Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 04:59
Ο Κούλης ως αρχάγγελος του νόμου και της τάξης και ο Τσίπρας ως αρχάγγελος της ηθικοποίησης του καπιταλισμού διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα μαρμαρένια αλώνια της αστικής πολιτικής, ποδοπατώντας έναν λαό που στενάζει από την πολιτική που εφαρμόζουν με σκυταλοδρομία από τη μια κυβέρνηση στην άλλη.
Πλήρες άρθρο...
Χτυπιόταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο Βαξεβάνης: ρε παιδιά, αυτά για τη Μαρέβα τα έχω βγάλει εγώ πριν από δέκα μήνες! Ουδείς του έδινε σημασία. Η προπαγάνδα του Μαξίμου σερβίριζε ως «νέες αποκαλύψεις των Paradise papers» τα ίδια που είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης τον περασμένο Φλεβάρη, για την offshore που διαχειριζόταν η Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.
Πλήρες άρθρο...
Ακόμα και ασιάτες αστοί πολιτικοί, πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, τρόμαξαν όταν άκουσαν τον Τραμπ να μιλά για «ολοκληρωτική καταστροφή» της Βόρειας Κορέας. Μόνον ο Τσίπρας δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Λυτοί και δεμένοι έπεσαν πάνω στους παράγοντες που διαμορφώνουν την αμερικάνικη πολιτική, με στόχο να χαλαρώσει λίγο η ένταση.
Πλήρες άρθρο...
«Ες αύριον τα σπουδαία», είπε ο θηβαίος στρατηγός Αρχίας, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, πληρώνοντας με τη ζωή του την απερισκεψία του (αν είχε διαβάσει την επιστολή που άφησε για «αύριο», θα είχε πάρει τα μέτρα του και θα είχε γλιτώσει). Στην Κεντροαριστερά, πάντως, δε φαίνεται να έχουν διδαχτεί από το πάθημα του Αρχία και έχουν αφήσει τα «σπουδαία» για μετά την εκλογή αρχηγού.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Μετά την κατάρρευση της προβοκάτσιας

Ατακτη υποχώρηση των υπερασπιστών των νεοναζί

Τον πανικό των υπερασπιστών της ΧΑ τον επισημάναμε από τότε που στην ημερήσια διάταξη της δίκης μπήκε η κατάθεση των πέντε «προστατευόμενων» μαρτύρων και λίγο πριν τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Οπως σημειώναμε, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «καίνε» όλους, χωρίς εξαίρεση, τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες βουλευτές, ενώ οι καταθέσεις που αυτοί έδωσαν στην προδικασία επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κουρουμπλής μάλλον διατάχτηκε από το Μαξίμου να σταματήσει να κόβει κορδέλες στις παραλίες που καθαρίστηκαν από την εμφανή ρύπανση. Παραήταν προκλητική η εμφάνιση ειδικά αυτού του ανθρώπου, που είχε προσπαθήσει να φλομώσει τον ελληνικό λαό με τόσα ψέματα, μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Πλήρες άρθρο...
Πάντως, ανεξάρτητα από τους «προβληματισμούς» του Λοβέρδου για τις αγωγές πολιτικών κατά του Τύπου, οι αστοί πολιτικοί συνεχίζουν να αναζητούν επίλυση των διαφορών τους μέσω αγωγών και όχι με πολιτικά μέσα, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν. Ο Καμμένος έχει δείξει το δρόμο και τον ακολουθούν και άλλοι (όχι όλοι), ειδικά όταν αντίδικός τους είναι ο Καμμένος.
Πλήρες άρθρο...
Τσαντίστηκε ο Καμμένος από τη δήλωση της Μπακογιάννη ότι «κάτι σάπιο υπάρχει» στη συμφωνία για τα F-16 και ανακοίνωσε από το Twitter (όχι, δεν του πήρε το τάμπλετ «το παιδί» αυτή τη φορά) ότι σταματά «κάθε διαδικασία». Σα να πρόκειται για προσωπικό του μαγαζί. Γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον πρωθυπουργό Τσίπρα, που ήταν αυτός που ανακοίνωσε τη συμφωνία μαζί με τον Τραμπ, ενώ την υπερασπίστηκε και στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Θεοδωράκη.
Πλήρες άρθρο...
«Ο κηρυγμένος πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη –ένας πόλεμος-εισβολή που δεν καθίσταται άξιος αναφοράς από Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και από κρατικές αρχές– αποκρύπτεται και αποκαλύπτεται παράλληλα στα περιβάλλοντα των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και της πώλησης σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Πλήρες άρθρο...
Πράξη πρώτη   Ενα προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν μεταφέρεται μετά από πολλούς μήνες στη Λέσβο, στην Αθήνα, και μένει με τη μητέρα και τα αδέρφια του σ’ ένα σπίτι μαζί με άλλες οικογένειες. Ο πατέρας του βρίσκεται στη Γερμανία. «Πέρασε» τα σύνορα, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν πίσω.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η ποινή της εφτάχρονης φυλάκισης που επιβλήθηκε στον χρυσαυγίτη Χρήστο Ζέρβα, για το λιντσάρισμα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, να ακούγεται μεγάλη, στην πραγματικότητα όμως είναι «χάδι», γιατί ο χρυσαυγίτης απέφυγε τα χειρότερα, ενώ ούτε στη φυλακή στάλθηκε.
Πλήρες άρθρο...
Ο Λοβέρδος ζήτησε με Ερώτησή του από τον Κοντονή να του δώσει λίστα με τις αγωγές που έχουν γίνει κατά ΜΜΕ από κυβερνητικά στελέχη. Και ο Κοντονής, αφού προηγουμένως ρώτησε την -παντελώς άσχετη με το θέμα- Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, απάντησε ότι αδυνατεί να παράσχει τα στοιχεία που ζήτησε ο Λοβέρδος.
Πλήρες άρθρο...