Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:30
«Παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία, υλοποιεί το πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα (…) εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά
Πλήρες άρθρο...
Τι πήγε στραβά και δεν έγινε την περασμένη Δευτέρα η «έξοδος στις αγορές», που οι πάντες -εντός και εκτός Ελλάδας- θεωρούσαν σίγουρη, αντλώντας πληροφόρηση από κυβερνητικά στελέχη; Δε θα πιστέψουμε, βέβαια, τις «καουμπόικες» δηλώσεις του Τζανακόπουλου και τα non paper του Μαξίμου, που ισχυρίζονται ότι τάχα δε θα τους υποδείξει κανένας πότε θα βγουν στις αγορές, διότι εργάζονται με σχέδιο κτλ.
Πλήρες άρθρο...
«Εμείς δε θα χωρίσουμε ποτέ» τραγουδούσε προ ετών διάσημη ιέρεια της νύχτας. Λάτρης του είδους ο Πάνος Καμμένος, το είπε με διαφορετικά λόγια, αλλά αυτή είναι η ουσία: «θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους. Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους – ζιζάνια να μας χωρίσουνε, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας».
Πλήρες άρθρο...
«Κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει “συναλλαγή ή πελατειακή σχέση“ μεταξύ εμού και της κυβέρνησης γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές τις παρέχω χωρία καμία αμοιβή. Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό Σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.
Πλήρες άρθρο...
Ανασφάλιστα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ βρέθηκαν στ' αμπάρια του ουκρανικού «τσιγαράδικου» που για πάνω από επτά μήνες βρίσκεται δεμένο στην Παλιόχωρα Χανίων, σύμφωνα με απάντηση που δόθηκε από την υφυπουργό Παπανάτσιου σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Λοβέρδου. Σύμφωνα με την απάντηση, επειδή το πλοίο δεν εντ
Πλήρες άρθρο...
Στις 10 του Ιούλη του 2017, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου μαζί με τον Τσίπρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Παπαδημητρίου εμφανίστηκαν ως μεγάλοι διαπραγματευτές στην οικονομική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ιαπωνίας, τη στιγμή που δεν είχαν την παραμικρή ενεργή συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, γιατί δεν μπορούσαν να έχουν.
Πλήρες άρθρο...
Ο Αλεξίου, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, δεν είναι μόνο ένας «αξιόλογος άνθρωπος», που «τον τρέχουν στους εισαγγελείς», όπως είπε ο Μελισσανίδης. Είναι ταυτόχρονα και ένας πολυπράγμων άνθρωπος. Το παιδί για όλες τις δουλειές, κυριολεκτικά. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον βρίσκεις από κάτω.
Πλήρες άρθρο...
Στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας» δημοσιεύσαμε ανάλυση με τίτλο: «Γήπεδο Μελισσανίδη» δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χτιστεί, στην οποία συνοψίσαμε το ιστορικό αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης. Το συγκεκριμένο άρθρο κοινοποιήσαμε με αίτησή μας, την περασμένη Δευτέρα, στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβάλλοντάς τους ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία περιμένουμε απάντηση.
Πλήρες άρθρο...
Ενας δήμαρχος (Καμίνης), μια ΜΚΟ (Ανθρώπινοι Ανθρωποι), ένα ίδρυμα (Χατζηκώστα) και στη μέση εννιά οικογένειες που από το 2014 τις στέγασαν στην «κοινωνική πολυκατοικία» στη Μπουμπουλίνας 36 με πολλά ταρατατζούμ και τώρα τις πετάνε στον δρόμο, γιατί το ίδρυμα ζητάει ενοίκιο από τον Δήμο, ο δήμος δεν έχει να πληρώσει (έχει μόνο για έργα βιτρίνας τουριστικού ενδιαφέροντος) και η ΜΚΟ φαίνεται πως έχασε πλέον το… ανθρώπινο ενδιαφέρον της.
Πλήρες άρθρο...
Κόντρα στην συντριπτική υπεροπλία και την κτηνώδη καταστολή των σιωνιστών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την Παρασκευή 14 Ιούλη μια ομάδα τριών αποφασισμένων παλαιστίνιων νεολαίων κατάφερε νέο πλήγμα στους σιωνιστές σκοτώνοντας δύο ισραηλινούς μπάτσους και τραυματίζοντας άλλον ένα.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Aμερικάνικο δικαστικό σύστημα

