Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 | 05:26
Medium_img_28702
Δεκαεφτά ήταν επίσημα οι νεκροί μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, δεκάδες οι τραυματίες (ανάμεσά τους τουλάχιστον 18 σε κρίσιμη κατάσταση), άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων. Κανείς, όμως, δεν μίλησε για «τρομοκρατία», για «αδίστακτους εγκληματίες» και όλα τα υπόλοιπα που ακούμε μετά από κάθε χτύπημα τζιχαντιστών σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.
Πλήρες άρθρο...
Το απογοητευτικό για την Τερίζα Μέι αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, που οδήγησε στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας από τους Τόρηδες (μολονότι βγήκαν πρώτο κόμμα, τώρα παζαρεύουν με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα για να σχηματίσουν κυβέρνηση), έδειξε και τα όρια του βρετανικού «τσαμπουκά» στο ζήτημα του BREXIT.
Πλήρες άρθρο...
Δυο βδομάδες μετά το τέλος της μαζικής απεργίας πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, πολλοί πρώην απεργοί πείνας υποφέρουν ακόμα από σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω της άρνησης των διοικήσεων των ισραηλινών φυλακών να τους χορηγήσουν αλάτι κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας αλλά και της ιατρικής αδιαφορίας μετά το τέλος της απεργίας πείνας.
Πλήρες άρθρο...
Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του κύριου όγκου των αμερικάνικων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, η επαρχία Χελμάντ βρίσκεται και πάλι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα χέρια των Ταλιμπάν ύστερα από την κατάληψη των κυριότερων πόλεων της περιοχής. Η επαρχία Χελμάντ ήταν το πεδίο κάποιων από τις σφοδρότερες συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των νατοϊκών δυνάμεων, ενώ οι μάχες που προηγήθηκαν της ανακατάληψής της από τους Ταλιμπάν προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στον αφγανικό στρατό.
Πλήρες άρθρο...
Την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας με 5.5 δισ. ευρώ τον χρόνο (μετά το 2020) αποφάσισε την προηγούμενη βδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 80% αυτών των χρημάτων θα προέρχεται από τους προϋπολογισμούς των ίδιων των κρατών και μόνο το 20% θα δίνεται είτε με συγχρηματοδότηση είτε απευθείας από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Πλήρες άρθρο...
Η αποχή, που ξεπέρασε το 51%, ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Η πλειοψηφία του λαού γύρισε την πλάτη σε όλα τα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα στο κόμμα του Μακρόν, που «πουσαριζόταν» με όλα τα μέσα από τα αστικά ΜΜΕ της χώρας και από όλους τους παράγοντες διαμόρφωσης πολιτικής.
Πλήρες άρθρο...
Μαίνονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης, μεταξύ των ισχυρών πολιτοφυλακών της Μισράτα, που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, και των ένοπλων τμημάτων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας. Των πολιτοφυλακών της Μισράτα, που παραμένουν οι ισχυρότερες στη χώρα και που χαρακτηρίζονται σαν τρομοκράτες από την Αίγυπτο, ηγείται ο Σαλάχ Μπαντί, ήρωας των πρώην αντικαθεστωτικών, στον πόλεμό τους ενάντια στο καθεστώς του έκπτωτου και δολοφονημένου Καντάφι.
Πλήρες άρθρο...