Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:24

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Συνέδριο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Παραγωγή μοντέρνων δούλων για τα καπιταλιστικά κάτεργα

Medium_img_29360
Ολοι οι «κοινωνικοί εταίροι», εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των αστικών πολιτικών κομμάτων, ντόπιοι και ξένοι εμπειρογνώμονες, παρέστησαν στο συνέδριο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ) με τίτλο «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».
Πλήρες άρθρο...
Τα διαφημιστικά σποτ στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια για την υποστήριξη και τη βοήθεια στα προσφυγόπουλα πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Πέρα από τις «κλειστές» και «ανοιχτές» φυλακές προσφύγων, τα αμέτρητα εμπόδια και τις νομικές τρικλοποδιές, τα σχολικά τμήματα-γκέτο αποκομμένα από την πρωινή ζώνη λειτουργίας του σχολείου και τους φοιτούντες μαθητές του, τώρα θεωρείται έγκλημα η μορφωτική βοήθεια στα προσφυγόπουλα.
Πλήρες άρθρο...
Δυο e-mail έστειλε στα ΜΜΕ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για μια εκδήλωση που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ρουτίνα. «Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Εδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΑΠΘ» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία κληθήκαμε να καλύψουμε δημοσιογραφικά, με επαναληπτικό e-mail, μη τυχόν και το ξεχάσαμε.
Πλήρες άρθρο...
Η επιστροφή της... «κανονικότητας» στα σχολεία, σύμφωνα με τον Γαβρόγλου, απέδωσε τους πρώτους «καρπούς». Οι μαθητές ξεκίνησαν τις πρώτες καταλήψεις, διεκδικώντας τα αυτονόητα και οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν συνελεύσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επειτα από τις καταλήψεις στο Ρέθυμνο [ανέλαβε να τις εκτονώσει με πατερναλιστικό ύφος ο τοπικός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξηγώντας ότι όλοι μαζί, «χώρα» (σ.
Πλήρες άρθρο...
Ακόμα και στις μεγάλες αστικές εφημερίδες πέρασε το θέμα της αναστήλωσης ενός ιστορικού σχολείου στο χωριό Κάτω Αμπελόκηποι Μεσσηνίας. Κάθε χωριό είχε ένα σχολείο, πολλά απ' αυτά τα σχολεία ρήμαξαν με την πάροδο του χρόνου, επομένως η ιστορικότητα του συγκεκριμένου σχολείου δε συνδέεται με τη λειτουργία του ως σχολείου.
Πλήρες άρθρο...