Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 16:26

ΠολιτικήPointer

Κατάντια

Πλήρη κάλυψη από τον Τσίπρα, θερμά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Τσίπρα. Αυτά εισέπραξε ο Καμμένος στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που επικεντρώθηκε κυρίως στην υπόθεση του «Noor-1» και στη δική του εμπλοκή σ' αυτήν. Δε θα αναφερθούμε στα γνωστά σενάρια συνωμοσίας, στα οποία χρόνια τώρα επιδίδεται ο Καμμένος ή στις αντιδικίες του με στελέχη του αστικού Τύπου, για τις οποίες καμάρωσε και πάλι (και χειροκροτήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Δε θ' αναφερθούμε στις στρεψοδικίες του, όπως ότι ανακατεύουν τα παιδιά του και απειλείται η οικογένειά του (ενώ είναι γνωστό ότι αυτός ανακάτεψε το παιδί του, φορτώνοντάς του το tweet με τους φαλλούς). Δε θα αναφερθούμε στην επανάληψη των κατηγοριών κατά του τουρκικού κράτους («η Τουρκία, με σχεδιασμό, επί χρόνια ολόκληρα έβαζε στο στρατό ναρκωτικά και εξοντώνονταν πόλεις ολόκληρες με την τουρκική ηρωίνη»), που όταν λέγονται από έναν υπουργό, χωρίς καμιά τεκμηρίωση, δημιουργούν αμέσως ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Θα αναφερθούμε μόνο στη νέα εκδοχή που παρουσίασε για τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Καμμένος έλεγε πως αυτός μίλησε με τον Γιαννουσάκη και τον προέτρεψε να αποτανθεί στη Δικαιοσύνη. Οσο για τα τηλεφωνήματα, έλεγε πως τον έπαιρνε ο Γιαννουσάκης που αγωνιούσε αν και πότε θα πάει η εισαγγελέας Τζίβα στη φυλακή (ως γνωστόν, η εισαγγελέας πήγε, νυχτιάτικα κιόλας, αλλά ο Γιαννουσάκης δεν της έδωσε κατάθεση). Τώρα, επειδή κατάλαβε ότι τον έχουν στο χέρι, ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι είχε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιαννουσάκη και ότι ενήργησε σαν προανακριτικός υπάλληλος. Πήρε αυτός τηλεφωνική κατάθεση από τον Γιαννουσάκη, πριν του στείλει την εισαγγελέα! Παραθέτουμε όσα είπε:

«Θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα τα είκοσι ένα λεπτά. Κάποιοι από εσάς βάλτε και τα τηλέφωνά σας να γράφουν τα είκοσι ένα λεπτά των συζητήσεων. Και θα σας πω και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης με τον ισοβίτη, που αφού ειδοποιήθηκα από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο ότι ήθελε να μιλήσει, μίλησα μαζί του. Επιβεβαίωσε ο Γιαννουσάκης στα τηλεφωνήματα, στα είκοσι ένα αυτά λεπτά, και επανέλαβε τις τέσσερις σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρα, που αναφέρεται ο ίδιος την Πέμπτη 23 Ιουλίου του 2015 στον ανακριτικό υπάλληλο, σε σχέση με εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1 … Αυτές τις καταθέσεις μου επανέλαβε ο ισοβίτης, προκειμένου να ζητήσω διά του υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. … Και τι έγινε μετά τη διαβεβαίωση που του έδωσα και την επίσκεψη της Εισαγγελέως;».

Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένες συνομιλίες με έναν κρατούμενο, ο οποίος του έδωσε κατάθεση, και αφού τον άκουσε και αξιολόγησε ως σοβαρά αυτά που λέει, απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης για να στείλει εισαγγελέα. Και μέχρι να πάει η εισαγγελέας, τηλεφωνούσε στον κρατούμενο για να του ανακοινώσει την επικείμενη έλευσή της. Μόνο που ο κρατούμενος τον «έγραφε» και τον έπιασε στο ίδιο του το δόκανο (από έναν Καμμένο δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα). Και τον χειροκρότησαν και γι' αυτά!

Και κάτι τελευταίο, όχι χωρίς σημασία. Ενώ ο Καμμένος είπε όσα παραθέσαμε παραπάνω, ο Τσίπρας, στην τριτολογία του, επανέλαβε το παλιό παραμύθι: «ο Υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές, όταν αυτός που είναι μέσα τού ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να μιλήσει και να μαρτυρήσει, όπως έλεγε -προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν κατάδικο, αλλά αυτό είπε ο ίδιος- για να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Τι έπραξε; Του είπε να πάει στη δικαιοσύνη και να πει ό,τι γνωρίζει». Ολόκληρη κατάθεση του πήρε ο Καμμένος -και το παραδέχεται- κι ο Τσίπρας λέει τα δικά του!


Σάββατο 08 Ιουλίου 2017