Πλήρης ασυλία στους μπάτσους

Πριν από έναν χρόνο, ο Ομπάμα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δύο περιστατικά αστυνομικής βίας που κατέληξαν στον θάνατο δύο Αφροαμερικανών, τον Ιούλη του 2016, το πρώτο στη Μινεσότα και το δεύτερο (μία μέρα μετά) στη Λουϊζιάνα, δεν ήταν μεμονωμένα, αλλά «σύμπτωμα των ευρύτερων φυλετικών ανισοτήτων που υπάρχουν στο ποινικό μας σύστημα».
Πλήρες άρθρο...
Αν νομίζετε ότι η τάση αύξησης των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη στον καπιταλισμό έχει άνω όριο, διαβάστε αυτή την είδηση. Οι προτάσεις μίας επιτροπής της Γιαπωνέζικης Γηριατρικής Εταιρίας ανοίγουν τον δρόμο για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα! Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι γιατροί που έχουν αφιερώσει τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του κεφαλαίου αποφάσισαν ότι η ηλικία στην οποία επέρχονται τα γεράματα (κι επομένως παύει η ικανότητα για εργασία) είναι τα 75 χρόνια.
Πλήρες άρθρο...
Οι εκκλήσεις των ομοτέχνων τους, που έγιναν έγκαιρα, ώστε να έχουν όλο τον χρόνο να ακυρώσουν την εμφάνισή τους, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τους Radiohead να παίξουν στο Ισραήλ. Ούτε οι σημαίες της Παλαιστίνης που ύψωσαν θεατές στη συναυλία τους στο φεστιβάλ TRNSMT, ούτε τα αιχμηρά σχόλια στο twitter, που τους καλούσαν ν' αποφασίσουν με ποιους είναι, με τον καταπιεστή ή με τον καταπιεζόμενο.
Πλήρες άρθρο...
Την υπόθεση των τριών αλλοδαπών τεχνοκρατών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ την κανόνισαν με… όλους τους τύπους. Η ίδια η αστική Δικαιοσύνη, που τους είχε παραπέμψει σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κανόνισε να τους απαλλάξει με αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ.
Πλήρες άρθρο...
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Ερευνα και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να ψηφισθεί στις αρχές Αυγούστου από τη Βουλή, εάν φυσικά βρεθεί άκρη με τις αντιρρήσεις των «θεσμών» (εφημερίδα «Αυγή») και με αυτές των πρυτάνεων και με όλον τον «εκσυγχρονιστικό» εσμό που ανέβηκε στα κάγκελα, κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Πλήρες άρθρο...
Ενας επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος μπορεί να ζήσει και χωρίς άδεια, όμως δεν μπορεί να ζήσει άτιμος, δίχως ακέραια τη συνείδηση και την ιδεολογία του. Κι επειδή η δική μου συνείδηση τροφοδοτείται από τη μνήμη των αγώνων, αυτή τη μνήμη θα την υπερασπιστώ με κάθε κόστος.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Επιστολή ικεσίας στο ΔΝΤ με δεσμεύσεις

Επαναφέρουν παλιές αντεργατικές διατάξεις

Επισήμως, η επιστολή ικεσίας προς το ΔΝΤ δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Η κυβέρνηση τηρεί αιδήμονα σιγήν, για ευνόητους λόγους. Η επιστολή (το γνωστό letter of intent) υπογράφεται από Τσίπρα, Τσακαλώτο και Στουρνάρα. Και είναι ο Τσίπρας αυτός που τον περασμένο Δεκέμβρη ζητούσε να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, γιατί δημιουργεί προβλήματα (ακόμα και σε συνέντευξη στους Financial Times το είπε).
Πλήρες άρθρο...
Πού μπορεί να καταλήξει ένας καθηγητής Ποινικού Δικαίου, όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί μια μη υπερασπίσιμη υπόθεση; Να γίνει μπαίγνιο του Βενιζέλου! Αυτό έπαθε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία πήγε το «ζήτημα Καμμένου-Γιαννουσάκη».
Πλήρες άρθρο...
Διαβάζεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να σκάσεις στα γέλια ή να οργιστείς: «Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξίψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα».
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Ο Φάμελλος συνεχίζει την επίθεση στο δάσος

Tυφώνας ενάντια στα άλση και τα πάρκα

Η Γνωμοδότηση 69/2017  του Γ’ Τμήματος του ΝΣΚ, που εκδόθηκε στις 21 Μάρτη, σηματοδοτεί μια από τις λίγες περιπτώσεις που το ΝΣΚ δεν μπαίνει στα χωράφια  των δασολόγων, που δε γνωμοδοτεί καθ’ υπαγόρευση, που υπερασπίζεται το αστικό πράσινο, το πράσινο εντός σχεδίων πόλης.
Πλήρες άρθρο...

