Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:24

ΠολιτικήPointer

Αριβίστες, γενικώς…

Για να τα λέει ο Καρανίκας, κάτι θα ξέρει. Τι διάολο, κοτζάμ σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού είναι. Ασε που ως σαλονικιός (όπως και ο Χρυσόγονος, όπως και ο Βενιζέλος) λογικά ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Κατά τον Καρανίκα, λοιπόν, «ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης» (σκέτα δικηγόρος ο έως πρότινος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη;) Χρυσόγονος δεν είναι παρά ένας «χρυσός γόνος του αριβισμού», που «ήταν καροτσάκι του Βενιζέλου μέχρι το 2013».

Και πώς βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Καρανίκας ξέρει, όπως ξέρει και για ποιο λόγο τώρα την κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εγινε ευρωβουλευτής και μόλις τρομοκρατήθηκε, βλέποντας τις – στημένες – δημοσκοπήσεις, φοβήθηκε ότι δεν θα ξανά αναδειχθεί ευρωβουλευτής και έτσι χάραξε δική του πορεία, αυτήν του αριβίστα τυχοδιώκτη που μαζεύει αποζημιώσεις και συσσωρεύει χρήμα στο όνομα της πολιτικής» (διατηρούμε την καρανίκειο σύνταξη και ορθογραφία - πώς θα τολμούσαμε άλλωστε να επέμβουμε σε γραπτό ενός τέτοιου γίγαντα του πνεύματος;).

Το ξαναλέμε, Καρανίκας είν’ αυτός, συριζαίος από τα μικράτα του, ριζοσπάστης όσο δεν παίρνει (θα συμφωνήσετε, ασφαλώς, ότι το να δηλώνεις δημόσια θαυμαστής της Μενεγάκη είναι… εικονοκλαστικός ριζοσπαστισμός), σαλονικιός και προπαντός σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού. Ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε όσα υποστηρίζει για τον (τέως) σύντροφό του Χρυσόγονο; Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επεκτείνουμε το συλλογισμό του και να σκεφτούμε ότι για τον ίδιο λόγο πέρασαν από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι πασόκοι, όπως ο Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής και άλλοι. Απλά, αυτοί έγιναν υπουργοί και δεν τρομοκρατούνται από τις «στημένες δημοσκοπήσεις». Μ’ άλλα λόγια, είναι εξίσου αριβίστες με τον Χρυσόγονο, όμως κάνουν διαφορετικές σκέψεις για το πολιτικό τους μέλλον. Είναι ζήτημα… αριβιστικού συμφέροντος δηλαδή.

Επίσης, τολμούμε να ρωτήσουμε, πώς χαρακτηρίζεται εκείνος που ανεβάζει πύρινα ποστ στο facebook, μόλις του τραβάνε τ' αυτιά τα κατεβάζει και μετά από μερικές μέρες τα ξανανεβάζει, με τη σκέψη ότι δε θα ξανασχοληθούν μαζί του; Ο Καμμένος τα φορτώνει στο «παιδί» που του παίρνει το τάμπλετ, ο Καρανίκας τα κατεβάζει, αλλά ούτε που διανοείται να παραιτηθεί. Μην τον παρεξηγείτε, όμως. Είναι που έχει ψηλά το αίσθημα της ευθύνης και δε θέλει να στερήσει από τον πρωθυπουργό τις πολύτιμες συμβουλές του. Γιατί αν μείνει ο πρωθυπουργός χωρίς τον κορυφαίο σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού, θα μείνει η χώρα χωρίς στρατηγική…

Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017