Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:18
Medium_img_28713
Ενας μετά τον άλλον οι κλάδοι των δημόσιων υπαλλήλων δηλώνουν ότι αρνούνται να πάρουν μέρος στη χειραγώγηση και κατηγοριοποίησή τους με άμεση συνέπεια τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις (απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 7-6-2017 «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων»).
Πλήρες άρθρο...
Το υπουργείο Παιδείας μηχανεύεται συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες χρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου. Τη φορά αυτή απαιτεί από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) να έχουν σαφή εικόνα ως τις 10 του Ιούλη για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.
Πλήρες άρθρο...
Μεγάλη φιέστα οργανώθηκε στο ΑΠΘ την 1η Ιούνη. Ο Ανθιμος έκανε τον αγιασμό (sic !) και απηύθυνε χαιρετισμό, όπως και οι υφυπουργοί Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ) και Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ). Παρέστησαν ο υφυπουργός Ζουράρις, ο δήμαρχος Μπουτάρης, βουλευτές, προξενικές αρχές, όλος ο καλός ο κόσμος, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε «υπό την Αιγίδα της Α.
Πλήρες άρθρο...
Το δράμα των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι φέτος οι αιτήσεις για τις 20.000 θέσεις αναπληρωτών (με τις καλύτερες προβλέψεις), που θα δοθούν για κάλυψη την επόμενη σχολική χρονιά, έφθασαν τις 112.000. Η απελπισία των χιλιάδων αδιόριστων είναι τεράστια.
Πλήρες άρθρο...