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Σε κίνδυνο το Νηπιαγωγείο

Η αναίρεση ουσιαστικά της αρχικής πομπώδους εξαγγελίας Γαβρόγλου για θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (επέκταση της υποχρεωτικότητας για ένα επιπλέον έτος) αφορά τα προνήπια, ηλικίας 4 ετών, που έως τώρα είτε εγγράφονται και φοιτούν στο Nηπιαγωγείο είτε πηγαίνουν στους παιδικο
Πλήρες άρθρο...
Στις 27 Ιούνη υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά μας κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Μεταφορών για το σκάνδαλο του «γηπέδου Μελισσανίδη» (νομιμοποίησαν το παράνομο παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ). Στις 10 Ιούλη, ο εισαγγελέας που «χρέωθηκε» την υπό
Πλήρες άρθρο...
Η μια μετά την άλλη ξεσπούν οι εξεγέρσεις των εγκλείστων στο κολαστήριο της Μόριας στη Λέσβο. Και έχουν πάντοτε το ίδιο αίτημα: να αποτρέψουν τις απελάσεις. Γιατί αυτοί που παραμένουν έγκλειστοι εκεί γνωρίζουν πως προορίζονται για «επαναπροώθηση», ώστε να παραμένει ενεργή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Πλήρες άρθρο...
Αντιγράφουμε από κείμενο της «Συνέλευσης για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», με τίτλο «Στα Εξάρχεια ο αγώνας απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού συνεχίζεται». «Καθοριστικό παράγοντα επιβολής στη γειτονιά αποτελεί παράλληλα μια δράκα οργανωμένων οπαδών, που μάλιστα παριστάνουν τους αναρχικούς τη στιγμή που ορισμένοι εξ αυτών συμμετέχουν σε επιθέσεις εναντίον δομών του κινήματος καθώς και σε αντιαναρχικές διαδηλώσεις.
Πλήρες άρθρο...
Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν στο άτυπο δημοψήφισμα που οργάνωσε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα συμμετείχαν πράγματι γύρω στα 7.2 εκατομμύρια ψηφοφόροι, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του (οι εγγεγραμμένοι στη χώρα είναι 19.5 εκατομμύρια, ενώ τα 7,2 εκατομμύρια που φέρονται να συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα είναι κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι από τις ψήφους που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2015).
Πλήρες άρθρο...
Μετά την απόφαση των Αμερικάνων να ενισχύσουν τη μόνιμη παρουσία τους στη Συρία, τεχνικοί του αμερικάνικου στρατού έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζουν νέα στρατιωτική αεροπορική βάση στη Ροτζάβα στη βόρεια Συρία, περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους. Μετά την ολοκλήρωσή της, αυτή η βάση θα είναι η τρίτη πλήρως λειτουργική αμερικάνικη βάση στην ευρύτερη περιοχή του Συριακού Κουρδιστάν μαζί με τις βάσεις στο Κομπάνι και στο Ρουμαϊλάν.
Πλήρες άρθρο...
«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους». Αυτά δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τις εκλογές του Σεπτέμβρη.
Πλήρες άρθρο...
Επίσκεψη στον ευρωπαίο ασθενή. Αυτός ήταν ο τίτλος ανταπόκρισης της γερμανικής «Χάντλεσμπλατ» από το Λονδίνο (λογοπαίγνιο με τον «Αγγλο ασθενή»). Η ανταπόκριση αναφερόταν στη μουντή ατμόσφαιρα που επικρατεί (από όλες τις απόψεις) στη Βρετανία, ασκούσε την απαραίτητη «τρομοκρατία των αριθμών» (όλοι οι
Πλήρες άρθρο...
Η καταγγελία της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών «μιλάει» από μόνη της. Τη δημοσιεύουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο: Παρασκευή, 7/7/2017. Αλλη μια επίδειξη «δημοκρατικής ευαισθησίας» από πλευράς διοικήσεων Ευγενίδειου και ΕΚΠΑ! Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, παρά και τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη ασυνέπεια της διοίκησης στο θέμα των πληρωμών τους.
Πλήρες άρθρο...
Με μια προκλητική απόφαση, που πάρθηκε με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Τμήμα Αναστολών) απέρριψε την περασμένη Δευτέρα τις αιτήσεις διακοπής έκτισης της ποινής, που είχαν υποβάλει η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ. Τα δύο μέλη του δικαστηρίου που μειοψήφισαν είχαν τη γνώμη ότι η έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης πρέπει να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να βρεθεί λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Super League. Εχει ήδη γίνει επαφή με τηλεοπτικό πάροχο από το εξωτερικό, ο οποίος εξειδικεύεται στην προβολή αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ στο εσωτερικό γίνονται συζητήσεις με την ΟΤΕ TV, οι οποίες -σύμφωνα με τις «διαρροές»- βρίσκονται σε καλό επίπεδο.
Πλήρες άρθρο...