Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:21
«Σύμφωνα με το ισπανικό σύνταγμα, η χθεσινή ψηφοφορία στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμη. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο Πρόεδρος Γιούνκερ, αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με την συνταγματική τάξη της Ισπανίας.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη, έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο συζήτηση με θέμα «Σύνταγμα, κράτος δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα στην Ισπανία υπό το φως των γεγονότων στην Καταλονία». Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, έκλεισε τη συζήτηση, συμπυκνώνοντας τα συμπεράσματά της στην εξής δήλωση:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον θεματοφύλακα των Συνθηκών, για τη σαφή θέση που εξέφρασε σε αυτή την αίθουσα.
Πλήρες άρθρο...
Τρία χρόνια μετά από την τελευταία είσοδο στη Γάζα της Παλαιστινιακής Αρχής (2014), ο πρωθυπουργός της ΠΑ, Ράμι Αλ Χαμνταλά, με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο εισήλθαν στον πολιορκημένο θύλακα και συνεδρίασαν τυπικά, στην πρώτη κίνηση συμφιλίωσης μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς.
Πλήρες άρθρο...
Η γελοιογραφία είναι από το Politico. Ο στρατηγός Κέλι, το στέλεχος που τοποθετήθηκε προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο μπας και καταφέρει να συμμαζέψει τον Τραμπ, έχει τεζάρει, καθώς διάβασε στην εφημερίδα ότι το twitter επεκτείνεται από τους 140 στους 280 χαρακτήρες, η Ιβάνκα ρωτάει: «Στρατηγέ Κέλι, είστε καλά;», ο σύζυγός της αναρωτιέται: «Επαθε καρδιακή προσβολή;» και ο Τραμπ, αδιάφορος για ό,τι συμβαίνει, τουϊτάρει αυτοϊκανοποιούμενος.
Πλήρες άρθρο...
Το γράφημα δημοσιεύτηκε στη γερμανική «Χάντελσμπλατ», με βάση τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής της Γερμανίας, και δείχνει πώς ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές οι κάτοικοι της πρώην Δυτικής Γερμανίας (συμπεριλαμβανόμενου του Δυτικού Βερολίνου) και οι κάτοικοι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (συμπεριλαμβανόμενου του Ανατολικού Βερολίνου).
Πλήρες άρθρο...
Ενα απέραντο σφαγείο έχει γίνει η Συρία, με τους νεκρούς από την εμφύλια σύγκρουση και την ιμπεριαλιστική επέμβαση να ξεπερνούν τον Σεπτέμβρη τους 3.300, γεγονός που τον κατέστησε τον τον πιο πολύνεκρο μήνα του 2017 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τραμπ, πάντως, έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει… κέντρο διερχομένων τον Λευκό Οίκο, αλλά να κάνει άνω-κάτω και το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Μετά τον γερουσιαστή Μακ Κέιν, που τάσσεται σταθερά ενάντια στην τροποποίηση του Obamacare, πράγμα που στοιχειώνει τον ύπνο του Τραμπ, ένα άλλο από τα γκεσέμια των Ρεπουμπλικανών, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κέισικ, αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει τώρα προβληματισμένος για την ίδια την παραμονή του στο κόμμα.
Πλήρες άρθρο...