Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 16:36
Μια εργάτρια της αλυσίδας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», απλήρωτη για 15 μήνες, όπως και εκατοντάδες συνάδελφοί της, δεν άντεξε άλλο και έβαλε τέλος στη ζωή της. «Ηταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας;» πληκτρολόγησε στο facebook ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Νεφελούδης, δηλαδή ο αρμόδιος για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, δίνοντάς μας ένα λαμπρό παράδειγμα συριζαίικης αλητείας.
Πλήρες άρθρο...
Εχει γίνει φανερό, μετά το στραπάτσο της δεύτερης αξιολόγησης και ειδικά μετά τη μη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην περιβόητη «ποσοτική χαλάρωση» της ΕΚΤ, που από τους Τσιπραίους είχε τεθεί ως «ύψιστος εθνικός στόχος», ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψάχνει τρόπο για να «βγει στις αγορές» άμεσα, μπας και καταφέρει να δώσει κάποια υλική υπόσταση στο νέο αφήγημά της (στο νέο παραμύθι δηλαδή).
Πλήρες άρθρο...
Το ιδιοκτησιακό είναι το αξεπέραστο εμπόδιο για τον καπιταλιστή Δ. Μελισσανίδη και τη συμφερόντων του «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ, που θέλει να «σηκώσει» γήπεδο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ. Οπως γράφαμε και στο προηγούμενο φύλλο, αν ο «μεγάλος ΑΕΚτζής» ήθελε να φτιάξει γήπεδο που «θα ανήκει στην ΑΕΚ και στον κόσμο της», θα προσπαθούσε να βγάλει άδεια στο όνομα της ΑΕΚ.
Πλήρες άρθρο...
Είναι προφανές ότι το Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού χώλαινε. Γι' αυτό και ο Τσίπρας περίμενε πώς και πώς τη συνταξιοδότηση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ώστε να την τοποθετήσει ως «άμισθη προϊσταμένη». Δεν την άφησε καν να χαρεί λίγο τη ζωή της συνταξιούχου.
Πλήρες άρθρο...

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Πρόταση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Ο «λαγός» του υπουργείου Παιδείας

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) χορεύει πάντα στον ρυθμό που του χτυπάει το εκάστοτε υπουργείο Παιδείας. Είναι ο «λαγός» της πολιτικής του ηγεσίας και αλλάζει σαν τον χαμαιλέοντα απόψεις και προτάσεις ανάλογα με την εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί κάθε κυβέρνηση και τους σκοπούς που θέλουν να υπηρετήσουν οι «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» των εκάστοτε υπουργών Παιδείας.
Πλήρες άρθρο...
Αντε να δεχτούμε -για τις ανάγκες της συζήτησης- ότι και ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον γιατρό και το νοσοκομείο που θα χειρουργηθεί. Αντε να δεχτούμε ότι η αναχώρηση του πρωθυπουργού από το νοσοκομείου έπρεπε να μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια, για να ησυχάσει ο κόσμος που ενδεχ
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Υστερα από 21 χρόνια

Αλλαγή ηγεσίας στη Χαμάς

Ο Ισμαΐλ Χανίγια είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς, αντικαθιστώντας τον Χάλεντ Μεσάλ ύστερα από 21 χρόνια. Ο Μεσάλ παραμένει ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ως επικεφαλής του συμβουλίου της Σούρα, ισοδύναμο του κοινοβουλίου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα. Η εκλογή του Χανίγια στην ηγεσία της Χαμάς ήρθε μ
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Ολοι τη Δευτέρα το πρωί στο Εφετείο

Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.

Η αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από όλες τις κατηγορίες δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο ενόψει των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., που θα εκδικαστούν τη Δευτέρα 17 Ιούλη από το Πενταμελές Εφετείο (Τμήμα Αναστολών). Γιατί οι δύο αυτές υποθέσεις, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό νήμα που τις συνδέει: ξεκίνησαν από κατασκευές της Αντιτρομοκρατικής και συνεχίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις πραξικοπηματικού τύπου.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Τάσος Θεοφίλου να κέρδισε την ελευθερία του, μετά από έναν εφιάλτη που κράτησε σχεδόν πέντε χρόνια, μπορεί η αθώωσή του και η αποφυλάκισή του να γέμισαν χαρά τον ίδιο, τους δικούς του ανθρώπους, τους συντρόφους του και το κίνημα αλληλεγγύης που αγωνίστηκε στο πλευρό του, όμως σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να πεις «τέλος καλό, όλα καλά».
Πλήρες άρθρο...

