Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:18

ΠολιτικήPointer

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας, αναμένεται ο λογαριασμός

Το ταξίδι του Παππά στις ΗΠΑ είχε αίσιο τέλος. Ο Τσίπρας πήρε την πολυπόθητη πρόσκληση και θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Οπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο, μένει να μάθουμε πόσο θα μας κοστίσει αυτό το ταξίδι. Σε τι ύψος θα φτάσει ο λογαριασμός των οπλικών συστημάτων που θα παραγγελθούν. Γιατί αυτό είναι που ενδιαφέρει την αμερικάνικη κυβέρνηση (τα υπόλοιπα, βάσεις, ενεργειακό σχεδιασμό-εξάρτημα της αμερικάνικης ενεργειακής στρατηγικής, τα έχουν εξασφαλισμένα).


Γιατί όμως ο Τσίπρας να στείλει τον Παππά στην Ουάσινγκτον με μοναδική αποστολή να του εξασφαλίσει μια πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, η οποία δε δίνεται δωρεάν (γι' αυτό, άλλωστε, χρειάστηκε να πάει αυτοπροσώπως, όχι κάποιος από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ένας αναρμόδιος υπουργός που συμβαίνει να είναι εξ απορρήτων του Τσίπρα); Τι ακριβώς επιδιώκει μ' αυτή την επίσκεψη; Τίποτα περισσότερο από μερικές φωτογραφίες με τον Τραμπ (ναι, μ' αυτό το σύμβολο του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, της αμορφωσιάς κτλ. κτλ.), που θα χρησιμοποιηθούν στο προφίλ του «διεθνούς ηγέτη» που φιλοτεχνούν γι' αυτόν οι «επικοινωνιολόγοι» του Μαξίμου.


Και βέβαια, ο αντιαμερικανισμός-αντιιμπεριαλισμός, βαθιά ριζωμένος στη συνείδηση των προοδευτικών τμημάτων του ελληνικού λαού (και παραπέρα), όχι μόνο λόγω της χούντας, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του τι σημαίνει αμερικάνικη επικυριαρχία (κι αυτό μεταφέρεται από γενιά σε γενιά), πρέπει να θαφτούν. Αυτό, ο Τσίπρας και η κλίκα του το θεωρούν ύψιστο καθήκον. Οσο και να προσπαθήσουν, όμως, συνεχίζοντας τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, το σύνθημα «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών» θα εξακολουθήσει να δονεί τις πορείες και τα συλλαλητήρια, με κάθε αφορμή.
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017