Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 | 06:05
Medium_img_29742
Ηταν η φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Τρομοκρατική με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και όχι με την έννοια που δίνουν οι ιμπεριαλιστές, που θεωρούν «τρομοκρατία» κάθε ένοπλη αντίσταση στα συμφέροντά τους, αφήνοντας έξω από το κάδρο τρομοκρατικά καθεστώτα τύπου Σαουδικής Αραβίας ή ακόμα και της ίδιας της Αιγύπτου, η οποία στενάζει κάτω από τη δικτατορική μπότα του αμερικανόδουλου δικτάτορα Σίσι.
Πλήρες άρθρο...
Οσο υπάρχει καπιταλισμός ο λαός πάντα θα παίρνει τα όπλα. Ειρήνη μπορεί να υπάρξει, αλλά όχι μέσα σε αυτό το σύστημα. Τα λόγια του πενηντάχρονου πρώην διοικητή των FARC, Ρόμπινσον Ραμίρες Φράνκο, βάζουν τα πράγματα στην θέση τους σκονίζοντας τους γυαλιστερούς πασιφιστικούς μύθους του στρατοπέδου που στήριξε τη συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ των FARC και της κυβέρνησης Σάντος στην Κολομβία, αλλά και το success story με το οποίο θέλει να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά ο ίδιος o Σάντος το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πλήρες άρθρο...
Σχολιάζοντας προ καιρού την όξυνση των σχέσεων του καθεστώτος Ερντογάν με τις ΗΠΑ, γράφαμε ότι τελικά η θέληση του ισχυρότερου μέρους θα επιβληθεί. Οτι δεν είναι δυνατόν μια εξαρτημένη χώρα (έστω κι αν είναι περιφερειακή δύναμη, όπως η Τουρκία) να επιβάλει τη θέλησή της σε μια ιμπεριαλιστική χώρα, πολλώ δε μάλλον αν αυτή η χώρα είναι οι ΗΠΑ.
Πλήρες άρθρο...
Χάσαμε τον περουκάκια STOP. Ο Κάρλες Πουιτζδεμόν, που τόσο ορμητικά είχε εισβάλει στη διεθνή επικαιρότητα το τελευταίο τρίμηνο (προηγουμένως πρέπει να τον γνώριζαν μόνο οι Καταλανοί), παρεπιδημών εν Βρυξέλλαις, με ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και μια απόφαση προσωρινής αποφυλάκισης από το βελγικό δικαστικό σύστημα, εξαφανίστηκε ξαφνικά από την επικαιρότητα.
Πλήρες άρθρο...
Η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του Πακιστάν εκτόνωσε την αγανάκτηση χιλιάδων διαδηλωτών, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και κορυφώθηκε στο ξέσπασμα βίας του περασμένου Σαββάτου σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως η Λαχόρη και το Καράτσι, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, με αποτέλεσμα πάνω από 200 τραυματίες και τουλάχιστον ένα νεκρό.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι και εύκολο πράγμα για έναν πολιτικό σαν τον Μάρτιν Σουλτς, που τη βραδιά των εκλογών διακήρυξε στεντόρεια ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση με την Μέρκελ, να κάνει με τη μια την κωλοτούμπα και να σπεύσει να δημιουργήσει έναν καινούργιο «μεγάλο συνασπισμό» χριστιανοδημοκρατίας-σοσιαλδημοκρατίας.
Πλήρες άρθρο...
Τα κατάφερε και πάλι ο Τραμπ να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι δεν είναι παρά ένα φασιστικό και ρατσιστικό γουρούνι. «Μουσουλμάνος μετανάστης ξυλοκοπά ανήλικο Ολλανδό σε δεκανίκια!». Μουσουλμάνοι καταστρέφουν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας!». «Οχλος ισλαμιστών πετάει έφηβο από τη στέγη και τον ξυλοκοπά μέχρι θανάτου!».
Πλήρες άρθρο...