Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 03:51

ΠολιτικήPointer

Παραδέχονται ότι υπήρξε το ναζιστικό Καταστατικό

Μίχος, Παππάς και Γερμενής «καίνε» τη Χ.Α.

Οπως έχουμε ξαναγράψει, στις 25 Σεπτέμβρη του 2013 ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς είχε καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη δύο έγγραφα με τίτλους ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ και «ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Πέντε μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων, η ΧΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα αυτό που η ίδια χαρακτήριζε σαν «αληθινό καταστατικό», ισχυριζόμενη ότι αυτό είναι το μοναδικό καταστατικό της, που το είχε μάλιστα καταθέσει στον Αρειο Πάγο στις 28 Αυγούστου του 2012.

Ο Δ. Ψαρράς κατέθεσε σε τρεις συνεδριάσεις στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση για τη φασιστική και εγκληματική δράση της ΧΑ και αναφέρθηκε εκτενώς και στα δύο έγγραφα, που του είχαν σταλεί ταχυδρομικά το 1987. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δύο φορές, μία το 1990 και μία το 1998, είχε παραθέσει εκτενή αποσπάσματα από το καταστατικό, χωρίς τότε η ΧΑ να τολμήσει να μιλήσει για ψευδεπίγραφα έγγραφα. Στη γραμμή αυτή, ότι δηλαδή τα έγγραφα κατασκευάστηκαν από τον δημοσιογράφο, κινήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει αποφασίσει, με παρεμπίπτουσα απόφασή του, να μη χρησιμοποιούνται έγγραφα, βίντεο κτλ. κατά την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Ομως, τους χρυσαυγίτες εκθέτει ο Ν. Μίχος, που στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις 2 Οκτώβρη του 2013, αναφερόμενος στα έγγραφα που είχε καταθέσει ο Δ. Ψαρράς στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Ο Αντεισαγγελέας (…) αποδέχεται ως δεδομένα, εξώφθαλμα στοιχεία που αντιβαίνουν την κοινή λογική και την πραγματικότητα. Ειδικότερα:

α) Χρησιμοποιεί ως δήθεν “καταστατικό“ της Χρυσής Αυγής ένα κείμενο που δεν απηχεί όχι μόνο τις ιδέες, αλλά ούτε και την δομή του κόμματος και είναι ένα σχέδιο επί χάρτου, της δεκαετίας του ‘80. Αν ήθελε παρ’ ελπίδα να πληροφορηθεί το καταστατικό, θα έπρεπε να το είχε ζητήσει από τον Αρειο Πάγο, στο διπλανό γραφείο, όπου είχε κατατεθεί και εγκριθεί από συνάδελφό του, ώστε η ΧΑ, να κατεβεί ως νόμιμο πολιτικό κόμμα στις εκλογές του 2012!» (οι εμφάσεις είναι του Μίχου).

Ο Μίχος παραδέχεται ότι το έγγραφο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ» που κατέθεσε ο δημοσιογράφος στον αντεισαγγελέα Βουρλιώτη είναι μεν υπαρκτό, αλλά είναι ένα «σχέδιο επί χάρτου, της δεκαετίας του ‘80». Μ’ αυτή την παραδοχή καταρρέει ο νεόκοπος ισχυρισμός των Χρυσαυγιτών και των συνηγόρων τους, ότι το έγγραφο είναι κατασκευασμένο από τον Δ. Ψαρρά.

Ο Μίχος προβάλλει τον ισχυρισμό ότι το «σχέδιο επί χάρτου» «δεν απηχεί όχι μόνο τις ιδέες αλλά ούτε και τη δομή του κόμματος», γιατί προφανώς  θέλει να κρύψει το πραγματικό γεγονός ότι η ΧΑ εξακολουθεί να παραμένει ένα ναζιστικό μόρφωμα, στη δομή του οποίου κυριαρχεί η ναζιστική Αρχή του Αρχηγού.

Τέλος, με την αναφορά του στο καταστατικό του 2012 ο Μίχος κινείται στη νέα εκδοχή της ΧΑ, ότι είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό εθνικιστικό κόμμα και ότι το μόνο καταστατικό που έχει είναι αυτό που κατέθεσε στον ΑΠ, για να εγκριθεί η κάθοδός της στις εκλογές.

Και αυτός ο ισχυρισμός του Μίχου καταπίπτει, γιατί το καταστατικό του 2012 δεν περιλαμβάνει τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος. Ο απόστρατος αξιωματικός Ζησιμόπουλος, κατά την απολογία του στις ανακρίτριες, σε ερώτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε «για τις θέσεις, τις αρχές, τις δράσεις, την οργάνωση της Χρυσής Αυγής», απάντησε «από το καταστατικό»! Προφανώς, όταν εντάχθηκε στη ΧΑ, ανάμεσα στ’ άλλα του έδειξαν και το καταστατικό του 1987, το ίδιο που έστειλαν ταχυδρομικά και στον Δ. Ψαρρά.

Το 1987 και για πολλά χρόνια στη συνέχεια, ο φίρερ της ΧΑ και τα τότε λίγα μέλη και στελέχη της, στον γραπτό και προφορικό λόγο τους, έβγαιναν «φόρα παρτίδα» υπέρ του Χίτλερ, του Εθνικοσοσιαλισμού και της Αρχής του Αρχηγού. Γι’ αυτό και δεν είχαν κανένα λόγο να κρύψουν το καταστατικό του 1987 ή να μην το στείλουν ταχυδρομικά στο δημοσιογράφο. Ακόμα και τώρα, που έχουν ντυθεί με τον εθνικιστικό μανδύα, ο φίρερ δεν παραλείπει να τονίζει στις δημόσιες συγκεντρώσεις του νεοναζιστικού μορφώματος τον φασιστικό και εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα του.

