Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:21

ΔιεθνήPointer

Θύματα της σιωνιστικής εκδικητικότητας οι πρώην απεργοί πείνας

Δυο βδομάδες μετά το τέλος της μαζικής απεργίας πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, πολλοί πρώην απεργοί πείνας υποφέρουν ακόμα από σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω της άρνησης των διοικήσεων των ισραηλινών φυλακών να τους χορηγήσουν αλάτι κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας αλλά και της ιατρικής αδιαφορίας μετά το τέλος της απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Επιτροπής για Ζήτηματα των Κρατουμένων, Ισά Καράκ, σημαντικός αριθμός υποφέρει από εγκεφαλικές βλάβες και προβλήματα όρασης, ενώ άλλοι υποφέρουν από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αϋπνία και παραισθήσεις.

Η ιατρική αμέλεια των αρχών των ισραηλινών φυλακών απέναντι στους παλαιστίνιους κρατουμένους είναι πάγια σιωνιστική τακτική με στόχο τη φυσική εξόντωσή τους, ενώ η επαρκής ιατρική περίθαλψη αποτέλεσε κεντρικό αίτημα της πρόσφατης απεργίας πείνας.

Η συνέχισή της σε βάρος εξαντλημένων ανθρώπων καθώς και μια σειρά διοικητικών μέτρων ενάντια σε παλαιστίνιους κρατούμενους που είχαν ηγετικό ρόλο στην απεργία πείνας, όπως η αυθαίρετη μεταφορά τους από φυλακή σε φυλακή, έχει σαν στόχο να τους σπάσει το ηθικό προκειμένου να μη σηκώσουν ξανά το κεφάλι απέναντι στους δεσμώτες και βασανιστές τους.
Σάββατο 17 Ιουνίου 2017