Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:28
«Δεν πρέπει να σταματήσουμε το ποδήλατο, πρέπει να συνεχίσουμε με προσπάθειες, με μεταρρυθμίσεις» μας συμβούλεψε ο «φιλέλληνας» επίτροπος Μοσκοβισί, ο οποίος πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του, πετάχτηκε για ένα εικοσιτετράωρο στην Αθήνα, τη μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία γίνεται δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.
Πλήρες άρθρο...
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε ένα δελτίο Τύπου δεκαπέντε λέξεων: «Για την ενημέρωση σας, η επισυναπτόμενη ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού». Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που διένειμε ο Τσακαλώτος μ' αυτό το ουδέτερο και ψυχρό διαβιβαστικό, αφορούσε την «έξοδο στις αγορές».
Πλήρες άρθρο...
Οταν ένας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε μια ξένη εφημερίδα και το απόσταγμα της συνέντευξής του -αυτό που δίνει τους τίτλους και τον τόνο- είναι η λαθολογία, τότε αυτός ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπισία. Οσο κι αν πασχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ν' αφήσουν πίσω όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, με
Πλήρες άρθρο...
Αν και έχει συνηθίσει στα χαστούκια, η νέα ξεγυρισμένη σφα-λιάρα από το ΔΝΤ πόνεσε τη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Περίμενε ότι θα απαλυνόταν κάπως η εκτίμηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οτι το «εξαιρετικά μη βιώσιμο» θα γινόταν απλώς «μη βιώσιμο».
Πλήρες άρθρο...
Ο Βούτσης -στο παρελθόν λόγω πολιτικής ιδιοσυγκρασίας και από όταν έγινε πρόεδρος της Βουλής, και λόγω θεσμικού ρόλου- παίζει το ρόλο του ειρηνοποιού μεσολαβητή ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Θυμηθείτε το ρόλο που έπαιξε στη διευθέτηση της κρίσης που είχε προκαλέσει ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν αυτός ο νόμος κατέπεσε στο ΣτΕ, το οποίο τον κήρυξε αντισυνταγματικό.
Πλήρες άρθρο...
Στις 15:44 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιούλη, δημοσιεύτηκε η Εγκριση και Αδεια Δόμησης για το «γήπεδο Μελισσανίδη» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνήθως, αυτά τα έγγραφα κάνουν δυο-τρεις μέρες για να δημοσιευτούν στη Διαύγεια, όμως εν προκειμένω υπερκεράστηκε η συνήθης χρονική καθυστέρηση, για να μη χαλάσει η φιέστα που το «μεγάλο αφεντικό» είχε προαναγγείλει.
Πλήρες άρθρο...
Από το καλοκαίρι του 2014 έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας για την καταστροφή του δάσους Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας, ενώ από τον Γενάρη του 2015 ξεκινήσαμε με αρθρογραφία να αποκαλύπτουμε τη μεγάλη αυτή καταστροφή, που συντελείται με λαθροϋλοτομία για καυσόξυλα. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π.
Πλήρες άρθρο...
Αποστόλου και Τσίπρας ξέχασαν τη φιέστα για την «κατοχύρωση της φέτας στην ιαπωνική αγορά», που έδωσαν προ ημερών στο Μαξίμου. Ηταν από τις περιορισμένης ευθύνης φιέστες, που τις στήνουν οι συριζαίοι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις της στιγμής, όταν είναι γενικώς στριμωγμένοι.
Πλήρες άρθρο...
Ως το μεγαλύτερο καρτέλ στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας χαρακτηρίζει η γερμανική Handelsblatt αυτό που αποκαλύφθηκε από το γερμανικό περιοδικό Spiegel την προηγούμενη Παρασκευή. Το καρτέλ συγκροτήθηκε από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας και συγκεκριμένα τη Volkswagen, τη BMW, την Αudi, την Porsche και τη Daimler.
Πλήρες άρθρο...
Οποιος θέλει να μάθει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον δε θ' ακούσει τον Τσίπρα, που πλέον παραδέχεται ότι μπορούμε άνετα να τον αποκαλούμε ψεύτη. Ούτε τον Μητσοτάκη, που υπόσχεται ότι έχει το μαγικό φάρμακο για όλα, λες και δεν ξέρουμε το ποιόν και του ίδιου και της υπόλοιπης «γαλάζιας ομάδας».
Πλήρες άρθρο...
Κατά την παροιμία, σύμφωνα με την οποία κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, βρήκε την ευκαιρία και ο Π. Λαφαζάνης, ξεχασμένος παντελώς από τα αστικά ΜΜΕ, να ξαναβγεί στο προσκήνιο, εν γνώσει του ότι έτσι παίζει το παιχνίδι της ΝΔ και του φιλικού της Τύπου, που σπεκουλάρει με όσα λέει ο Μπαρουφάκης.
Πλήρες άρθρο...
Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή στις 11 Ιούλη, για να ενημερώσει ο Τσίπρας για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας (στην πραγματικότητα εκείνο που επεδίωκε ήταν να δημιουργήσει μια εικόνα εθνικής συναίνεσης, αλλά ας το παραβλέψουμε), ο Θεοδωράκης τ
Πλήρες άρθρο...
Αυτός ο (άλλοτε πανίσχυρος) Παππάς πρέπει να έχει «χοντρό πρόβλημα». Δεν εξηγείται αλλιώς η εμφάνισή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (προκειμένου να παρουσιάσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ), που τον οδήγησε στα νύχια του Βενιζέλου, ο οποίος κυριολεκτικά τον «γλέντησε».
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Δεν τόλμησε τελικά να αποχαρακτηρίσει τα πάρκα και άλση

Κώλωσε ο δασοφάγος Φάμελλος

Οι Σκουρλέτης, Σταθάκης και Φάμελλος, με εκπρόθεσμη τροπολογία (ολόκληρο νομοσχέδιο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΔΕΥΑ…») επιχείρησαν, ανάμεσα στ’ άλλα, με την προσθήκη της παραγράφου 23 στο άρθρο 52 του δασοκτόνου νόμου 4280/2014, να αποχαρακτηρίσουν τα πάρκα και άλση  σε όλη την Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Με τη διαδικασία του επείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις  για την Ερευνα και άλλες διατάξεις». Στην ολομέλεια θα συζητηθεί στις 31 Ιουλίου και θα ψηφισθεί την 1η Αυγούστου, κατά την προσφιλή μέθοδο όλων των αστικών κυβερνήσεων, να ψηφίζονται νομοσχέδια που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις  ντάλα καλοκαίρι.
Πλήρες άρθρο...
Η εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους του τεμένους Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστίνιων, που ακολούθησαν το χτύπημα εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή 14 Ιούλη από παλαιστίνιους μαχητές, αποτέλεσαν τη σπίθα που άναψε ξανά τη φωτιά της εξέγερσης στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Τραμπ να χαριεντιζόταν με τον Πούτιν στη συνάντηση των G20, όμως η Βουλή των αντιπροσώπων ψήφισε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για να την τιμωρήσει για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την υποτιθέμενη υπόθεση «εμπλοκής» της στις αμερικάνικες εκλογές το 2016.
Πλήρες άρθρο...