Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 | 05:54
Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν από τη βελγική δικαιοσύνη, μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε δέκα ώρες, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουιτζδεμόν, και οι πέντε πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, που κατέφυγαν στο Βέλγιο (χωρίς όμως να ζητήσουν άσυλο), μετά από την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και τη διάλυση της κυβέρνησής της από τη Μαδρίτη.
Πλήρες άρθρο...
Μόλις ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση των «Εγγράφων του Παναμά», ένα νέο σκάνδαλο γενικευμένης φοροδιαφυγής από την παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ, με την ονομασία «Εγγραφα του Παραδείσου», ξεσπάει. Σύμφωνα με τη γερμανική Süddeutsche Zeitung, που έγραψε πρώτη για το σκάνδαλο, τα έγγραφα αποτελούνται από 13,4 ψηφιοποιημένα αρχεία συνολικού μεγέθους 1.
Πλήρες άρθρο...
Επέστρεψε δαφνοστεφανωμένος από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο με την υπόσχεση ότι αυτός είναι ο σοσιαλδημοκράτης που μπορεί να νικήσει τη Μέρκελ και κατάφερε να γίνει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος που κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό ποσοστό μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Πλήρες άρθρο...
Τουλάχιστον δεκατρία άτομα από το περιβάλλον του Τραμπ είναι γραμμένα στις λίστες των Paradise Papers. Κορυφαίοι σ' αυτή τη λίστα των… νόμιμων φοροφυγάδων, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο οικονομικός σύμβουλος Γκάρι Κον.
Πλήρες άρθρο...