Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 19:10
Ενας «ανώτερος αξιωματούχος των Βρυξελλών» (βαλτός από τον Γιούνκερ, δηλαδή) μάζεψε τους έλληνες ανταποκριτές την περασμένη Τρίτη για μια «χαλαρή συζήτηση», απ' αυτές που γίνονται για να τροφοδοτήσουν δημοσιεύματα που θα «προετοιμάσουν το κλίμα». Αφού είπε τα γνωστά για την καλή πορεία της τρίτης αξιολόγησης (χωρίς πρόβλεψη για το χρόνο ολοκλήρωσής της), πέρασε στο «ζουμί».
Πλήρες άρθρο...
Τσίπρας και Καμμένος, μολονότι μίλησαν υπό διαφορετικές κοινοβουλευτικές συνθήκες (ο Καμμένος καυγαδίζοντας με τον Μπουμπούκο και άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης), ο Τσίπρας συζητώντας «κυριλέ» και χαμηλότονα με τον Θεοδωράκη, ισχυρίστηκαν τα ίδια πράγματα σχετικά με την «αναβάθμιση» των F-16 που συμφώνησαν στις ΗΠΑ με τον Τραμπ.
Πλήρες άρθρο...
ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και κάρτα ανεργίας. Τρία πράγματα που μόλις τα ακούσει ένας πρόσφυγας γνωρίζει, σαν έτοιμος από καιρό, το Γολγοθά που θα ακολουθήσει. Και τα τρία θα του ανοίξουν «πόρτες». Ενα νοσοκομείο για να γεννήσει η γυναίκα του με ασφάλεια, μια εφορία για να καταφέρει κάποτε να εργαστεί, μια δωρεάν μετακίνηση στην πόλη για να τρέχει από ‘δω και από ‘κει στις διάφορες υπηρεσίες κλπ.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Πανικός ενόψει της κατάθεσης των «προστατευόμενων» μαρτύρων

Απειλές και τραμπουκισμοί από τους νεοναζιστές της ΧΑ

Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ είναι πανικόβλητοι ενόψει της κατάθεσης των πέντε «προστατευόμενων» μαρτύρων, πρώην χρυσαυγιτών, που με τις καταθέσεις τους στην προδικασία επιβεβαίωσαν το κατηγορητήριο. Αφού δεν μπόρεσαν να πετύχουν την αυτοπρόσωπη
Πλήρες άρθρο...
Ευτυχώς πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε και πρόλαβε να τα καταπιεί και να τα χωνέψει. Αλλιώς, στο λαιμό θα του κάθονταν του Καμμένου οι ψαρομεζέδες του «Δουράμπεη», όπου κέρασε τον Τζορτζ Παπαδόπουλος (φροντίζοντας να φωνάξει και τους δημοσιογράφους για τα σχετικά ενσταντανέ).
Πλήρες άρθρο...
Εκατό χρόνια μετά την πραγματοποίησή της, η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση έγινε λίγο της μόδας. Σαν τα μπλουζάκια με την προσωπογραφία του Τσε ένα πράμα. Αναρίθμητα είναι τα συνέδρια, οι ημερίδες, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της διάτρητης άδειας του γηπέδου Μελισσανίδη και αίτηση αναστολής μέχρι την εκδίκασή της

