπεδο, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, έλλειψη βιομηχανικής ανάπτυξης), αλλ
Πλήρες άρθρο...
Για τις 6 Μάρτη διέκοψε το Εφετείο Αθηνών που εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του αγωνιστή S.B. Ozbolat. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση της εισαγγελέα, που πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης, διότι «από   κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν φαίνεται  η συμμετοχή του στις ενέργειες που αναφέρονται στο ένταλμα», ενώ επιπλέον «κατά  την χρονική περίοδο που αναφέρεται στα έγγραφα αυτά,  εκρατείτο στις φυλακές της Γερμανίας».
Πλήρες άρθρο...
Η τουρκική προέλαση στο συριακό Κουρδιστάν έχει κολλήσει στα σύνορα για δεύτερη βδομάδα. Οι μεγαλόστομες απειλές του Ερντογάν ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, έχουν μέχρι τώρα κοστίσει τη ζωή σε 134 στρατιώτες από το στρατόπεδο Τουρκίας – Ελεύθερου Συριακού Στρατού (που μά
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία

Τελικά, νίκησε ο… Τσίπρας

Γεννάνε και τα κοκόρια του Τσίπρα. Την ώρα που στην Ελλάδα έριχνε στην αρένα το σκάνδαλο Novartis, με υπόπτους για χρηματισμό κορυφαίους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς, στη Γερμανία ανακοινωνόταν ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού (GroΚo, όπως τη θέλει το γερμανικό δημοσιογραφικό ακρωνύμιο).
Πλήρες άρθρο...
  «Κατ’ αρχήν θέλουμε αυτονοήτως να τονίσουμε ότι σεβόμαστε εκείνη την μερίδα των πολιτών που προσήλθαν στο Σύνταγμα, πολλοί από κάθε άκρη της πατρίδας μας, για να εκφράσουν ανιδιοτελώς και με τον δικό τους τρόπο τις πατριωτικές ευαισθησίες και ανησυχίες τους».
Πλήρες άρθρο...
Ο Καμμένος το γλέντησε με το «Αντιλαλούνε οι φυλακές» (υποθέτουμε ότι θα άνοιξε και κάνα Σίβας με τα απαραίτητα συνοδευτικά). Κι ο Πολάκης, αφού ξεσάλωσε από το αγαπημένο του facebook (μέχρι και ταυτότητα… πράκτορα του FBI του έφτιαξαν οι οπαδοί του κι αυτός καμάρωνε σα γύφτικο σκεπάρνι), κοροϊδεύο
Πλήρες άρθρο...
Από τον τίτλο ακόμα φαίνονται οι προθέσεις. «Επίδομα ανθυγιεινό ή ασφαλείς συνθήκες εργασίας», αναρωτιέται -τάχαμου με ειλικρινές ενδιαφέρον- ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Γεωργακόπουλος, στην αχαϊκή ιστοσελίδα thebest.gr. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: και ανθυγιεινό επίδομα και μικρότερο ωράριο και πρόωρη συνταξιοδότηση και ασφαλέστερες (γιατί ασφαλείς δεν μπορούν να υπάρξουν στον καπιταλισμό) συνθήκες εργασίας.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Χωρίς όρια το θράσος της Διοίκησης του Ευγενίδειου

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

«Με μια νέα πρωτόγνωρη κίνηση στα χρονικά του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Διοίκηση του Ευγενιδείου (σ.σ. τη διοίκηση διορίζουν οι εκάστοτε Πρυτανικές Αρχές και αποτελείται από πανεπιστημιακούς), που συνεπικουρείται από τη σύζυγο του Πρύτανη στις αποφάσεις της, έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ στους απλήρωτους εργαζόμενους για το πανό διαμαρτυρίας που ανεβάζουν στην πρόσοψη της κλινικής, απειλώντας με μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση της κλινικής.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Σκάνδαλο γηπέδου Μελισσανίδη στο ΣτΕ

Προκλήσεις επ' ακροατηρίω!

«Να κατεβάσει τους τόνους» ζήτησε κάποια στιγμή από τον Κώστα Παπαδάκη, νομικό παραστάτη των 56 πολιτών που έχουν προσφύγει κατά της νομιμότητας της αδειοδότησης του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Ε' Τμήματος Αθανάσιος Ράντος, κατά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, που έγινε την περασμένη Τρίτη (7.
Πλήρες άρθρο...
Σύγχυση επιδιώκει να προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτοκόλλου: 14181 / ΓΔ4, 26-1-2018) για την υποχρεωτική 30ωρη παρουσία τους στο σχολείο και μέσα από αυτήν τη σύγχυση να πετύχει αυτοί αυτόβουλα να παραμένουν στο σχολείο επί 6ωρο καθημερινά, έχουν δεν έχουν να διεκπεραιώσουν συγκεκριμένο έργο που τους ανατίθεται από τα «αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία

Γίγαντας με πήλινα πόδια

Ο πανικός που επικράτησε στα διεθνή χρηματιστήρια με τη ραγδαία κατρακύλα των μετοχών και την απώλεια 4 τρισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του Dow Jones (1.000 μονάδες) και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 2011 (4.6%), και τη ραγδαία μετάδοση του «ιού» σχ
Πλήρες άρθρο...
«Το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για μια ακόμα χερσαία εισβολή στον Λίβανο σε περίπτωση πολέμου με τη Βηρυττό. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιήσουμε. Η χερσαία εισβολή δεν αποτελεί στόχο μας, κανείς δε γυρεύει περιπέτειες, αν όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή προκειμένου να τελειώσουμε τη σύγκρουση γρήγορα και αποτελεσματικά, θα το πράξουμε.
Πλήρες άρθρο...
«Στη γειτονιά μου, υπήρχαν τρία κορίτσια που ονομάζονταν Σενούρ (σύνορο). Και πάντοτε αναρωτιόμουν γιατί το όνομά τους ήταν Σύνορο. Αργότερα κατάλαβα ότι ήταν μέρος της κουλτούρας μας». Με αυτά τα λόγια, ο κουρδοϊρανός σκηνοθέτης Μπαχμάν Γκομπαντί ξεκίνησε να περιγράφει την ιδιαίτερη σχέση του λαού του με τα σύνορα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Offscreen, το 2009.
Πλήρες άρθρο...