Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 16:27
Οταν ένας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε μια ξένη εφημερίδα και το απόσταγμα της συνέντευξής του -αυτό που δίνει τους τίτλους και τον τόνο- είναι η λαθολογία, τότε αυτός ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπισία. Οσο κι αν πασχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ν' αφήσουν πίσω όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, με
Πλήρες άρθρο...
Κατά την παροιμία, σύμφωνα με την οποία κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, βρήκε την ευκαιρία και ο Π. Λαφαζάνης, ξεχασμένος παντελώς από τα αστικά ΜΜΕ, να ξαναβγεί στο προσκήνιο, εν γνώσει του ότι έτσι παίζει το παιχνίδι της ΝΔ και του φιλικού της Τύπου, που σπεκουλάρει με όσα λέει ο Μπαρουφάκης.
Πλήρες άρθρο...
Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή στις 11 Ιούλη, για να ενημερώσει ο Τσίπρας για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας (στην πραγματικότητα εκείνο που επεδίωκε ήταν να δημιουργήσει μια εικόνα εθνικής συναίνεσης, αλλά ας το παραβλέψουμε), ο Θεοδωράκης τ
Πλήρες άρθρο...
Αυτός ο (άλλοτε πανίσχυρος) Παππάς πρέπει να έχει «χοντρό πρόβλημα». Δεν εξηγείται αλλιώς η εμφάνισή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (προκειμένου να παρουσιάσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ), που τον οδήγησε στα νύχια του Βενιζέλου, ο οποίος κυριολεκτικά τον «γλέντησε».
Πλήρες άρθρο...
Τι είναι ένας Επίτροπος της ΕΕ; Ενα πολιτικό πρόσωπο με τεχνοκρατικά καθήκοντα. Με στάτους υποδεέστερο από το στάτους ενός υπουργού χώρας-μέλους της ΕΕ. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι Επίτροποι, μολονότι είναι πολιτικά πρόσωπα, να αντιμετωπίζονται σαν υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες.
Πλήρες άρθρο...
Αν και έχει συνηθίσει στα χαστούκια, η νέα ξεγυρισμένη σφα-λιάρα από το ΔΝΤ πόνεσε τη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Περίμενε ότι θα απαλυνόταν κάπως η εκτίμηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οτι το «εξαιρετικά μη βιώσιμο» θα γινόταν απλώς «μη βιώσιμο».
Πλήρες άρθρο...
Ο Βούτσης -στο παρελθόν λόγω πολιτικής ιδιοσυγκρασίας και από όταν έγινε πρόεδρος της Βουλής, και λόγω θεσμικού ρόλου- παίζει το ρόλο του ειρηνοποιού μεσολαβητή ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Θυμηθείτε το ρόλο που έπαιξε στη διευθέτηση της κρίσης που είχε προκαλέσει ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν αυτός ο νόμος κατέπεσε στο ΣτΕ, το οποίο τον κήρυξε αντισυνταγματικό.
Πλήρες άρθρο...
Μια τρύπα στο νερό -όπως αναμενόταν- έκανε ο Σαββίδης υποβάλλοντας κατόπιν εορτής ένσταση κατά του διαγωνισμού εκπλειστηριασμού των Μέσων του ΔΟΛ, στον οποίο είχε πάρει κανονικότατα μέρος (χωρίς να εκφράσει καμιά διαφωνία ή ένσταση) και έχασε κατά κράτος από τον Μαρινάκη, που πρόσφερε σχεδόν διπλάσιο τίμημα.
Πλήρες άρθρο...