Να σταματήσει άμεσα το περιβαλλοντικό έγκλημα

Η αντίστροφη μέτρηση για την ακύρωση της άδειας του γηπέδου Μελισσανίδη άρχισε. Πενήντα έξι πολίτες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας, επικαλούμενοι μια πληθώρα λόγων (από τις παρανομίες που περιλαμβάνει αυτή καθαυτή η διάτρητη άδεια, που την καθιστούν άκυρη, μέχρι τις συνέπειες που θα έχει για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα και ευρύτερα για την Αθήνα το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα).
Πλήρες άρθρο...
Στις 20 Οκτώβρη, χωρίς να περιμένει να της κοινοποιηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνώρισε ως ανυπόστατη τη γενική συνέλευση και το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατέθεσε έφεση κατά αυτής της απόφασης διά πληρεξούσιας δικηγόρου.
Πλήρες άρθρο...
Στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Α.-Γ. Πρελορέντζος και αφορά την τραμπούκικη επίθεση χούλιγκαν της «Ορίτζιναλ» στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο σύντροφος Γεράσιμος Λιόντος.
Πλήρες άρθρο...
Η στιγμή είναι ανεπανάληπτη! Ο Καμμένος με πανεπιστημιακή τήβενο παραλαμβάνει επαίνους και μετάλλιο. Υπάρχει ολόκληρο μπουκέτο φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ, υπό τον σεμνό τίτλο: «Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τιμήθηκε με το Μετάλλιο Α’ Τάξεως “Χρυσούς Αλέξανδρος“».
Πλήρες άρθρο...
Από την περασμένη Τετάρτη, 1η Νοέμβρη, η Γαλλία βγαίνει από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί το Νοέμβρη του 2015, μετά από την επίθεση ισλαμιστών στο Παρίσι. Ηταν η μακρύτερη περίοδος επιβολής τέτοιας κατάστασης στη χώρα, μετά από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Αλγερίας τη δεκαετία του ’60, με την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» να ανανεώνεται έξι φορές μέχρι την περασμένη Τετάρτη, οπότε έληξε.
Πλήρες άρθρο...
Τι ήταν αυτό που βρήκε τον κακομοίρη τον Τραμπ; Δεν του έφταναν οι γκάφες που κατά καιρούς έχει κάνει και τα fake news (υποτιθέμενες πλαστές ειδήσεις) που τον περιτριγυρίζουν, έχει και τις αποκαλύψεις για τον περιβόητο ρωσικό δάκτυλο στις αμερικάνικες εκλογές, που κόστισε ήδη την παραπομπή τριών στελεχών της προεκλογικής του καμπάνιας, μεταξύ των οποίων δύο σύμβουλοί του με σημαντικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία.
Πλήρες άρθρο...
Με το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας η «Κόντρα» έκλεισε τα 21 και μπήκε στα 22 χρόνια της. Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ τους αναγνώστες μας που μας στηρίζουν όλ' αυτά τα χρόνια και επανάληψη της δέσμευσης ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.
Πλήρες άρθρο...
O Moυζάλας εφαρμόζει «κυβερνητική πολιτική» και όχι «πολιτική Μουζάλα», αλλά ευθύνεται… κατά 20% για τη μη απορρόφηση των κονδυλίων που αφορούν τους πρόσφυγες! Είναι απ’ αυτά τα… μοντέρνα πολιτικά μαθηματικά που μόνο οι θητεύσαντες επί μακρόν στις ΜΚΟ μπορούν να αντιληφθούν.
Πλήρες άρθρο...
Το τηλεοπτικό θέαμα ήταν σκέτη απογοήτευση. Ούτε τόση δα ένταση, πόζες, προσποιητή ευγένεια, ακόμα πιο προσποιητό κλίμα ενότητας. Σα να προσπαθούσαν όλοι τους να κάνουν τον τηλεθεατή ν' αλλάξει κανάλι. Ακόμα κι εμείς, που έχουμε αναπτύξει ανοσία σε τέτοια θεάματα, πάψαμε από μια στιγμή και μετά να παρακολουθούμε, γιατί μας πήρε ο ύπνος.
Πλήρες άρθρο...
Στη σελίδα 13 γράφουμε για τη νέα τραμπούκικη επίθεση ομάδας νεοναζιστών, με επικεφαλής τον γνωστό συνεργάτη του φίρερ της ΧΑ,  Σ. Δεβελέκο, ενάντια στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη, Ευγενία Κουνιάκη, και άλλη μια γυναίκα, τις οποίες γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν.
Πλήρες άρθρο...
«Είστε και ψεύτης» - «Να πάτε να πάρετε μεροκάματο από τον κ. Μαρινάκη» - «Να πάτε για το μεροκάματο από τον Πειραιά» - «Να πάρετε για το μεροκάματο από τον Πειραιά. Να πάτε με τη σύζυγό σας» - «Πάντως εγώ ποτέ. Εσείς με τη δικιά σας…» - «πλέον πράγματι με ορισμένους από δω μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές».
Πλήρες άρθρο...
Πραγματικό μνημείο στρεψοδικίας η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την επιστροφή στους συνταξιούχους των εισφορών Κλάδου Υγείας που επί τέσσερα χρόνια τους παρακρατούσαν παράνομα.   «Η παρακράτηση εισφορών υπέρ ασθενείας, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων, είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, εκτός από την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ 56 πολίτες ζητώντας την ακύρωση της διάτρητης άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη, έχει κατατεθεί και δεύτερη αίτηση ακύρωσης. Η αίτηση αυτή έχει κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αφορά την ακύρωση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης του γηπέδου Μελισσανίδη, καθώς και κάθε συναφούς διοικητικής πράξης.
Πλήρες άρθρο...
Τα παραπλανητικά παιχνίδια του υπουργείου Παιδείας, με τη χρήση της πλούσιας ελληνικής γλώσσας, που έχουν στόχο να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της πολιτικής που σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα, συνεχίζονται. Το «νέο Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Εργου» έκρυβε την επαναφορά της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, η στρατηγική για τη διαμόρφωση του «Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας» συνιστά, επί της ουσίας, ένα νέο «σχέδιο Αθηνά».
Πλήρες άρθρο...
Η «κανονικότητα» επέστρεψε στα σχολεία θριαμβολογεί το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητικές καταλήψεις, οι μαθητικές πορείες, οι καταγγελίες των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα κενά στα σχολεία και την ασκούμενη αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική, καταρρίπτουν και αυτό το success story των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πλήρες άρθρο...
Η υπερψήφιση, την Παρασκευή 27 Oκτώβρη, της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από το περιφερειακό κοινοβούλιο, με ψήφους 70 υπέρ και 10 κατά (σε σύνολο 135 βουλευτών), άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να κορυφωθεί η σύγκρουση με τη Μαδρίτη. Τα γεγονότα εκτιλύχθησαν όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας».
Πλήρες άρθρο...
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της κυβέρνησης του Iρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε την Κυριακή 29 Οκτώβρη ο Μασούντ Μπαρζανί, εμπνευστής του δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της περιοχής, που έγινε πέντε βδομάδες πριν την παραίτησή του. Παρά το γεγονός ότι η ψήφος υπέρ της ανεξαρτησίας
Πλήρες άρθρο...
~Παρασκευή 10/11/2017~ΓΚΡΙΓΚΟΡΙ ΚΟΖΙΝΤΣΕΦ & ΛΕΟΝΙΝΤ ΤΡΑΟΥΜΠΕΡΓΚΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ Με συνοδεία ζωντανής μουσικής (Novyy Vavilon, ΕΣΣΔ, 1929, 93’)Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ: Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, Λεονίντ ΤράουμπεργκΦωτογραφία: Αντρέι ΜόσκβινΜουσική: Ντμίτρι ΣοστακόβιτςΠρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Γκούτμαν, Γι
Πλήρες άρθρο...