Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:18

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Πανεπιστήμια-δουλάκια καπιταλιστών

Δυο e-mail έστειλε στα ΜΜΕ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για μια εκδήλωση που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ρουτίνα. «Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Εδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία κληθήκαμε να καλύψουμε δημοσιογραφικά, με επαναληπτικό e-mail, μη τυχόν και το ξεχάσαμε.

Και γιατί πρέπει να οργανώνεται ολόκληρη φιέστα για την έναρξη λειτουργίας ενός μαθήματος, που δεν είναι δα και το κέντρο της επιστήμης; Αμα ο χορηγός της επώνυμης έδρας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, τα πανεπιστημιακά δουλάκια του πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να κάνει μια ακόμα εμφάνιση μεγάλου ευεργέτη του έθνους. Ετσι, μετά τον χαιρετισμό του πρύτανη, ήταν κανονισμένο να υπάρξει και χαιρετισμός Σαββίδη.

Το πιο προκλητικό είναι πως μόλις τον περασμένο Ιούνη είχε διοργωναθεί φιέστα στο ΑΠΘ για το ίδιο θέμα. Μαζεύτηκαν εκεί οι υφυπουργοί Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Κόλλια-Τσαρουχά και Ζουράρις (ΑΝΕΛ), ο Μπουτάρης, βουλευτές, προξενικές αρχές, όλος ο καλός ο κόσμος, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε «υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου». Οπως γράψαμε σε σχετικό σχόλιό μας, τον Ιούνη μαζεύτηκαν για να δώσουν «το εναρκτήριο λάκτισμα λειτουργίας της Επώνυμης Εδρας Ποντιακών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ», η οποία «θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Ιβάν Σαββίδης“»! Τον Οκτώβρη ξαναμαζεύτηκαν για να γιορτάσουν «την επίσημη έναρξη λειτουργίας». Σαν τα εγκαίνια των εθνικών οδών με το χιλιόμετρο. Αυτά, τουλάχιστον, τα κάνουν πρωθυπουργός και υπουργοί, εκλεγμένοι δηλαδή, όχι ένας καπιταλιστής μπλεγμένος σε τόσα και τόσα.
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017