Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 03:51
Medium_img_29612
Μιλώντας  στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή  «Ναι μεν, αλλά», ο Κ. Γαβρόγλου έδωσε διευκρινίσεις για το πώς εννοεί το υπουργείο Παιδείας την κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων, για την οποία πολύς δημοσιογραφικός ντόρος έγινε τελευταία.
Πλήρες άρθρο...
Αφού φλόμωσε τους εκπαιδευτικούς με υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, ο υπουργός Παιδείας (αυτός και όλοι οι προκάτοχοί του, Λοβέρδος, Φίλης), έδωσε τέλος στη φιλολογία, που σκόπιμα καλλιεργούσε με μια «ατυχή» απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Το τι θα γίνει με διορισμούς το έχουμε πει 50 φορές.
Πλήρες άρθρο...
Για μια ακόμα φορά στην πρωτοπορία της αντίδρασης η Φιλιππιάδα. Παλαιότερα, ο σύλλογος γονέων του δεύτερου δημοτικού σχολείου εξεγέρθηκε μπροστά στον κίνδυνο να κάνουν απογευματινά μαθήματα τα «χολεριασμένα» προσφυγόπουλα. Τώρα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του πρώτου γυμνάσιου αποφάσισε να επιστρέψει στο υπουργείο Παιδείας τα βιβλία των Θρησκευτικών «ως μη σύμφωνα με την Ορθόδοξο Πίστη».
Πλήρες άρθρο...
Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εντάξει ως διδάσκοντες στην τεχνολογική εκπαίδευση τις ειδικότητες ΤΕ01 (Δομικοί. Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕΛ ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ) και ΔΕ01 (Ηλεκτροτεχνίτες. Πτυχίο Α΄ κύκλου ΤΕΕ ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή κατώτερης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή πτυχίο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΕΠΑΣ).
Πλήρες άρθρο...