Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 10:43

ΠολιτικήPointer

Λεφτά για προπαγάνδα υπάρχουν

Small_img_29730
Τα έφερε έτσι η τύχη ώστε τη μέρα που ανασυρόταν από τη λάσπη ο 21ος νεκρός στην περιοχή της Μάνδρας, άνοιγε η πλατφόρμα υποβολής προσφορών για την «Υλοποίηση Δράσεων στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσεων Τουριστικής Προβολής» της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 2.048.301,44 ευρώ!
 
Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την… τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Δηλαδή, της Ρένας Δούρου. Στη Διακήρυξη του διαγωνισμού διαβάζουμε ότι 584.419 ευρώ θα διατεθούν για «συμμετοχή σε εκθέσεις με επαγγελματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις», 366.482 ευρώ για «φιλοξενία τουριστικών επαγγελματιών και διοργάνωση fam trips»  (ο αγγλικός όρος σημαίνει ότι οργανώνεις για κάποιους τζάμπα «διακοπές γνωριμίας»), 496.000 για «φιλοξενία δημοσιογράφων και διοργάνωση press trips», 99.200 για «λοιπές επαφές με ΜΜΕ», 198.400 για «λοιπές επαφές με κανάλια διανομής», 55.800 για «παραγωγή φωτογραφιών» και 248.000 για «παραγωγή βίντεο».
 
Σε όλ' αυτά θα πρωταγωνιστεί, όπως αντιλαμβάνεστε, η περιφερειάρχισσα, ντυμένη και μακιγιαρισμένη ανάλογα με την περίσταση. Διότι κάνει ένα κολοσσιαίο έργο, το οποίο πρέπει να προβληθεί μαζί με τις ομορφιές της Αττικής, τους τουριστικούς της προορισμούς, την Ακρόπολη κτλ. Τον διαγωνισμό τον είχαν βάλει μπροστά μερικές μέρες πριν από το έγκλημα της Μάνδρας, το οποίο δε στάθηκε ικανό να τους οδηγήσει σε κάποια μετάθεσή του. Βλέπετε, η «δουλειά» πρέπει να τρέξει, γιατί με το νέο χρόνο αρχίζει ουσιαστικά το «ράλι» για τη νέα τουριστική σεζόν και η Δούρου δε θέλει ν' αφήσει μόνη την Κουντουρά να προβάλλεται μαζί με το τουριστικό «προϊόν». Διεκδικεί το δικό της μερίδιο προβολής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Το ποσό για προπαγάνδα και τουριστική προβολή μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά σίγουρα δεν είναι το μοναδικό που διατίθεται για τέτοιους σκοπούς και δεν είναι για μία και μοναδική φορά. Αλλά και μικρό να το θεωρήσουμε, είναι ενδεικτικό για τον τρόπο που καταρτίζονται οι προϋπολογισμοί των κρατικών θεσμών, για το πού πάνε τα λεφτά που αρπάζουν με το ζόρι από τον ελληνικό λαό.
 
 
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017