Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:29
Το βρήκε το κόλπο η ΝΔ για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ: κάθε εβδομάδα και μια πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η πρόταση για τα κατορθώματα του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη συμφωνήθηκε να συζητηθεί στα τέλη Ιούλη (ζορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να είναι ντάλα καλοκαίρι), ενώ μάλλον ετοιμάζεται και υποβολή πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις μπούρδες του Μπαρουφάκη με το «παράλληλο σύστημα πληρωμών».
Πλήρες άρθρο...
Είναι προφανές ότι το Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού χώλαινε. Γι' αυτό και ο Τσίπρας περίμενε πώς και πώς τη συνταξιοδότηση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ώστε να την τοποθετήσει ως «άμισθη προϊσταμένη». Δεν την άφησε καν να χαρεί λίγο τη ζωή της συνταξιούχου.
Πλήρες άρθρο...
Ο Νίκος Παππάς, το άλλοτε πανίσχυρο alter ego του Τσίπρα, στην προσπάθειά του να ξεπλυθεί από το φιάσκο του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και του διαγωνισμού που οργάνωσε με τόσα ταρατατζούμ, έχει καταντήσει μια γραφική φιγούρα του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Πλήρες άρθρο...
Διαβάσαμε το άρθρο στα «Νέα» του υπαρχηγού του Λυκούδη, Γιάννη Μεϊμάρογλου, με τον… λενινιστικό τίτλο «Ενα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω…», και ομολογούμε ότι δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε ποια είναι η πολιτική πρόταση των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» προς την «Κεντροαριστερά».
Πλήρες άρθρο...
Ηταν μια ωραία ατμόσφαιρα (χωρίς εισαγωγικά). Μέχρι που ο Καμμένος τη μετέτρεψε σε «ωραία ατμόσφαιρα», πατώντας την πεπονόφλουδα που του πέταξε ο Μητσοτάκης. Και καθώς οι δυο παλιοί φίλοι (γνωστοί οι δεσμοί του Καμμένου με την οικογένεια Μητσοτάκη) μάλωναν, απελπισμένος ο Τσίπρας αναφώνησε από το πρωθυπουργικό έδρανο: «Τα οικογενειακά σας θα συζητήσουμε τώρα, ρε παιδιά»; Δε συζητούσαν, όμως, τα οικογενειακά Καμμένου-Μητσοτάκη.
Πλήρες άρθρο...
Την πρότασή του να αποδεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Καμμένο επανέλαβε για δεύτερη φορά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φίλης. Προσέθεσε, βέβαια, τον όρο να μην αποτελέσει η Εξεταστική αφορμή για πολιτικές αντιδικίες και αποπροσανατολισμό της Δικαιοσύνης από τη διερεύνηση της υπόθεσης, όμως αυτό είναι σκέτη ειρωνεία.
Πλήρες άρθρο...
Μας το θύμισε ο Πρετεντεράκος που ονειρεύεται Ειδικά Δικαστήρια για ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ: την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιούνη του 2015 για την «τραπεζική αργία» (τα capital controls) είχε υπογράψει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, πλην του Καμμένου.
Πλήρες άρθρο...