Μιλώντας στις 6 Ιούλη του 2011 στη Σπάρτη έλεγε: «Θα κατεβαίνουμε στις εκλογές να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι φασίστες, Χρυσαυγίτες. (…) Είναι Εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Εχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ»!

Στη γιορτή της νεολαίας των νεοναζιστών, στις 22 Οκτώβρη του 2012, μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012, περίοδο που ο φίρερ Μιχαλολιάκος και τα άλλα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος, δήλωνε: «Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας. Δεν βγάλαμε ούτε μια κεραία, ούτε ένα κόμμα, ούτε μία τελεία από όσα γράφαμε στα χρόνια τα σκληρά, τα πέτρινα»!

Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές του φίρερ στον εθνικοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) χαρακτήρα της ΧΑ. Οταν έλεγε τέτοια σε δημόσιες, ανοιχτές ομιλίες του, που καταγράφονταν και αναμεταδίδονταν, μπορούμε να φανταστούμε τι έλεγε στις κλειστές συνάξεις, εκεί που οι νεοναζιστές τον έβλεπαν σαν θεό κι αυτός έπρεπε να τους ντοπάρει για να ενισχύσει τη θεϊκή εικόνα του. Ας θυμηθούμε και τι υποστήριζε στα «πέτρινα χρόνια», παραθέτοντας αποσπάσματα από άρθρο του με τίτλο «Χίλια για χίλια χρόνια». Γράφει με το γνωστό ναζιστικό στόμφο ο Μιχαλολιάκος: «30 Απρίλη1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και ο απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννεακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νοιώθουν παγωμένοι, νοιώθουν διστακτικοί, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου».

Στην γραμμή του Μίχου, ότι δηλαδή το έγγραφο που κατέθεσε ο Δ. Ψαρράς υπήρξε και δεν είναι δικό του κατασκεύασμα, κινήθηκαν στα απολογητικά τους υπομνήματα και οι Χ. Παππάς και Γ. Γερμενής.

Ο Χ. Παππάς, στο απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε στις 3 Οκτώβρη του 2013 αναφέρει (σελίδα 9): «Στην συνέχεια το κατηγορητήριο επιχειρεί να εξιδικεύσει την κατηγορία και χρησιμοποιεί το κείμενο ενός ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, που είναι βέβαια κατ’ αρχάς ανυπόγραφο και το πρωτοείδα και εγώ σαν δημοσίευμα σε καθημερινή “Εφημερίδα Συντακτών“, αν θυμάμαι καλά. Ομως το κείμενο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο του αυθεντικού ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο και διέπει την λειτουργία  και δραστηριότητα  του κόμματός μας».

Ο ισχυρισμός του Παππά ότι είδε αυτό το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ για πρώτη φορά δημοσιευμένο στην ΕφΣυν είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Οπως παραμύθι ήταν και η δήλωσή του στις ανακρίτριες ότι καταδικάζει τη βία. Δήλωση που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί το χτίσιμο του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στο δικό του απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε στις 11 Γενάρη του 2014, ο Γ. Γερμενής αναφέρει (σελίδα 8): «Στην υπό κρίση υπόθεση όμως γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό (όσο και εσφαλμένο). Δηλαδή, ο ισχυρισμός περί της ίδρυσης εγκληματικής οργάνωσης επιχειρείται να στηριχθεί αποκλειστικά σε ένα κείμενο (ανυπόγραφο και δακτυλογραφημένο) με την επιγραφή “Χρυσή Αυγή-Καταστατικό“ το οποίο δεν βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος ή στην οικία τινός των κατηγορουμένων, αλλά προσκομίστηκε από ένα μάρτυρα κατηγορίας, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά. (…) Πέραν τούτου όμως, ακόμη και εάν υποτεθεί ότι το ως άνω έγγραφο αποτελεί παλιό καταστατικό του κόμματος, σε καμιά περίπτωση δεν καταδεικνύει συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης» (οι εμφάσεις δικές μας).

Η γραμμή άμυνας του Γερμενή, ότι το ναζιστικό καταστατικό δε βρέθηκε στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος  ή στο σπίτι κάποιου από τα μέλη του, δεν αποδεικνύει τη μη ύπαρξη του  Καταστατικού ή τη μη εφαρμογή του. Είναι γνωστό ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί χάρισαν στους χρυσαυγίτες μισή μέρα, πριν μπουν στα γραφεία τους για έλεγχο, επιτρέποντάς τους να τα καθαρίσουν από όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία (όχι μόνο το καταστατικό), που αποτύπωναν ανοιχτά και καθαρά τον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα του μορφώματος και την πίστη του στην Αρχή του Αρχηγού. Δε θα σχολιάσουμε, βέβαια, τον ισχυρισμό ότι και στην περίπτωση που αυτό ήταν παλιό καταστατικό του κόμματος (τρομάρα του!), δεν καταδεικνύει εγκληματική οργάνωση! Τα εθνικοσοσιαλιστικά μορφώματα ήταν εγκληματικές οργανώσεις που βαρύνονται με δεκάδες εκατομμύρια δολοφονίες.


Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018