ΑγροτικάPointer

Ασήμαντες οι εξαγωγές στην Ιαπωνία

Γκεμπελίστικο σόου με τη φέτα

Στις 6 Ιούλη του 2017, έγινε άλλη μία σύνοδος κορυφής ΕΕ - Ιαπωνίας. Tην ΕΕ εκπροσώπησαν οι Τουσκ και Γιούνκερ και την Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Aμπε. Μετά τη σύνοδο ανακοινώθηκε μια συμφωνία «ελεύθερων συναλλαγών» και στενότερη πολιτική συνεργασία. Οι διαπραγματεύσεις γι’ αυτή τη συμφωνία ξεκίνησαν το 2013 (πολύ πριν οι Τσιπροκαμμένοι αναλάβουν τη διαχείρηση της καπιταλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα) και έφτασαν τους 18 γύρους.
Πλήρες άρθρο...
Το βρήκε το κόλπο η ΝΔ για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ: κάθε εβδομάδα και μια πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η πρόταση για τα κατορθώματα του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη συμφωνήθηκε να συζητηθεί στα τέλη Ιούλη (ζορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να είναι ντάλα καλοκαίρι), ενώ μάλλον ετοιμάζεται και υποβολή πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις μπούρδες του Μπαρουφάκη με το «παράλληλο σύστημα πληρωμών».
Πλήρες άρθρο...
Ηταν μια ωραία ατμόσφαιρα (χωρίς εισαγωγικά). Μέχρι που ο Καμμένος τη μετέτρεψε σε «ωραία ατμόσφαιρα», πατώντας την πεπονόφλουδα που του πέταξε ο Μητσοτάκης. Και καθώς οι δυο παλιοί φίλοι (γνωστοί οι δεσμοί του Καμμένου με την οικογένεια Μητσοτάκη) μάλωναν, απελπισμένος ο Τσίπρας αναφώνησε από το πρωθυπουργικό έδρανο: «Τα οικογενειακά σας θα συζητήσουμε τώρα, ρε παιδιά»; Δε συζητούσαν, όμως, τα οικογενειακά Καμμένου-Μητσοτάκη.
Πλήρες άρθρο...
Ολομέτωπη επίθεση στο πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην Καθημερινή (9/7/2017), το οποίο και υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει έτσι και γίνει κυβέρνηση το κόμμα του. Ο Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ ενός επιχειρηματικού πανεπιστήμιου χωρίς όρια και φραγμούς στη λειτουργία του, χωρίς δηλαδή τα φτιασιδώματα των συριζαίων.
Πλήρες άρθρο...
Τι δουλειά είχε η Ιβάνκα Τραμπ στην καρέκλα του μπαμπά της όσο αυτός έλειπε για… πιπί στη συνάντηση του G20; Πώς και ο Πούτιν χαριεντιζόταν με τον Τραμπ, δηλώνοντας ότι είναι τελείως διαφορετικός όταν τον συναντήσεις από κοντά; Το ταγεράκι της Μέρκελ ταίριαζε με τα παπουτσάκια της ή μήπως ήταν πολύ συντηρητικό; Τα παραπάνω… κρίσιμα ζητήματα απασχόλησαν λίγο ως πολύ τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με την τελευταία σύνοδο κορυφής των ηγετών των είκοσι πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Διπλωματική κρίση στο Κατάρ

Διαγωνισμός αμερικανοδουλείας!

Κατανόηση για το Κατάρ, του οποίου τις θέσεις βρήκε «πολύ λογικές», εξέφρασε ο αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στο τελευταίο του ταξίδι στην περιοχή. Γι’ αυτό και υπέγραψε Μνημόνιο συνεννόησης για «την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», προκαλώντας πονοκέφαλο στο «αντιτρ
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Απόρριψη άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ζητούν μόνο δήλωση μετάνοιας

Με απύθμενο θράσος, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, Ροδόπη Νικολούλη, που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά να δεχτεί το εισαγγελικό βέτο και να ακυρώσει την κατά πλειοψηφία απόφαση του Συμβούλιου της Φυλακής υπέρ της χορήγησης διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε στην ει
Πλήρες άρθρο...
Στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο Λαφαζάνης κυκλοφόρησε το γνωστό χιουμοριστικό σποτάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο που έμπαινε στο ταξί κι έλεγε «Νομισματοκοπείο, κύριε». Προσπαθούσε να αποσείσει την κατηγορία ότι ο ίδιος και τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και
Πλήρες άρθρο...