Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 | 23:57
Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χαρακτήρα που οι ΗΠΑ θέλησαν να δώσουν στις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν πρόσφατα στο Ιράν (με τα τουίτ του Τραμπ κατά του καθεστώτος που αντί να δίνει λεφτά στο λαό, τα δίνει στους… τρομοκράτες!), οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη (και συνεχίζονται μέχ
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίζει να φλέγεται η Δυτική Οχθη και η Λωρίδα της Γάζας από τις διαδηλώσεις του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την αμερικάνικη πρεσβεία. Οι παλαιστινιακές οργανώσεις κήρυξαν για τέταρτη στη σειρά φορά την Παρασκευή 26 Δεκέμβρη ως «μέρα οργής».
Πλήρες άρθρο...
Μια βδομάδα πήρε στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα για να «αποδοκιμάσει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή» και να «δηλώσει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας». Γιατί τόσο αργά αντανακλαστικά; Γιατί το ναζιστικό παραλήρημα του σιωνιστή ραβίνου είναι η επίσημη γραμμή του Ισραήλ.
Πλήρες άρθρο...
Οι εκλογές που επέβαλε η Μαδρίτη στην Καταλονία έγιναν ομαλά, με μεγάλη συμμετοχή (79%), χωρίς όμως να κατορθώσουν να δώσουν ούτε ένα κόκκο ελπίδας ότι θα διευθετηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η εθνικιστική αντιπαράθεση. Τα κόμματα που υποστηρίζουν την απόσχιση κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών (70 από τις 135), χάνοντας δύο έδρες και σημειώνοντας μία μικρή υποχώρηση στις ψήφους που συγκέντρωσαν (47.
Πλήρες άρθρο...