Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 19:55
«Η κυβέρνηση βάζει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων με στοχευμένα μέτρα και ελέγχους». Η προκλητική αυτή δήλωση αναρτήθηκε από τον Τσίπρα στο Twitter. Συνοδευόταν μάλιστα και από βίντεο κλιπ προεκλογικού τύπου, που μας «ενημέρωνε» ότι πλέον  δε γίνονται αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζόμενων κι αν γίνουν χτυπιούνται αμέσως αμείλικτα από τα κρατικά ελεγκτικά όργανα.
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν ήδη βάλει το πλαίσιο

Σκιαμαχίες για το χρέος

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Π. Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά. Δεν είχε σημασία που ήταν δεξιός και μνημονιακός «μέχρι το μεδούλι». Σημασία είχε που με τις τριμηνιαίες εκθέσεις του ΓΠΚΒ χαλούσε το «success story» των Σαμαροβενιζέλων.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κούλης ως αρχάγγελος του νόμου και της τάξης και ο Τσίπρας ως αρχάγγελος της ηθικοποίησης του καπιταλισμού διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα μαρμαρένια αλώνια της αστικής πολιτικής, ποδοπατώντας έναν λαό που στενάζει από την πολιτική που εφαρμόζουν με σκυταλοδρομία από τη μια κυβέρνηση στην άλλη.
Πλήρες άρθρο...
Τσαντίστηκε ο Καμμένος από τη δήλωση της Μπακογιάννη ότι «κάτι σάπιο υπάρχει» στη συμφωνία για τα F-16 και ανακοίνωσε από το Twitter (όχι, δεν του πήρε το τάμπλετ «το παιδί» αυτή τη φορά) ότι σταματά «κάθε διαδικασία». Σα να πρόκειται για προσωπικό του μαγαζί. Γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον πρωθυπουργό Τσίπρα, που ήταν αυτός που ανακοίνωσε τη συμφωνία μαζί με τον Τραμπ, ενώ την υπερασπίστηκε και στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Θεοδωράκη.
Πλήρες άρθρο...
«Ες αύριον τα σπουδαία», είπε ο θηβαίος στρατηγός Αρχίας, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, πληρώνοντας με τη ζωή του την απερισκεψία του (αν είχε διαβάσει την επιστολή που άφησε για «αύριο», θα είχε πάρει τα μέτρα του και θα είχε γλιτώσει). Στην Κεντροαριστερά, πάντως, δε φαίνεται να έχουν διδαχτεί από το πάθημα του Αρχία και έχουν αφήσει τα «σπουδαία» για μετά την εκλογή αρχηγού.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Μετά την κατάρρευση της προβοκάτσιας

Ατακτη υποχώρηση των υπερασπιστών των νεοναζί

Τον πανικό των υπερασπιστών της ΧΑ τον επισημάναμε από τότε που στην ημερήσια διάταξη της δίκης μπήκε η κατάθεση των πέντε «προστατευόμενων» μαρτύρων και λίγο πριν τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Οπως σημειώναμε, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «καίνε» όλους, χωρίς εξαίρεση, τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες βουλευτές, ενώ οι καταθέσεις που αυτοί έδωσαν στην προδικασία επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.
Πλήρες άρθρο...
Με ψηλά το κεφάλι δρασκέλησε την πύλη της ΓΑΔΑ και παρουσιάστηκε για να μπορέσει να υπερασπιστεί στο τρομοδικείο την τιμή της οργάνωσής του, που την είχαν κυλήσει στη λάσπη. Με ψηλά το κεφάλι στάθηκε επί μήνες στην πρώτη και τη δεύτερη τρομοδίκη της 17Ν, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια την πολιτική του διαδρομή και τη δράση της 17Ν, προκαλώντας τον σεβασμό στους δικαστές και στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Πλήρες άρθρο...
Αφού φλόμωσε τους εκπαιδευτικούς με υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, ο υπουργός Παιδείας (αυτός και όλοι οι προκάτοχοί του, Λοβέρδος, Φίλης), έδωσε τέλος στη φιλολογία, που σκόπιμα καλλιεργούσε με μια «ατυχή» απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Το τι θα γίνει με διορισμούς το έχουμε πει 50 φορές.
Πλήρες άρθρο...
Μόλις ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση των «Εγγράφων του Παναμά», ένα νέο σκάνδαλο γενικευμένης φοροδιαφυγής από την παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ, με την ονομασία «Εγγραφα του Παραδείσου», ξεσπάει. Σύμφωνα με τη γερμανική Süddeutsche Zeitung, που έγραψε πρώτη για το σκάνδαλο, τα έγγραφα αποτελούνται από 13,4 ψηφιοποιημένα αρχεία συνολικού μεγέθους 1.
Πλήρες άρθρο...
Με τις υποκριτικές κραυγές της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ που καταγγέλλουν τον κυνισμό του Χουλιαράκη και τον Τσακαλώτο για τη δήλωσή τους ότι επέλεξαν συνειδητά να επιβαρύνουν φορολογικά τη μεσαία τάξη, προκειμένου να στηρίξουν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, δε θ' ασχοληθούμε, γιατί έχουν καθαρά γκεμπελίστικο χαρακτήρα.
Πλήρες άρθρο...
«Ο κηρυγμένος πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη –ένας πόλεμος-εισβολή που δεν καθίσταται άξιος αναφοράς από Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και από κρατικές αρχές– αποκρύπτεται και αποκαλύπτεται παράλληλα στα περιβάλλοντα των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και της πώλησης σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Πλήρες άρθρο...
Πράξη πρώτη   Ενα προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν μεταφέρεται μετά από πολλούς μήνες στη Λέσβο, στην Αθήνα, και μένει με τη μητέρα και τα αδέρφια του σ’ ένα σπίτι μαζί με άλλες οικογένειες. Ο πατέρας του βρίσκεται στη Γερμανία. «Πέρασε» τα σύνορα, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν πίσω.
Πλήρες άρθρο...
Ακόμα και ασιάτες αστοί πολιτικοί, πιστοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, τρόμαξαν όταν άκουσαν τον Τραμπ να μιλά για «ολοκληρωτική καταστροφή» της Βόρειας Κορέας. Μόνον ο Τσίπρας δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Λυτοί και δεμένοι έπεσαν πάνω στους παράγοντες που διαμορφώνουν την αμερικάνικη πολιτική, με στόχο να χαλαρώσει λίγο η ένταση.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η «εναλλακτική οικονομία», που προεκλογικά έταζε ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, να αντικαταστάθηκε από τα Μνημόνια, όμως επιτέλους ήρθε η ώρα που η «αυτοδιαχείριση» γίνεται πραγματικότητα, χωρίς κανείς από τους «Θεσμούς» να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι πρώτοι στην ιστορ
Πλήρες άρθρο...
Μιλώντας  στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή  «Ναι μεν, αλλά», ο Κ. Γαβρόγλου έδωσε διευκρινίσεις για το πώς εννοεί το υπουργείο Παιδείας την κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων, για την οποία πολύς δημοσιογραφικός ντόρος έγινε τελευταία.
Πλήρες άρθρο...
Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν από τη βελγική δικαιοσύνη, μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε δέκα ώρες, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουιτζδεμόν, και οι πέντε πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, που κατέφυγαν στο Βέλγιο (χωρίς όμως να ζητήσουν άσυλο), μετά από την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και τη διάλυση της κυβέρνησής της από τη Μαδρίτη.
Πλήρες άρθρο...