Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 06:57

ΠολιτικήPointer

Στο Eurogroup έπεσαν οι υπογραφές

Πέμπτο Μνημόνιο 2023-2060

Medium_img_28720
«Το Eurogroup επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις και τις αρχές που περιλαμβάνονται στη δήλωση του Μάη του 2016». Ξανά: «Το Eurogroup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να επιτευχθεί στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέφτηκαν από το Eurogroup τον Μάη του 2016».
Πλήρες άρθρο...
Οι πέντε (ν)τροπολογίες που ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες την Παρασκευή 9 Ιούνη από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ένας ακόμα εξευτελισμός της σημερινής μνημονιακής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Ανάμεσά τους ήταν τρεις τροπολογίες οι οποίες άλλαζαν αντίστοιχες ρυθμίσεις του πολυνομοσχέδιου για το τέταρτο Μνημόνιο, που είχε ψηφιστεί μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.
Πλήρες άρθρο...
Με την ίδια ξεδιαντροπιά τοποθετήθηκε η Αχτσιόγλου και για το ζήτημα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που «επανέρχονται», αλλά… δεν επανέρχονται. Παρουσίασε τα πράγματα σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να μην αλλάζει τίποτα. Οπως είπε «ουσιαστικά επαναλαμβάνουμε όλη τη διάταξη, αλλά ως προς το περιεχόμενο θα δείτε ότι και στην αιτιολογική έκθεση η ημερομηνία για το τέλος της αναστολής παραμένει εκεί, δηλαδή την 20η Αυγούστου του 2018».
Πλήρες άρθρο...
Oταν ένας αστός πολιτικός βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό, δεν είναι δύσκολο να χάσει ακόμα και την αίσθηση του γελοίου. Ακόμα κι αν είναι πανεπιστημιακός και δηλώνει μαρξιστής, όπως ο Τσακαλώτος. Που βάλθηκε να πείσει τη Βουλή ότι κάνει σκληρόν αγώνα για να… αμβλύνει την επιτροπεία.
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που ο Τσίπρας υποδεχόταν τον σφαγέα Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, παρέα με τον Αναστασιάδη, στην Κύπρο κορυφωνόταν η μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και επίλεκτων μονάδων της δολοφονικής μηχανής των σιωνιστών, ενώ συνεχιζόταν στα μουλωχτά το αλισβερίσι για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Πάνω στο άψυχο κορμάκι ενός παιδιού, που δέχτηκε μια σφαίρα «από το πουθενά», έστησαν χορό τα μαύρα κοράκια του νεοναζισμού, που αντάμωσαν με τον διάχυτο κοινωνικό συντηρητισμό και αισθάνονται μέσα του σαν το ψάρι στο νερό. Η λογική της συλλογικής ευθύνης, παραδοσιακό εργαλείο του ναζισμού, (ξανα)εφαρμόζεται ενάντια στους Τσιγγάνους της ευρύτερης περιοχής του Μενιδίου, επειδή ομόφυλός τους φέρεται να έριξε τις σφαίρες μία από τις οποίες άφησε στον τόπο το παιδί.
Πλήρες άρθρο...
«Δεν πρόκειται για περικοπή. Είναι πάγωμα στην αύξηση των συντάξεων για μία χρονιά. Είναι ένα μέτρο το οποίο έρχεται στη Βουλή, διότι η επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ, όπως αποσαφηνίστηκε στο τελευταίο Eurogroup, θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι και το 2022.
Πλήρες άρθρο...
«Η Ευρώπη, που σταθερά μας στήριξε τόσα χρόνια, κουράστηκε να ασχολείται μαζί μας. Φαίνεται να έχει προκρίνει μία μορφή προσωρινής καταστολής». Αυτό το είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του συνδικάτου των μεγαλοκαπιταλιστών. «Ο κυνισμός του “κουαρτέτου“ απορρέει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από το ότι κανείς πλέον δεν μας εμπιστεύεται.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Νικόλαος Μιχαλολιάκος, φίρερ της Χρυσής Αυγής

Είμαστε η σπορά των νικημένων το 1945 ναζιστών!

«Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Αυτά έλεγε ο φίρερ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, στις 3 Μάρτη του 2012. Δε θα μπορούσε να υπάρξει εναργέστερη ομολογία για τον πραγματικό χαρακτήρα αυτής της εγκληματικής συμμορίας, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν πολιτικό μόρφωμα «ελλήνων εθνικιστών».
Πλήρες άρθρο...
Να σου «τη λέει» και η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου) δεν είναι ό,τι καλύτερο, όταν μέχρι πριν από δύο χρόνια εσύ περνούσες «γενεές δεκατέσσερις» αυτή τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Εξω ο μακελάρης του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου από την Ελλάδα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδέχεται έναν εγκληματία πολέμου!Ολοι και όλες στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!Εξω ο μακελάρης του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου από την Ελλάδα! Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τριμερής Συνάντηση Κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Πλήρες άρθρο...