Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 19:48
Medium_img_29717
Η ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι στα ύψη, πολλοί εκ των οποίων παίρνουν των οματιών τους και αναζητούν την επιβίωση στο εξωτερικό, τα Πανεπιστήμια λιμοκτονούν, ενώ ωθούνται (και απ΄ό,τι φαίνεται οι διοικήσεις τους το έχουν αποδεχθεί) μέσω της σχετικής νομοθεσίας (αρχής γενομένης από το νόμο Διαμαντοπούλου) να λειτουργούν ως επιχειρήσεις ΑΕ, στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σκαρώνονται δομές (διετείς, σεμινάρια, κ.
Πλήρες άρθρο...
Ο εργαζόμενος, ο εργάτης-μερικό εργαλείο, με γνώσεις φθηνές και ευέλικτες, που γρήγορα αποχτιούνται και γρήγορα χάνονται, ευτελές εξάρτημα των προηγμένων μηχανών, αποδέκτης της άγριας εκμετάλλευσης είναι σταθερός στόχος του καπιταλισμού.   Εξ ου και η Παιδεία προσανατολίζεται όλο και περισσότερο, ό
Πλήρες άρθρο...
Ο τιμώμενος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».
Πλήρες άρθρο...
Ο Γαβρόγλου κομπορρημονεί ότι θα φτιά-ξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και εντωμεταξύ, ο ένας εκ των δύο πόλων της μεγαλεπήβολης συνένωσης, το ΤΕΙ Αθήνας, καρκινοβατεί, καθόσον δεν μπορεί να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό διδακτικού προσωπικού.
Πλήρες άρθρο...