Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 | 01:59

ΑγροτικάPointer

Οι απατεώνες της φέτας!

Αποστόλου και Τσίπρας ξέχασαν τη φιέστα για την «κατοχύρωση της φέτας στην ιαπωνική αγορά», που έδωσαν προ ημερών στο Μαξίμου. Ηταν από τις περιορισμένης ευθύνης φιέστες, που τις στήνουν οι συριζαίοι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις της στιγμής, όταν είναι γενικώς στριμωγμένοι. Εμείς, όμως, δεν την ξεχάσαμε και επανερχόμαστε με νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν την απατεωνιά τους.

Στο πρώτο άρθρο μας, με τίτλο «Ασήμαντες οι εξαγωγές στην Ιαπωνία - Γκεμπελίστικο σόου με τη φέτα», επικαλούμενοι στοιχεία παρμένα από τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ για το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ιαπωνίας, καταλήξαμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι στην Ιαπωνία εξάγονται πενιχρές ποσότητες ελληνικής φέτας. Τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας τότε αφορούσαν συνολικά τις εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ, αναζητήσαμε από την ΕΛΣΤΑΤ αναλυτικά στοιχεία για το γιαούρτι, τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, τα οποία μπορείτε να δείτε στον πίνακα.

Τι διαπιστώνουμε;

Πρώτο, ότι το 2014, το 2015 και το 2016 εξήχθησαν στην Ιαπωνία 24,04, 29,08 και 36,2 τόνοι φέτα το χρόνο! Είχαν λοιπόν το θράσος οι Τσίπρας, Αποστόλου και Παπαδημητρίου να ισχυρίζονται ότι αυτές οι ασήμαντες ποσότητες φέτας που εξάγονται ετησίως στην Ιαπωνία ανοίγουν το δρόμο για την κατοχύρωση της φέτας ως προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στις εμπορικές συμφωνίες που θα υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ενωση με άλλες τρίτες χώρες, είτε ιμπεριαλιστικές, όπως οι ΗΠΑ, είτε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου!

Αν λάβουμε υπόψη μας, ότι στην Ελλάδα η ατομική κατανάλωση φέτας είναι περίπου 10,5 κιλά το χρόνο, θα διαπιστώσουμε ότι την ποσότητα των 36.199 κιλών, που εξήχθη στην Ιαπωνία το 2016, την καταναλώνουν στην Ελλάδα 3.450 άτομα! Μιλάμε για φοβερό νούμερο που θα… ανοίξει το δρόμο στην κατοχύρωση της ελληνικής φέτας ως προϊόν ΠΟΠ!

Δεύτερο, ότι το 2014, το 2015 και το 2016 εξήχθησαν στην Ιαπωνία οι εξίσου φοβερές ποσότητες των 13.359, 9.433 και 14.625 κιλών ελληνικού γιαουρτιού.

Τρίτο, ότι κατά την ίδια τριετία εξήχθησαν στη γιαπωνέζικη αγορά 3.230, 2.015 και 3.605 κιλά υπόλοιπων τυριών.

Οι Τσιπροκαμμένοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και δε διστάζουν μπροστά σε κάθε γκεμπελισμό. Οπως βλέπουμε, στη γιαπωνέζικη αγορά εξάγονται από την Ελλάδα πενιχρότατες ποσότητες φέτας, γιαουρτιού και άλλων τυριών, που από μόνες τους (χωρίς να συνυπολογίσουμε τους άλλους αρνητικούς παράγοντες) δεν μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο στην προώθηση της φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού, ούτε να συμβάλουν στην προστασία αυτών των προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017