Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:19

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Η μορφωτική βοήθεια σε προσφυγόπουλα είναι... έγκλημα

Τα διαφημιστικά σποτ στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια για την υποστήριξη και τη βοήθεια στα προσφυγόπουλα πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

Πέρα από τις «κλειστές» και «ανοιχτές» φυλακές προσφύγων, τα αμέτρητα εμπόδια και τις νομικές τρικλοποδιές, τα σχολικά τμήματα-γκέτο αποκομμένα από την πρωινή ζώνη λειτουργίας του σχολείου και τους φοιτούντες μαθητές του, τώρα θεωρείται έγκλημα η μορφωτική βοήθεια στα προσφυγόπουλα.

Εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου καλούνται σε έγγραφη αναφορά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά επειδή στο συγκεκριμένο σχολείο λειτούργησαν μαθήματα για προσφυγόπουλα τις απογευματινές ώρες. Η κλήση των εκπαιδευτικών από τον εισαγγελέα έγινε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ομάδας γονέων [όλοι θυμόμαστε τα επεισόδια που προσπάθησαν να δημιουργήσουν φασιστοειδή και χρυσαυγίτες στα σχολεία του Πειραιά στα οποία λειτούργησαν ΔΥΕΠ (Δομές Υποστήριξης για την Εκπαίδευση των Προσφύγων)].

«Θεωρούμε ότι όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Η επιβολή κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών λειτουργών που επιλέγουν τον σεβασμό και την αποδοχή στο διαφορετικό, την οικειοποίηση του ‘’ξένου’’, όπως ακριβώς οφείλει να προστατεύει (και προστατεύει) η εκπαιδευτική κοινότητα, χαλάει τα σχέδια όσων επιθυμούν εκπαιδευτικούς, άβουλους, χειραγωγημένους σε κοντόφθαλμους, αδικαιολόγητους ρατσιστικούς φόβους και ανυπόστατους κινδύνους, ενισχύοντας τη λογική δομών που θα αποτελούν όχημα γενίκευσης του διαχωρισμού των μαθητών προσφύγων», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου (πηγή Alfavita).
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017