Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 | 02:23

ΔιεθνήPointer

Απέραντο σφαγείο αμάχων στη Συρία

Ενα απέραντο σφαγείο έχει γίνει η Συρία, με τους νεκρούς από την εμφύλια σύγκρουση και την ιμπεριαλιστική επέμβαση να ξεπερνούν τον Σεπτέμβρη τους 3.300, γεγονός που τον κατέστησε τον τον πιο πολύνεκρο μήνα του 2017 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 995 είναι επιβεβαιωμένα άμαχοι (ανάμεσά τους 207 παιδιά).

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Human Rights Watch (από τα διοικητικά του πόστα έχουν περάσει ουκ ολίγα στελέχη κυβερνήσεων των ΗΠΑ), τον περασμένο Μάρτη, σε μια από τις μαζικότερες δολοφονίες αμάχων, αμερικάνικα μαχητικά βομβάρδισαν ένα σχολείο, μια αγορά και ένα φούρνο στη Ράκα, σκοτώνοντας 84 αμάχους (ανάμεσά τους 30 παιδιά). Η αμερικάνικη στρατιωτική διοίκηση, ενώ γνώριζε ότι στο σχολείο είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες οικογένειες αμάχων, αδιαφόρησε και τους μακέλεψε, προκειμένου να εξουδετερώσει μια βάση του Ισλαμικού Κράτους που πιθανολογούνταν ότι βρισκόταν στην περιοχή. Τέτοιες μαζικές δολοφονίες αμάχων, ειδικά από τον αμερικάνικο στρατό, έχουν γίνει πλέον ρουτίνα στις περιοχές που αναπτύσσονται οι «απελευθερωτικές» του επεμβάσεις. Τη θέση του Αφγανιστάν και του Ιράκ έχει πάρει εδώ και καιρό η Συρία.

Εκπρόσωπος Τύπου των συμμαχικών δυνάμεων στη Συρία δήλωσε ότι η δράση τους στην περιοχή γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς εμπλοκής σε ένοπλη σύγκρουση και ότι από τη μεριά τους δεν έγινε κάποιο λάθος. Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Τραμπ, Τζέιμς Μάτις, δήλωσε ότι έχει πάρει εντολή από τον αμερικανό πρόεδρο να επιταχυνθεί η εκστρατεία των συμμαχικών στρατευμάτων ενάντια στο ΙΚ και να αυξηθούν οι εναέριοι βομβαρδισμοί, προμηνύοντας νέες δολοφονίες χιλιάδων αμάχων μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Βέβαια, αμάχους δε σκοτώνουν μόνο τα αμερικάνικα μαχητικά αλλά και τα ρωσικά, παρά τις προσπάθειες της ρωσικής προπαγάνδας να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι τα δικά της στρατεύματα λειτουργούν πιο έξυπνα και με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που είναι «ατζαμήδες».

Την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν βάρκες που μετέφεραν αμάχους από τη μια όχθη του Ευφράτη στην άλλη στη δυτική πόλη Ντέιρ Εζόρ, σκοτώνοντας 34 (ανάμεσά τους εννιά παιδιά). Οι άμαχοι είχαν μπει στις βάρκες προκειμένου να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Ασαντ, με την υποστήριξη ρωσικών βομβαρδιστικών, και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία μόνο στις δυτικές μητροπόλεις. Στις ζώνες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου γης, όλοι, ένοπλοι και άμαχοι, θεωρούνται εχθροί και αντιμετωπίζονται αναλόγως. Ας μην πέφτουν λοιπόν… από σύννεφο σε σύννεφο αυτοί που σε κάθε τυφλό χτύπημα ενάντια σε αμάχους στην Ευρώπη και την Αμερική σπεύδουν να μυκτηρίσουν τις πληβειακές μάζες της Ανατολής, που δεν κατανοούν τον απελευθερωτικό χαρακτήρα των δυτικών επεμβάσεων και στρέφονται εναντίον τους. Πόσω μάλλον αυτοί που κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι δεν κάθονται να αντιμετωπίσουν τον εχθρό στη χώρα τους αλλά παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017